Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mom_of_4
    06. Siječanj 2022. 23:39

Ines neka si se javila takodjer Ā sve najbolje u 2022..
    Po tvom opisu Ā vidim da je Nea odlicna najvise zavidim na spavanju šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚ aaaa evo da mi barem spava cilu noc pa lako za sve drugo ..
    Recimo stavila sam je u krevet oko 21:00 mozda Ā malo ranije i nema sanse da se ja pomaknem iz kreveta odmah se budi,momentalno ali zato dok sam kraj nje ako se krene meskoljit i buditi sisa je na izvolite pa nekako je ā€œproduzimā€u spavanju…neznam sta mi teze pada upravo ta sisa stalno i u svakom trenu ili to ne spavanje jer mi neda uru vrimena odmora,da mogu rec e sad su svi zaspali sist cu ka covik

• MissGraz
    07. Siječanj 2022. 07:40

Hej, hej mame! 🌟 
    .
    InesĀ bas mi je drago da si se javila, Nea je prava cura! šŸ‘šŸ»ā¤ļø
    .
    Kod nas se na veliko brblja mama, tata, baba, pa-pa, ne ne, itd.Ā 
    Ali sto ona pleseĀ ljudi moji… dakle, cim cuje muziku odma ruke u zrak, pljeskanje, pa se digne pa mrda guzom… hahahha, jao meni kad krenu izlasci. Ova moja je pravi party manijak, a dokazala je da joj nije problem do jutra biti budna. 🤭 
    Takodjer se raspameti cim ugleda da joj uzimam jaknu i kapu za van.Ā 
    Puze 300 na sat, dize seĀ uz namjestaj, krece bocno, pusti jednu ruku pa tako stoji… mislim da je daleko od prohodavanja, a opet dosta blizu. Papuce takodjer omiljeni rekvizit. Daljinski od tv-a, od klime, toplomjer i takooo… 
    Spavanje - zene moje STRAH me izgovorit, ali popravilo se… iako ima naravno losih noci jos uvijek, ali rijedje i u odnosu na ono kako je bilo sad spavamo dosta bolje. Budi se mozda jednom do dva puta, ali kratko, podoj ili duda.Ā 
    Inace nas je lupila separacijska anksioznost, dakle ne odvaja se od mene sekunde, a ako primjeti da me nema u prostoriji - plac. Uzas. Stvara mi to strasnu tjeskobu zbog povratka na posao. Ostalo je jos 2 mj do toga i sama pomisao na to stvara mi mucninu, jer ona jos uvijek doji, plus toga u zadnje vrijeme je luda za mnom i tesko se odvaja. Mislim da je sve to rezultat one trodnevne groznice, hitnog prijema… pa smo sad imali gadnu prehladu opet, pa pregledi… itd. Mislim da joj je ā€œsokā€ to sve bio… jer se smijala doktoru na prijemu i hop odjednom je zgrabio, onda se smijala sestri i hop ona je bocnula za krv… i od tada ljudi moji, samo neka joj se obrati nepoznata osoba, u trgovini, vani, bilo gdje… to je takav plac da to nije normalno. A odatle ja mislim i ta separacijska anksioznost.Ā 
    .
    Molim iskustva, kako ste prestale dojiti djecu koja su odbijala bocu, ako ima takvih mama ovdje sa starijom djecom?Ā 
    .
    Never neeeeemoooooj ici od naaaaas ā™„ļø
    .
    Sve vas grlim i pozdravljam ā™„ļø

kety992
    07. Siječanj 2022. 13:05

Hej Miss Graz ocekujem detaljno izvjesce jednom kad to rijesite šŸ™ˆšŸ™ˆšŸ„ŗ ja sam uvjerena da moj nece prihvatit adaptirano dok ne ukinem ciku. Jucer sam mu opet dala i nabacio se. Onda sam mu uvalila u bocicu od vode...on je tako poceo vuc(misleci da je voda) i kad je skuzio da nije...sve je ispljuvao van 🄓🄓 i nabacio se flasicom 🤣🤣🤣 znaci nije problem u boci nego covjek ne zeli adaptirano . Necu zurit...al kad uvedem dovoljno mlijecnog i kad ce imat 3 obroka...onda uzimam ciku..i to naglo...drugacije sumnjam da bude islo. To ce bit za koja 3-4 mj...cca. Sretno svakako ā£

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• MissGraz
    07. Siječanj 2022. 14:35

kety992

Hej Miss Graz ocekujem detaljno izvjesce jednom kad to rijesite šŸ™ˆšŸ™ˆšŸ„ŗ ja sam uvjerena da moj nece prihvatit adaptirano dok ne ukinem ciku. Jucer sam mu opet dala i nabacio se. Onda sam mu uvalila u bocicu od vode…on je tako poceo vuc(misleci da je voda) i kad je skuzio da nije…sve je ispljuvao van 🄓🄓 i nabacio se flasicom 🤣🤣🤣 znaci nije problem u boci nego covjek ne zeli adaptirano . Necu zurit…al kad uvedem dovoljno mlijecnog i kad ce imat 3 obroka…onda uzimam ciku..i to naglo…drugacije sumnjam da bude islo. To ce bit za koja 3-4 mj…cca. Sretno svakako ā£

Eto kod nas ti je tako, krivo sam se izrazila, odbija mlijeko ne bocu. Na bocu i casu ide sve osim mlijeka. Takodjer imam u planu s godinu dana ukinuti naglo, ali htjela bih taj stres izbjeci, pa sam mislila ponuditi joj cokolino sa adaptiranim… posto joj je brzo vrijeme za ubaciti uzin planirala sam joj recimo umjesto dorucka ponuditi tako neku zitaricu sa adaptiranim, a za uzinu ono sto bi inace za dorucak samo u manjoj kolicini. Recimo jogurt i malo voca. Znam da nije najsjajnija verzija, ali barem da nekako pokusamo lagano do godine dana. Pa onda ako prihvati, nastavit cemo sa kravljim nakon godine i izbaciti sve podoje (barem dnevne). Jer ona stvarno vrlo lagano izbaci obrokom podoj, cim smo poceli sa dohranom nije bilo problema sa izbacivanjem podoja. A ako ne bude islo, idemo naglo, trpit plakanje i zdravo. Nema druge. Svakako sam jaaaaako sita dojenja. šŸ˜•

MareiKate
    07. Siječanj 2022. 16:16

MissGraz

kety992

Hej Miss Graz ocekujem detaljno izvjesce jednom kad to rijesite šŸ™ˆšŸ™ˆšŸ„ŗ ja sam uvjerena da moj nece prihvatit adaptirano dok ne ukinem ciku. Jucer sam mu opet dala i nabacio se. Onda sam mu uvalila u bocicu od vode…on je tako poceo vuc(misleci da je voda) i kad je skuzio da nije…sve je ispljuvao van 🄓🄓 i nabacio se flasicom 🤣🤣🤣 znaci nije problem u boci nego covjek ne zeli adaptirano . Necu zurit…al kad uvedem dovoljno mlijecnog i kad ce imat 3 obroka…onda uzimam ciku..i to naglo…drugacije sumnjam da bude islo. To ce bit za koja 3-4 mj…cca. Sretno svakako ā£

Eto kod nas ti je tako, krivo sam se izrazila, odbija mlijeko ne bocu. Na bocu i casu ide sve osim mlijeka. Takodjer imam u planu s godinu dana ukinuti naglo, ali htjela bih taj stres izbjeci, pa sam mislila ponuditi joj cokolino sa adaptiranim… posto joj je brzo vrijeme za ubaciti uzin planirala sam joj recimo umjesto dorucka ponuditi tako neku zitaricu sa adaptiranim, a za uzinu ono sto bi inace za dorucak samo u manjoj kolicini. Recimo jogurt i malo voca. Znam da nije najsjajnija verzija, ali barem da nekako pokusamo lagano do godine dana. Pa onda ako prihvati, nastavit cemo sa kravljim nakon godine i izbaciti sve podoje (barem dnevne). Jer ona stvarno vrlo lagano izbaci obrokom podoj, cim smo poceli sa dohranom nije bilo problema sa izbacivanjem podoja. A ako ne bude islo, idemo naglo, trpit plakanje i zdravo. Nema druge. Svakako sam jaaaaako sita dojenja. šŸ˜•

Već sam ti jutros pisala i greÅ”kom obrisala 🤦 bitno je kad odlučiÅ” prekinut da si sigurna u svoju odluku i nema popuÅ”tanja. Negodovanja će biti, to sigurno. Preporuča se ukinuti prvo ili noćno ili dnevno, ne skupa. S prvom sam ukinula nocno prvo, bili je gadno, nakon tri mjeseca dnevno, proÅ”li jako lako. TeÅ”ko je ali ako ti je dosta,nema smisla da dijete ima živčanu mamu jer stalno mora vaditi sisu. Ja nemam problem s dnevnim dojenjem trenutno, mene noćno ubija. Čak ne zbog neispavanosti nego nemogućnosti odlaska igdje navečer. Kako sam par stranica ranije pisala, muž mi kupio karate za stinga u trećem mjesecu, i osjećam straÅ”an pritisak da do tad prestanem s noćnim dojenjem jer inace nemam srca otići navecer na 4 sata jer će on urlat bez mene. Svakako nisam planirala joÅ” dugo s tim noćnim ali ne sad osjetim pritisak i ljuti me to šŸ™„
    Inače, oko godine već su zreli uz dovoljno mliječnih obroka za bit bez sise i AD. Ja boce nikad koristila nisam

• julesica
    07. Siječanj 2022. 16:37

kety992

Tea2807

Momof4evo ja iskreno tvrdim da je moj prohodao uz nase slape šŸ˜‚ stalno smo ih micali dok bi sjedili na kaucu od njega, i bas se krenuo ljutit kad bi ih pomakli, za igrackama nikad nije kretao. I onda sam ja stavila njega na trbuh, blizu slapu i skuzila da bas za njom ide. I tako svaki dan sve dalje i malac propuzao šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚ stagod pali, probaj 😁

I nas voli Ŕlape 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Očito svi vole Å”lape, ja hodam po kući on za mnom, moram paziti da ne stanem na njega. Osim Å”lapa puže i za kablovima i cijevima od radijatora 🤣🤣

kety992
    07. Siječanj 2022. 17:47

MareiKate ja sam s drugim ukinula odjednom naglo...zbog zdravstvenih razloga...doslovno dosla s hitne i prekinula.plakao je tu noc....slj malo i 3.dan vise nije ni znao sta je bilo....ali on je bocu volio popit,imao 2 obroka uvedena i nije bilo frke. M sad ima jos uvijek jedan obrok....ne zeli bocu...i tak...kad uvedemo mlijecno i 3.obrok skidamo se s cike šŸ™ˆ samo hrabro mame ā£šŸ˜†Ā 
    Julesica - nezz sta je to 🤣🤣 ja sam u problemu jer imam puno cvijeca po podu. Imamo podno tak da radijatori i cijevi nisu frka al bit ce zemlje posvuda 🤣🤣🤣 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• MissGraz
    07. Siječanj 2022. 19:14

MareiKate

Ma ja sam i vise nego spremna za prekid, vjeruj mi. Spremna sam izdrzati bilo kakav plac, ali eto svejedno bih htjela izbjec taj stres. Kazem, krivo sam se izrazila, nije da ne zeli bocu nego mlijeko… zapravo mi nije bitna boca, uvela bih joj ovako kroz obroke ad mlijeko, barem do godine dana da pije majcino ili ad da mi je mirna glava… poslje hoce/nece mlijeko svejedno mi je… voli jogurt i sir, pa cemo nadoknaditi. Sto se tice nocnog, ona trenutno ima jedno/dva… i to nisam sigurna da ista podoji da budem iskrena, vise kao da koristi za nastavak spavanja. Tako da planiram nocno ukinuti nakon godine dana i to naglom metodom ako bude trebalo, neka je tata tjesi koliko god dana treba da zaboravi… muz je isto spreman na podrsku. Ā A ovo dnevno se barem nadam postepenom ukidanju buduci da dobro prihvaca krute obroke.
    Hvala ti na iskustvu. ā¤ļøĀ 
    Nadam se da ces otici na Stinga, neka ide zivot šŸ‘šŸ»ā˜ŗļø

MareiKate
    07. Siječanj 2022. 19:22

kety992

MareiKate ja sam s drugim ukinula odjednom naglo…zbog zdravstvenih razloga…doslovno dosla s hitne i prekinula.plakao je tu noc….slj malo i 3.dan vise nije ni znao sta je bilo….ali on je bocu volio popit,imao 2 obroka uvedena i nije bilo frke. M sad ima jos uvijek jedan obrok….ne zeli bocu…i tak…kad uvedemo mlijecno i 3.obrok skidamo se s cike šŸ™ˆ samo hrabro mame ā£šŸ˜†
    Julesica - nezz sta je to 🤣🤣 ja sam u problemu jer imam puno cvijeca po podu. Imamo podno tak da radijatori i cijevi nisu frka al bit ce zemlje posvuda 🤣🤣🤣

Ma može se, da, ovisi i kakva je beba... Ali bitno je to, bit dosljedan. Kad znaŔ da moraŔ, nemaŔ izbora, Neda pa kako bude. Ja sam sa svojom prije prekida jednom imala epizodu da mi je nekako ozlijedila bradavicu jako a samo sam na tu jednu imala mlijeka. Prestala sam na neko vrijeme jer jednostavno nisam mogla, bolilo me straŔno. Ali onda je doŔao potres i stres i nisam znala Ŕta da radim nego joj dat sisu... Pa opet ispočetka...

MareiKate
    07. Siječanj 2022. 19:25

Moram joŔ dodati za MissGraz, pri odvikavanje od sise dobro je ponuditi neŔto drugo. Kako ja nisam bila od boce, ja sam imala pjesmu. Znači mama voli bebu je ispjevana milijardu puta. Brzo je to prihvatila kao utjehu umjesto sise...

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.