Momof4 evo ja iskreno tvrdim da je moj prohodao uz nase slape 😂 stalno smo ih micali dok bi sjedili na kaucu od njega, i bas se krenuo ljutit kad bi ih pomakli, za igrackama nikad nije kretao. I onda sam ja stavila njega na trbuh, blizu slapu i skuzila da bas za njom ide. I tako svaki dan sve dalje i malac propuzao 😂😂😂😂 stagod pali, probaj 😁
Jutro mamice😊
Od 6 smo budni,ja se jos dobivam,mali se digao 100 puta i ima energije koliko ja nemam nikad😅
Dora,proslijedila sam poruku Nevi😉
Mi smo bili par dana na moru,uzeli hotel sa bazenom da vidimo kaj malac kaze na vodu😊 On je uzivao. Prvo ooogromni tepison u hotelskoj sobi, mogao je puzati koliko mu volja,nove stvari,novi prekidaci za rasvjetu,nova ogledala😂 Bazen mu je isto bio fora,nismo ga dugo ostavljali unutra jer nije bilo pretoplo ali ovo sto je bio,uzivao je😊
A mama i tata,onako. Uspjeli smo prosetati tek drugi dan jer je prvi dan vec pao mrak,dijete je vristalo pa smo se vratili u sobu. Lose je spavao putem pa je bio neraspolozen,morali smo ga uspavati oko 7 i onda smo jedan po jedan isli na ‘romanticnu veceru’😂 Kasnije smo u tisini pili vino na podu sobe i pricali pogledima da se dijete ne probudi😂Spavali na rubu kreveta jer je ostatak kreveta on zauzeo,i tako😂 Drugi dan je bio slican,pojeli smo zajedno dorucak a on je za to vrijeme zabavljao cijeli restoran🙈
Sve u svemu,bilo je drugacije. Lijepo ali ako nemas neka ocekivanja jer je sve islo vrlo spontano. Problem je sto nase dijete ne moze spavati bilo gdje,a ako ne odspava onda je neupotrebljiv. Zakljucili smo da cemo uzivati koliko mozemo u trenutku a jednog dana dok bude isao s zenom na medeni mjesec ici s njima da mu vratimo😂
Super 🥰, tak tak, s njim na medeni 😂😂😂 HVALA ti što si javila Nevi ❤️💋💋💋💋💋💋💋💋💋
Momof4evo ja iskreno tvrdim da je moj prohodao uz nase slape 😂 stalno smo ih micali dok bi sjedili na kaucu od njega, i bas se krenuo ljutit kad bi ih pomakli, za igrackama nikad nije kretao. I onda sam ja stavila njega na trbuh, blizu slapu i skuzila da bas za njom ide. I tako svaki dan sve dalje i malac propuzao 😂😂😂😂 stagod pali, probaj 😁
I nas voli šlape 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Hej mamasite, evo mene naapokon 😊
Kao prvo sretna Vam Nova 2022. svima sve najbolje vam zelimo od srca, ali mislim da nam svima ipak treba ponajvise zdravlja. A sve ostalo ce doci 🥰♥️
Moram prvo odgovoriti mojoj dragoj Luciji draga sve znas, jedan ooogroman hug za tebe i Auroru ♥️♥️🥰♥️
Zabica, MissGraz i sve zene koje ste pitale za mene hvala vam sto mislite na mene, evo tuu sam 😊 nisam ni ja vas zaboravila al jednostavno prioriteti i obaveze su se poslozili drugacije 🤗
Sve mame koje imaju bolesnu djecu i obitelji nadam se sto brzem ozdravljenju, saljem hug pozitive svimaa 😊🤗🥰🥰
Uhh odakle krenuti. Nea vec ima dva zuba (donje jedinice), mada su i desni na gornjim jedinicama natecena, al tko zna kad ce. Slini jaaakoo punoo i grize sve sto stigne.
Nea 💗
Bile smo sredinom 12mj na kontroli sto smo trebali sa punih 9mj i vadili krv, nalazi hvala Bogu super na moju radost. Tad je imala 9kg i 73cm. Sve u svemu sve uredu.
Puze sve u 16, sjedi samostalno vec ihh jakoo dugo. Iz sjedeceg se dize na koljena i pokusava se podici uz kuhinjske elemente, kad je na kutnoj uz naslon ili u kinderu uz ogradicu, al sve je to jos samo na koljenima. Iskreno ni ne zuri nam se da prohoda uskoro, jer tek smo onda nadrljali 😂 jer je i ovako ko zivo srebro, al doslovno.
Tata, mama, baba, dada, nene, vava, avav, papa su joj ucestale rijeci vec duze vrijeme. Daje pusu, mase na papa, daje pet, pljesce sama, kad nesto nece mase glavom i vice ne ne, vec zna sto smije sto ne (kad je pec u pitanju, zna da joj ne smije blizu). Kad vidi jaknu i stvari za van poludi, pa uvijek sve moram prvo porjesavat i pripremit si sve i sebe obuc i onda nju, jer u bilo kojoj drugacijoj opciji je nemoguca. Obozava se slikati i tocno zna kad ju slikam, odma se namjesta 😅 resasta, koncana kako god zavjesa joj je hit, nju moze danima petljat. Gumene kocke iz Pepca i puzzle od frenda su joj jedine igracke s kojima se bas zaigra. Sve ostalo su random stvari po kuci, od mobitela, satova, daljinskih, posuda, kuhaca, jabuka, kuglica s bora, vezica od trenirki ili patika, plasticne boce od pola litre, mis od kompa, kablovi opcenito, ma sve, nema sta ne voli, naravno brzo joj sve dosadi, pa ide redom 😅👍
Nea 💗
Zivotinje malo reci da prevoli. Pogotovo jednog macka koji bude i u kuci, pa se sad njih dvoje zajedno druze na podu (definitivno na mamu) ja sam odrasla sa punom kucom i dvoristem zivotinja.
E da i prozor, obozava bit na prozoru, odnosno kako nam je kutna s te strane onda voli sjedit gore na naslonu od kutne i gledat kroz prozor, tu moze bit danima, al se nama neda toliko vjesit i pazit na nju, al kad ona voli sta ces 😂 suti i trpi hahah.
Spavanje, spava mi dosta dobro, ne mogu se nesto previse bunit. Od 22h do 9-10h ujutro. Naravno da ima dana i perioda kad spava losije i krace, ali generalno dosta dobro spava. Popije tokom noci jednu punu bocu od 260ml mlijeka (Nan 2, presli sa 6mj), s tim da se ona ne budi. Bocu pravim pred spavanje i to imamo tokom citave noci. Cim se krene vrpoljit, a nece dudu samo joj ubacim bocu i to je to, nema budenja.
Nea 💗
Prehrana, tu je svoj na svom. Jede apsolutno sve, stvarno ne bira. Ne pratim vec odavno nikakve tabele i smjernice. Radim po svome, znam sta ne smije do god dana i samo na to pazim, ostalo sve dajem.
Ima 3 konkretna obroka i jedan je vise uzina, za zamezit sto bi se reklo. Mada je imala i jos uvijek ima malo problem sa komadicima, pa joj i dalje gnjecim ili blendam i unutra dodam koji krupniji komadic da zakamufliram i tako se navikava polako. Vodu takoder bas voli i nemamo problema vise ni s time. Popije tokom dana pa skoro 3dl ako ne i vise, ovisi kako kad. Eto jedino smo imale i muku mucimo s kakanjem i probavom. Ima dosta tvrdu stolicu. Ne pati se toliko dok kaka, ali nije ni da ide ko od sale. Nema sta nismo probali, suhe sljive, razne kombinacije, pa jedno te isto par dana, pa nista. Dok nismo probali obican vocni jogurt i kefir. I da sto se kupovanja hrane tice, ne biram niti sam ikad, kupujem svugdje i ne smatram da je igdje bolje niti losije. Ne zamaram se time. Jede sve kao i mi. I necu ju ucit da mi jede zdravo (zitarice itd) jer ni mi to ne jedemo, nismo nikad, pa mi nema smisla njoj izmisljat kojesta, ako to mi sami ne jedemo. Prilagodavam ju na nase navike i jelovnike koji su raznovrsni i ujedmaceni, ima mesa i povrca jednako, ali bez tih posebnih dodataka. Niti cu je ikada trazit da mora tako jesti nesto posebno.
Nea 💗
Sjedenje/puzanje/hodanje, mi smo imali vjezbice od neuropedijatra i fizijatra. Radili smo samo za sjedenje, za puzanje iskreno i nisam jer sam vidjela da stvarno nema potrebe za time jer je i sama htjela. Ispocetka jesmo, vise samo da dobije taj dojam kako drzati ravnotezu, kasnije kad smo vidjeli da to bas nema smisla vise nismo. Pustili smo ju da sama radi kako ona zeli. I iskreno drago mi je sto jesmo. Jer cemu "pozurivati" neki korak koji ce tako i tako ona sama savladati kroz koji tj. Barem je tako kod nas. Tako da vise ne radimo nikakve vjezbice. Ona nije puzala uopce vojnicki niti bilo sto, samo je isla par dana unatrag i odjednom krenula naprijed sve cetveronoske i sad pici da je se ne moze pohvatat. Zna sve sama, cak puze i sa nekom stvari u ruci i stvarno ju s uzitkom gledam jer sam ju pustila i nisam se toliko zamarala tim vjezbama. Jer sam znala da ce sama. Jednostavno slusam sebe i svoj instikt. I slazem se, sad nezz tko je pisao, ali nije svaka beba ista i ne moze netko reci e ovo je zabranjeno, to tako ne smijes ili ne znam ni ja sta. Ja sam svoju stavljala vrlo rano da sjedi jer je zeljela sjedit i zasto bi ju ja sputavala i gurala nazad, jer ce kao to njoj skodit. Ne bi ju stavljala da se prije nisam konzultirala s fizijatrom. Koji su i sami rekli okej malo je rano, ali neces ti njoj nista lose napravit niti ti bilo tko moze rec to tako ne smijes sa svojim djetetom..malo su me usmjerili, al mi nije nitko rekao to ne smijes. Mislim glupost. I kad su je iduci puta vidjeli kako cvrsto i stabilno, uravnotezeno sjedi rekli su svaka cast mama, stvarno je beba za pohvalu. Isto tako je bilo i kada smo dobili vjezbice za poticanje puzanja, jer ona je tad vec potrbuske kao pokusavala al nije znala kako. Mada zanimljivo, znala je iz tog potrbusnog polozaja dic se u sjedeci, al nije znala na cetveronoske i krenuti puzati.
Nea 💗
Tako da sto se tog tice, ne slusam sve slijepo, vec pratim svoje dijete i pored toga primjenjujem ono receno ako vidim da stvarno trebam. Dijete istrazuje i sve mu je zanimljivo, normalno je da svaka beba ima svoj ritam i nacin, ali to ne znaci da u necemu kasni ili rani. A najvaznije od svega sam naucila puno manje slusati ljude oko sebe, a puuuno vise sebe samu i svoje majcinske osjecaje. Jer ne moze nitko znati dijete bolje od majke koja je s njim 24/7.
I da sto se tice puzanja i preskakanja istog, nema pravila, nit ga je itko napisao i programirao djecu da to tako mora, puzanje, pa hodanje. Djeca nisu roboti da rade sve po ps-u niti se to od njih ocekuje, jer djeca su upravo to i dalje djeca(ljudi), a ne programirane osobe da nesto moraju tim redosljedom. Moja Nea eto nije preskocila puzanje, al i da je, sta bi joj bilo? Apsolutno nista. Previse se radi pritisak na takvim stvarima.
Nea 💗
Sto se posla tice, ne radim, pa imam vise briga oko toga gdje trazit posao, posto smo ako Bog da do ljeta na novoj adresi. A svejedno i kad krenem radit, Nea mi nece u vrtic, jer ce na cuvanje kod mame. Vrtic ce kod nas ipak pricekati jos koju godinicu, ima vremena 👍
I eto vidim da neke odlaze ili su vec otisle. Zao mi je sto je tako, ali i razumijem. Svi smo mi imale vremena i uzivale dok smo bile trudne, sad je to jedan novi zivot i obaveze se drugacije slazu. Ja navratim kada stignem, sto nije cesto, ali eto, kad i navratim onda to izgleda upravo ovako 😂😂 sorry zene
Grlimmo vas Nea i ja sve i saljemo punoo dobrih vibracija ♥️♥️🥰🥰😊
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji