Mozda se kod prelaska savjetuj s pedijatrom ipak. Koji je razlog prelaska? Mislim da je bitno da svaku formulu uvodis postepeno
Mozda se kod prelaska savjetuj s pedijatrom ipak. Koji je razlog prelaska? Mislim da je bitno da svaku formulu uvodis postepeno
Budem pitala, 30.9 smo kod pedijatra..
Ma bljucka mi,nekad nista,nekad dosta🤷🏼♀️ nekad i sat-dva nakon jela.. nisam pametna
I moj bljucka tako. Rekla mi je pedijatrica da je to sve normalno sve dok beba napreduje dobro i da ne brinem
Budem pitala, 30.9 smo kod pedijatra..
Ma bljucka mi,nekad nista,nekad dosta🤷🏼♀️ nekad i sat-dva nakon jela.. nisam pametna
Ja mislim da ti je to ok...bitno da nije u mlazovima i konstantno. I moj bljucka nekad i vise dok ga nespretno drzim i tak. Svo troje su ponekad vise a ponekad manje. U svakom slucaju prvo pedijatra pitat. 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Mi poslije sisanja ili kasice se drzimo okomito/nosamo dok ne podrigne, a to uglavnom bude za min-dvije, s tim da ju ne smijem precvrsto drzati. Nakon toga ide u kolica ili u krilo, u poluležeći ili skroz ležeći položaj nekih pola sata dok se to lijepo sve ne slegne, a poslije toga moze i puzanje i sve ostalo-tako smo smanjili bljuckanje na minimum.🤭
Bljuckanje - vjeruj mi da cete znati razliku izmedju bljuckanja i povracanja. Ja sam tek jucer naucila sto znaci u mlazovima.
Mi smo jucer zavrsili na hitnoj zbog povracanja. Oko 13h je misica isla na spavanac i ja sam legla do nje (sva sreca) da odmorim jer je noc prije bila katastrofa kao sto znate. Odjednom povracanje u snu! Znaci, mlazovi, potoci, ja ne znam kako to opisati. Krevet, ja, ona, sve zivo ispovracano. Kako ju dizem, ona se budi, pocinje vristat i istovremeno povracat. Sok. Odma sam skocila na telefon zovem pedijatricu, nitko se ne javlja. Panika me oprala isti tren. Hodam s njom po kuci, ona samo povraca i povraca. U pola sata povratila je najmanje 10 puta. I to takve kolicine da ja nisam mogla vjerovat da to stanje njoj u zeludac. A jos je jucer i slabo jela. Ne znam uopce odakle toliko sadrzaja u zeludcu. I nista… pravac na hitnu kako se nasa pedijatrica nije javljala. Tamo su je pregledali, hidrirali, vadili joj krv… mis mali, nije ni zaplakala na vadjenje, bas su ostali iznenadjeni. Tamo je jos povratila dva puta, u autu prema doma jos jednom, ali kako nije imala temperaturu i bila je vesela dr je zakljucio da nije viroza, nego vjerovatno ili reakcija na hranu ili povracanje zbog sline koja se iz nosica spustila u zeludac i nadrazila jednjak i disne puteve. Sve u svemu. Bilo me i nestalo. Sad je dobro, nije vise povracala, hidriramo je i dojim je u manjim kolicinama cesce. Nosic je idalje zacepljen iako uz sve moje napore da tu slinu izvucem nista ne izlazi, kao da je negdje “unutra” i ne mogu nikako doci do nje. Fizioloska, aspirator, inhalator - nista. Dr kaze da moze biti i slina od zubica koja nekoj djeci izbije van, a neka djeca je “gutaju”. Ne znam. Otezava nam spavanje i hranjenje jako.
Mi poslije sisanja ili kasice se drzimo okomito/nosamo dok ne podrigne, a to uglavnom bude za min-dvije, s tim da ju ne smijem precvrsto drzati. Nakon toga ide u kolica ili u krilo, u poluležeći ili skroz ležeći položaj nekih pola sata dok se to lijepo sve ne slegne, a poslije toga moze i puzanje i sve ostalo-tako smo smanjili bljuckanje na minimum.🤭
Isto tako i mi! Jucer je bljucnuo po mojoj sestri nakon duuugo vremena. Primila ga je i stalno mijenjala polozaj, kao na vrtuljku je bio 😂 jeo je cca 20ak min prije i bljuc po haljini 🤷♀️
Mi nakon jela ili "sjedimo", lezimo ili polulezeci polozaj pa podrigivanje pa odmor u polulezecem ili lezecem polozaju i tek onda aktivnosti. Nisam to samo radi bljuckanja uvela nego i zbog stucanja. Dok previse jedu je pritisak na diafragmu prevelik ako je okomit tak da je idealno nakon jela u polulezeci polozaj ako je dijete sklono prejedat se pa stucat, ali ako ne stuca nego samo bljucka, mozes odmah u okomiti.
Ja nebi samoinicijativno presla na anti refluks jer je refluks dijagnoza koju ti mora doktor dati a ni tad, ako je blago, nije potrebno prelazit na tu hranu + da je refluks imala bi od prvog dana ozbiljnije bljuckanje.
Pocela si s kasicama, da nije bljuckanje povecano nakon neke kasice?
Ajme Miss 😔😔😔😔 Vjerujem da si se prepala. Kak je sad? Kakva je bila noc? Jesi probala neku novu namirnicu ili mislis onda da je zbog sline/zubi? To ce se opet desit ako su zubi. 😩😩
Moj je jednom povracao u mlazu, ni ja nisam mogla doc k sebi odakle to.
Bio je u skoku sa onih 10 tjedana mislim, sisao nooooon stop i jos bi i jos i dala sam mu ad a do tad nisam, popio bocicu i trazi sisat, ja u soku, povukao gutljaj i ide mlaz. Ali mlaz kao na filmu, slap. Uzasnula sam se kako nisam prepoznala da se prejeda. To nam se tad dogodilo i nikad vise. To povracanje u mlazu je fakat meni kao horor film, totalno te kuzim, ja sam zanijemila od straha. Pedijatar je rekao ako se ne ponavlja da nije vrijedno spomena, da si ne znaju mjeru dok jedu.
MissGraz...😔😔😔. Srećica mala, nadam se da je sada bolje i da si se ti oporavila. Mogu samo zamisliti kakav si šok preživjela. ⚘
Sortiraj odgovore
Najstariji