Pisala sam vec da moja jede od 900 - 1000 ml (vecina izdojeno i malo dohrane). I ona zna nekad malo preci. Tako da se mislim je li to puno. Probala sam malo nakositi bocicu pa je hraniti onom tehnikom paced bottle feeding, ali mi ju je zao muciti. Mislila sam uzeti tu bocicu dr Browns.
Jede razlicite kolicine, a neka okvirna mjera je 120 ml. Jede svaka 2 h. Dala ja njoj vise ili manje na kraju dana to opet bude isto. Sad isprobavam po noci davati manje jer se svakako budi.
Najlude mi je kad se probudi po noci i odmah zaplace od gladi. I ona nema kad cekati tu bocu. Je li jos ikome tako?.
.
Imali smo taj period kad bi se po noci vise grcila, sad je manje.
Boja ociju jos nije definirana, ali trebala bi biti smeda. Kosa joj jos nije pocela opadati, a nije bas nesto ni narasla.
U okretanju je slabija od vasih. Smije se naglas kad je bas raspolozena u tom trenutku, a opcenito se smije u dovolnoj mjeri rekla bih. Ispusta zvukove kad je sama i hoce da je netko animira jer joj brzo dosadi biti na jednom mjestu. Uvijek nas prati pogledom i gleda sta mi radimo po kuci. Igracke joj nisu toliko zanimljive.
Ako netko ima neku dobru igracku za zube nek posalje sliku. Stalno trpa ruke u usta. Ne znam sta bi joj kupila a da se sa tim ne udari.
Vec neko vrijeme pokusava drzati bocu i moze malo kad nije napunjena. Dudu izbacuje rukama ali ne zna je jos vratiti. Nema jos dovoljnu kontrolu. I ruke su joj zanimljive takoder vec neko vrijene
Mi imamo ovo: https://ibb.co/jTt4ykD
Zgodno je jer moze lako primiti u ruke, gumeno je pa se ne moze udariti, a tako je oblikovano da ne moze preduboko gurnuti u usta. Ta je sa Patpata, ali vjerojatno ima nešto slično i kod nas po dućanima
Thera, jutros je 200ml drmnuo.
Spavao je od 21:30 do 6:40 uz budjenje od 1:30-2:00 i tad popio samo 100ml pa je valjda ujutro trebao vise goriva.
Vjezbali, igrali se, skakljali i zaspao iscrpljen bez nunanja u 8.
Rota nuspojave - proslo je 24 sata, probava normalna, nije razdrazljiv, nije manje aktivan, kao da nista nije ni bilo.
AnaAn po mom iskustvu je duze spavao dok je bio dojen na cici ako sam ja jela varivo i nakon podoja legla uz njega. Znali smo odrapit po 4 sata sto je bilo opet super za mlijeko jer dok mirujes a ne dojis dodje nekak vise i onda san ga natovarila pa je opet spavao 3-4 sata a ja sam bila free. Prema kraju dana je kod nas bilo sve vise kracih spavanja i vise dojenja..
Moj je drmnuo 160 u 1h i 200 u 5.30🙈 I sigurna sam da ce opet drmnut 200 ako mu dam sad oko pola 10. Pristojan je,zna da se hrana ne ostavlja😂 Jel ih vi prekidate kad krenu spavati nad bocicom ili ako da,u kojem slucaju?
Julesica,imamo i mi takvu igracku,znaci ok je? Bila mi prevelika neki dan kad sam sterilizirala one manje pa mu jos nisam davala😂
Nas se od jucer cudno čubi. Izgleda ko onaj krezubi s ljubav je ma selu🤦♀️😂 Jesu te grimasr prolazne?
Moj je drmnuo 160 u 1h i 200 u 5.30🙈 I sigurna sam da ce opet drmnut 200 ako mu dam sad oko pola 10. Pristojan je,zna da se hrana ne ostavlja😂 Jel ih vi prekidate kad krenu spavati nad bocicom ili ako da,u kojem slucaju?
Julesica,imamo i mi takvu igracku,znaci ok je? Bila mi prevelika neki dan kad sam sterilizirala one manje pa mu jos nisam davala😂
A valjda je, pisalo je na njoj da je 0+. Voli ju pa mu često dajem, dosta dugo se s njom zabavi, nije baš da ju uvijek samo grize 🤣
A vidiš moj barem malo ostavi koliko god mu dali, zezam ga da se kod nas hrana ne baca i ako ne popije do kraja da mu uzimam 10 kn iz stednje😁😁
Julesica i thera imam i ja takvu, samo je iz mullera. Al na mojoj je pisalo 6+. I zna se s njom opalit po glavi, al on ima hipertonus pa još uvijek trzavo maše rukama, pogotovo dok je umoran. Moj voli šarene lopte, ima onu mekanu kaj i zvecka pa se s njom igra. A za grickanje mu je super gumena bananica, a meni bude preslatko jer izgleda ko da jede bananu. Evo kak izgleda https://ibb.co/q5KjvDf
Nas se od jucer cudno čubi. Izgleda ko onaj krezubi s ljubav je ma selu🤦♀️😂 Jesu te grimasr prolazne?
Da da, meni je mama uvijek govorila dok sam se mrstila "tak ce ti ostat" 🤣
Mi isto mučimo muku s tjemenicom već od kad je imao mjesec dana. Znači evo sada već 3 mjeseca isto tretiranje svaki dan navečer kupanje i najprije ulje na glavu pa malo počešljam i onda namočimo glavicu i stavimo pjenu od mustele i onda opet malo raščešljamo i isperemo znači puno je bolje nego što je bilo ali nikako da skroz prođe. I kupamo se znači zvaki san sa šamponom od mustele.
.
Iza uha ista stvar stalno se rade te kao krastice ali to je koliko sam skuzila zbog te suhe kože i tjemenice. Ja isto protrljam malo nakon kupanja s ručnikom i to je to a djeca stalno viču da mu smrdi uho 🤣🤣🤣 i to koliko god ja to trljala i prala uvijek ima miris 🙈🙈🙉🙉🙊🙊
.
Moj je isto ful aktivan i počeo je jako lupati s nogama po krevetiću kao da se odbacuje 🤣 i isto tako u onoj sjedalici skace kao da će ispast iz nje. I da sad mu je novo da se ful.dere naučio se derat i onda tako priča kao da se dere na nekog 🤣🤣 i lovi igračkice s rukicama i naravno sve trpa u usta ali koliko ja vidim nema to veze sa zubima to je takva faza.
.
Moj isto bljuca ponekad, ne svaki put ali dosta često. Nisam uopce povezala zbog čega jer ponekad bljucne i kad malo pojede a ponekad pojede ful puno tj cijelu bocu pa ništa.
Hvala na igrackicama.
Ivancice - hoces li ti raditi vjezbe za dijastazu? U biti i ako imamo i nemamo dijastazu mogle bi se raditi te vjezbe pa da pomogne u slucaju da imamo, jelde?
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji