Moj je samo na AD i na kutiji piše da bi trebao piti 170 ml 5,6 puta na dan, on pije najčešće 100ml, ali češće, kroz dan popije od 700 do 950 ml ( imam app pa mi izbacuje statistiku za svaki dan 😁).
Htjela sam malo prokomentirati onu knjigu najsretnija beba u kvartu, čitao netko? ( meni je zao što nisam ranije, neke stvari fakat drze vodu). Ukratko, i da ne ulazim u evoluciju našeg mozga, bla bla, ali tvrdi da zapravo bebama fali 4 tromjesečje koje bi trebali još provesti u maternici, i da su grčevi koje bebe imaju zapravo radi toga. Dakle trebale bi biti trudne godinu dana da beba sazri, a ne devet mjeseci, no to je tako jer inače glava ne bi mogla proći kroz porodajni kanal. Nudi rješenje u što više simuliranje uvjeta u maternici i spominje koncept 5s. U principu da se beba koja vrišti smiri (naravno ako nije gladna, pokakana i sl.) treba napraviti: swaddle ( sad je ljeto pa ja to simuliram tako da ga privinem k sebi da mu nogu i ruke puno ne lamataju), na bok ili trbuh, ljuljkanje (nunanje kako god), sisanje i buka, odnosno bijeli šum. I nikako dijete koje tako jako plače staviti na ledja jer će se samo pogoršati, kaze da tada misle da padaju pa je još gore.
Ako ste vi za ovo sve znale, ja sam izgleda otkrila toplu vodu 🤣🤣
Cure hvalaaa 🤩🤩 osobito vama koje ste pisale da je bebama kosica otpala. Ipak zgaravica nizasto 😄
.
Thera na pakiranju pise 5×175ml za 3/4 mj (radi se s vodom od 150ml), ali kako je moj stvarno puno sisao, isla sam malo provjeravat to i pitala sam i pedijatra smijen li dati vise jer mi se cinilo da od te porcije moja beba bude gladna. Ispada da je to preporuka a ne gornja granica i temelji se na prosjecnoj kilazi za dob. Tu sam se uhvatila za slamku. Moj je malo veci i tezi pa ako trazi vise - dam. Na paketu pise da moze jesti koliko hoce i kad hoce kao i majcino mlijeko ali da je preporuka tih 875ml. Meni to vise djeluje kao orijentir a ne preporuka. Kod mog ti je ovak: ujutro oko 7 popije cca 100ml pa zaspe, oko 10h oko 120 pa spava opet, onda je obicno budan vise sati pa popije svako malo 60,70ml. Onda zaspe i oko 17h popije opet oko 120, oko 21h popije oko 120 i onda spava cca 6 sati i probudi se ful gladan. Tad popije 180-200. Ja si zapisujem kad je jeo jer ne znam ni koji je dan, zaboravila bi. Ispada da pojede izmedju 800 i 1000ml dnevno racunajuci raspon od 24 sata. Jedan dan mi je pojeo 750ml.
.
Pitala sam pedijatra dal da mu dajem prokuhanu vodu jer je na ad i vruce i odgovor je NE.
.
Pitala sam trebam li mu kozicu spustati i odgovor je opet ne. Vec znamo da svako po svom, moj kaze da ni ja ni on to ne budemo radili na silu nego da ja odrzavam higijenu, on ce bacit pogled na pregledu a mali ce sam pri kupanju dok se bude igrao rijesit stvar do kraja. Ja sam kimala glavon al ne znam sta je mislio s tim. Uglavnom, ne diram.
Rekla bih da je mislio da će se mali sam igrati tijekom kupanja sa pišulincem pa povući kozicu do kraja. Tako mi je i mama rekla, a posebno istaknula, da eto cijeli život se oni vole s njim igrati 🤣🤣
Julesica,😂😂😂
Ad-ok,onda mi je lakse. I meni pedijatrica svaki puta govori da mu dajem koliko moze pojesti ali ja cijelo vrijeme patim od toga da ce mi dijete biti pretilo. Mozda jer su mi macke imale po 10 kg😂 A mali uz to obozava jesti i onda je to problem. Trudim se da ne pojede vise od litre ali nekad se i to dogodi,nekad smo oko 900, rijetko ispod. On 200 smaze bez problema,rijetko mu ostane. Izmedju 18 i ponoci ne trazi jesti,i nekad izdrzi od ponoci do 6 ujutro pa tu pojede manje ali kroz dan uredno svaka 4, 4.5 sata po 200. Probala sam s dr browns bocicu ali nikakve koristi. Kao da mi se smije i kaze mama,samo ti mijenjaj flase,2 deci je 2 deci u svakoj ambalazi😂
Danas smo ga doma vagnuli i mjerili,znam da nije precizno ko kod pedijatrice ali sa 3 mjeseca smo otprilike na 7300, 65 cm. Dobio je kilu za mjesec dana😊
Tea,ja sam vec razmisljala dal bi se ta duda mogla nekako vezati oko glave😂
Hahahh zato ja svom nisam ni ponudila dudu! I uopce mu ne fali, kad je gladan papa, a kad mu se spava spava.
Mene danas od jutra boli glava i to uzasno
Sad cekam da bebac zaspi, da mogu i ja spavati.
Kako zavidim onima koje nikad ne boli glava.
Bas mi je zao Avama. Srecom nemam problema s glavoboljama ali svakako vjerujem da nije ugodno. Nadam se da ce brzo proci🥰
Aktivnost-curke,koliko su vase bebe aktivne? Ja ne znam sto je normalno,ali svi koji ga vide komentiraju da nisu jos vidjeli toliko aktivno dijete. On je sposoban rukama i nogama bez prestanka po sat vremena mahati. I tako vise puta dnevni. Jel to normalno? Mama mi kaze da smo brat i ja bili puno mirniji i da ce nam biti veselo kad prohoda😅
Lonmi i Bebanomoje pa nezz sad...moji su svo troje imali apgar 10/10 sve uredno...ali radala sam na drip...ovaj 3.porod najvise dripa i najduze..pupcana...uglavnom moja se ne voli zezat i voli provjerit da nebi bilo...recimo od moje seke mali roden na carski..imao je apgar 10/10 ali ..na uzv-u su bile neke mrljice...nisu znali sta...i onda su kontrolirali...a nije pokazivao da zaostaje s bilo cim..tak da..ako je porod drip i jos pupcana deff bi trebalo slat...jer recimo mom deckicu su sad tokom poroda..dok sam imala one jagore trudove zadnjih 1h...padali otkucaji u trudu...znaci kad se meni popelo iznad 130..njemu je islo ispod 100...vecinom oko 90...i tu su radili frku..pa vadili krv iz glave i tak 😔🤯🥵 u svakom slucaju bit ces mirnija kad i to obavis 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Imam par pitanja vjerovatno ste pisale o tome al sam zaboravila pa ako vam se da ponoviti..Ugl
1.jel se vase bebe nekada u snu trznu kao da su se prepale necega il samo placu odjednom a kao spavaju i dalje?
2. Jel su vase bebe ikada doslovno u mlazu izbacile mlijeko iz sebe,znaci okupala ju obukla i dojim je ,podigla je da podrigne ona onako se meskolji grintava i odjednom mlaz sve po meni ja u soku🙈💆🏻♀️
Recimo ona meni ne bljuca ali svaki put kad pojede “podivlja” muci je dok podrigne,dok prne itd...pa se komeša nikako se namistit ,ne odgovara joj svaki polozaj nervoza samo takva ... ali u svoj toj muci ona i dalje njuska sisu jela bi a ne moze i tako u krug.
Jos sam miljon pitanja imala Al sam od stresa zab...vise neznan ni sta pisem ni sta radim.
Imam par pitanja vjerovatno ste pisale o tome al sam zaboravila pa ako vam se da ponoviti..Ugl
1.jel se vase bebe nekada u snu trznu kao da su se prepale necega il samo placu odjednom a kao spavaju i dalje?
2. Jel su vase bebe ikada doslovno u mlazu izbacile mlijeko iz sebe,znaci okupala ju obukla i dojim je ,podigla je da podrigne ona onako se meskolji grintava i odjednom mlaz sve po meni ja u soku🙈💆🏻♀️
Recimo ona meni ne bljuca ali svaki put kad pojede “podivlja” muci je dok podrigne,dok prne itd…pa se komeša nikako se namistit ,ne odgovara joj svaki polozaj nervoza samo takva … ali u svoj toj muci ona i dalje njuska sisu jela bi a ne moze i tako u krug.
Jos sam miljon pitanja imala Al sam od stresa zab…vise neznan ni sta pisem ni sta radim.
1. Da, moj zna lagano jauknuti ili zacviliti, i nastavi spavati. Zna i vrištati ali onda sam sebe probudi, baš sam nedavno o tome pisala. Bilo je tako par dana, evo danas se budi skroz mirno.
2. Dogodilo se par puta, evo baš prošlu noć. On inače pije od 80 - 130 ml po obroku. Noću je naravno gladan jer spava po 5,5 sati i tako noćas on pojeo stvarno neto svih 130 ml, dragi ga nosi da podrigne, i on izbaci ful puno iz sebe, bilo je po bodiću, tetri, majici. Njemu ništa, mijenjamo mu bodić, on se smije i guguće. Pomislili smo da mozda ipak nije pametno davati mu max koliko moze popiti po noći, da se ne prejede pa odmah spavanje. Kako vi?
E da, imamo izgleda problem sa zalezanom glavicom. On je prije uvijek spavao glavom okrenutom u jednu ili drugu stranu, sad kako god da ga stavim okrene glavu ravno i primijetila sam da mu iza nije onako lijepo oblikovana. Evo i sad spava okrenula sam mi glavicu na stranu, odmah ju vrati nazad 😳 ima li pomoći, hoće li mu ostati tako 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji