Želim ti brz oporavak!
Nas u utorak čeka utz kukića pa javim dojmove!
Bas me zanima sta ce reci dr.
Toplomjer- ja kupila u dm sa savitljivim vrhom mislim 25kn kosta, a ima i u mulleru. Tocan je.
Imam 2 razlicita pa sam usporedjivala.
Cjepivo jos uvijekndojim, pa se ne bi cijepila, a i imam trombofiliju pa me strah.
I imam pitanje, moj bebac se malo popunio. Nogice (stopala) su mu bas bucmaste nekako. Sad bas razmisljam jel to normalno, nekak me strah da mu nisu otekla.
Želim ti brz oporavak!
Nas u utorak čeka utz kukića pa javim dojmove!
Bas me zanima sta ce reci dr.
Toplomjer- ja kupila u dm sa savitljivim vrhom mislim 25kn kosta, a ima i u mulleru. Tocan je.
Imam 2 razlicita pa sam usporedjivala.
Cjepivo jos uvijekndojim, pa se ne bi cijepila, a i imam trombofiliju pa me strah.
I imam pitanje, moj bebac se malo popunio. Nogice (stopala) su mu bas bucmaste nekako. Sad bas razmisljam jel to normalno, nekak me strah da mu nisu otekla.
Ak je dobio na tezini...onda je normalno 😊😊 od moje sogorice mala ima bas bucmasta stopala da nezz kako bi joj ugurali nogicu u neku cipelicu 🙈🙈😍 onak rist joj je bas bucmast, moj Mateo je nesto malo laganiji po kilazi od nje i ne izgleda tak..ona je bas buhtla 🤭😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Kety, Ivancica dobio je (kortikosteroid) sirup Hexal 2x dnevno i Fenistil gel mu mogu mazat 3x dnevno. Prestrasno ovo izgleda, ima po cijelom tijelu, po licu, na usni, bradi, na grlu… 😞 Rekla je ako ne prode kroz 3, 4 dana onda da se javimo svom pedijatru za dalje. Jedino neznam jer nisam bila tamo, muz nije pitao, nisu rekli …dal Hexal pije dok god ima te plikove ili treba duze piti?
Strah me kao i tebe Ivancice da ne prede na grlo, da nece moc disat. 😞 A kod tebe je i mala bebica bila u pitanju, jos gore.. 😞 Nadam se da se to Leu vise nece ponoviti. 🤞🤞
Kety to mi je bas interesantno da mozes nakon npr 30 ili 50 godina postat alergican na nesto.. 😒
Mi smo dobili samo Fenistil kapi (antihistaminik) i to je rekla da pije dok mu ne prođe. Meni muž inače ima urtikariju svakih par godina i ne znaju od čega. Ali kada ga uhvati nekoliko dana samo na inekcije ide jer se jedino od njih povuče, s tim da mu i one manje od 24 sata djeluju. On isto za pit samo antihistaminik uvijek dobije, kortikosteroide jedino inekcije. Tako da ne znam ništa za taj sirup. Koliko mi je on rekao rijetko urtikarija pređe na grlo, on nije nikad s disanjem imo problema, al kaže da luđački svrbi.
Ivancica - tak i moj kaze,da ga uzasno svrbi 😑 jednom je na poslu uzeo pecivo neko..bilo valjda sezama na njemu...a nije imao kod sebe lijek.jurila sam od doma prema njemu a on s posla doma..bas koma 😒 a nikad nije imao problema s nicim 🤷♀️ sretna sam jer mi klinci nisu alergicari(barem prvo dvoje ).
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Ivancica - tak i moj kaze,da ga uzasno svrbi 😑 jednom je na poslu uzeo pecivo neko..bilo valjda sezama na njemu…a nije imao kod sebe lijek.jurila sam od doma prema njemu a on s posla doma..bas koma 😒 a nikad nije imao problema s nicim 🤷♀️ sretna sam jer mi klinci nisu alergicari(barem prvo dvoje ).
Joj ja se nadam da se neće više ponavljat, ovo mi je bilo užasno. Iako bebač je bio super volje i nije mi izgledalo ko da mu smeta. Spavo je isto normalno tako da možda dok su tako mali drugačije to osjete 🤔
Bokić i svim ostalim mamicama, nadam se da ste mi sve dobro. Danas sam polovila zaostatke u čitanju, stalno nešto pa nikako da uhvatim vremena. Bebice su sve preslatke, ne mogu vjerovati kako brzo rastu. A njemu je dan za spavanje izgleda, jučer nije kak treba spavo pa nadoknađuje. Kak sam napisala, imao je urtikariju pa nas je to malo izbacilo iz vježbanja jer ga nisam htjela dirat da ga ne svrbi. I sad gospodin hoće puzat, diže se na sve četiri, ljulja naprijed nazad, odguruje. A rekli su nam na pregledu da ne smije i moram mu stalno gurat guzu dolje. A on je uporan, i smajl od uha do uha kad se tak digne. Ima hipertonus pa zbog toga to može, ali ak sam dobro shvatila ne smije jer mozak još nije dovoljno razvijen i onda će naučit krive obrasce pokreta, i onda dalje i ostalo uči krivo.
.
Baby handling - vidjela sam da je netko komentirao kako vježbice pokazuje netko tko nema djecu. Nama su isto pokazivale cure koje su dosta mlade i još nemaju svoje djece, ali meni su sve 3 bile odlične. I smirivale su ga, igrale se s njim, radile pauze ako bi se počeo derat, ali nastavile s vježbicama čim se smiri. Tako da mislim da ovisi do osobe, a ne do toga jel ima dijete. Ipak cijeli dan provode s bebicama pa ih se nanosaju i izvježbaju. Doduše mi smo bili privatno pa možda i to ima veze.
.
Sjedenje - na pregledu je fizijatrica rekla da ga ni pod razno ne posjedam dok se sam ne sjedne. I da mi mjerilo bude položaj u jajetu, da ga toliko smijem uspravit. U sportsko sjedalo može ako se da spustit do tog položaja. I da oni u sjed trebaju doći preko bočnog položaja, a ne tak ko da trbušnjake rade. A ja sam razvila teoriju da oni pokušavaju u sjedeći položaj jer ih se tako uzima, onako dok leže na leđima i prema gore. I onda oni to žele izvest sami. Leo ima hipertonus i stvarno je jak i čvrst, al ne pokušava se opće u sjed tako dići. Ali ja njega dižem preko boka, ili barem na polubok ako mi je nezgodno dohvatit ga.
.
Julesica vjerojatno preferira spavanje na jednoj strani. Skoro sve bebe imaju jednu stranu jaču i više vole bit u određenim položajima. Neki jer su tako bili u maternici ili jer se nauče zbog nošenja na istu ruku i slično. Bitno je jednako ih stavljati na obje strane, jedino ako je jedna strana baš puno jača, onda se više forsira ova slabija. Nama je recimo fizijatrica rekla da na desnu stranu sve s njim radim duplo više puta dok se to ne izjednači..
Krmeljice i masiranje suznog kanalića - vidjela sam da ste pisale da se čisti iznutra prema van. Meni su sestre u bolnici, pedijatrica i patronažna sve naglasile izvana prema unutra. Jer se krmeljice rade na unutarnjem kutu oka i onda se razvlače po cijelom oku ako se briše u suprotnom smjeru. E sad jel to opet svako ima svoje, ne znam. A masirala sam sa stapićem za uši onim ful mekanim ili s kutom tetre onim zadebljanim jer su mi prsti isto bili nekak preveliki. S tim da sam štapićem samo uz nos, nisam se usudila uz oko, to sam s tetrom.
.
Cjepiva - primili smo ono 6u1 prije 2 tjedna i drugu dozu rote prije tjedan dana. I on meni od kad se cijepio je puno manje aktivan, neće se okretat, ne diže nogice u zrak nego legne na leđa ko klada. Na trbuhu se diže za puzanje, al niš drugo ne želi. Baš sam to pitala dok smo bili na vježbicama i rekla nam je fizioterapeutkinja da joj puno mama kaže kako djeca ko da imaju zastoj u razvoju, budu dva, tri tjedna nakon cijepljenja puno manje aktivna. Nadam se da će proć. Od rote više bljuca, tako da možda i zbog toga ne diže nogice jer to ipak radi pritisak na trbuh.
.
Podoji - netko je pitao kolko ih imamo u danu, mi smo na 5-6. Većinom 5, cca svakih 2 i pol sata, i jedan duži razmak kod popodnevnog spavanca. I to sve preko dana jer po noći spava. Probala sam češće, onda stalno bljuca i baš i neće jest. Rjeđe hoće, izdrži 3-4 sata bez da postane nervozan i traži, al mislim da onda premalo jede s obzirom da se po noći ne budi.
.
Spavanje - budan je od sat i pol do 2 i pol sata između spavanja. Ujutro mu je kraći razmak, a popodne duže izdrži. Tako da imamo neki ritam otprilike isti svaki dan.
.
Pranje robice - ja i dalje njegovo odvojeno i planiram tako do daljnjeg. Pogotovo sad zbog urtikarije.
.
Toplomjer isto imamo s fleksibilnim vrhom. Brzo izmjeri, samo dosta ljudi griješi jer ga treba ostavit još malo i nakon kaj pišti da je gotov. Ako se ne mijenja temperatura to je to, al ako još raste treba pričekat dok prestane. Tako mi je pedijatrica rekla, a i piše u uputama toplomjera. Leo opće ne doživi kad mu mjerim, još i maše nogicama da me svaki put bude strah kak ću mu gurnut preduboko.
Hej ekips, evo mene..ljudi mojii iza mene paklena noc i dan. Ne toliko zbog Nee, koliko zbog druge doze cijepiva (Moderna). Ne zelim da ovo nekoga uplasi, jer nije to poanta, zelim da znate sto vas moze cekat. Inace prva doza, nista, malo ruka boljela nista extra, popila 1 lupocet od 500mg tek toliko. Jucer isla na drugu dozu, ajme ljudi moji kako je mene ruka boljela od samog pocetka, prema kraju dana sve vise. Na kraju zavrsila za groznicom, temp 37,5, pa malo stane, pa opet trese, zima, vruce i tako u krug 🥶🥵 glava rastura, misici slabi da jedva stojim na nogama, cijela lijeva ruka boljela od kljucne kosti, iza lopatice, preko ramena do prstiju, boli, trne, doslovno ruka kao da nije moja. Jastuke stavljaj ovako, onako, namjestaj se svakako, ma nista ne pomaze. Na kraju pila lupocet svaka 4h. Muz bio s nama, al da stvar jos bude bolja Nea se budila svako malo, nikako nije mogla spavati, zubi su poceli jos jace, nervoza, tesko zaspi, nenormalno rostiljanje po krevetu, pa nosaj svakako, nista nije pomagalo. A on posto radi na takvom mjestu gdje je potrebna koncentracija (pogon drvne industrije, rad na rezacima i pilama) umor i neispavanost, mogu ne daj Boze dovesti do loseg ishoda da se nesto desi, proleti mu ruka pod pilu, uhvati mu sama pila rukavicu, udari ga gomadic drveta itd..i koliko god mi je bio potreban jer nisam znala za sebe doslovno, znala sam da mi je on ipak vazniji i da se mora naspavati i odmoriti. Tako da je on na kraju otisao u drugu sobu, a ja sama citavu noc s Neom, pod temp, groznicom i nezamislivom boli u ruci. Kao da sam imala gripu. Majke mi ne znam kak sam ziva 🙈 jutros nisam ruku mogla uopce podic da si obucem majicu, pol dana bila bez grudnjaka jer nema sanse da sam ga mogla zakopcat, pa ni obuc top, majicu sam oblacila preko nogu i samo bretele podigla na ramena. Na kraju sam bila toliko iscrpljena da Neu oko 11h nisam mogla ne drzat, vec nisam se mogla skoncentrirat da joj se posvetim 100%, na kraju sam molila sveki i njezinu sestru koja je dosla jucer s muzem iz Svicarske da ju pricuvaju na sat vremena jer cu se srusit.
Nea 💗
Ja naravno nisam mogla spavat od boli u ruci, al sam odmarala i to mi je tako trebalo, jer ne znam kako bi da nisam. Kad je dosao muz s posla uspavao ju i spavala dobra pa skoro 3h, ja se takoder zalegla i uspjela i odspavati nesto. Ruka jos boli, ali ne toliko nesnosno kao jucer i jutros, groznica me tresla samo jos to dopodne, kasnije je bilo okej. Samo jos danas sam ostala na lupocetu na svaka 4h da mogu sto normalnije funkcionirati s Neom. Tak da eto zene moje, to vam je moje iskustvo sto se tice nuspojava druge doze cijepiva. Ne mora bit da ce i vas tako. Eto moje nikoga nisu, niti muza doduse oni su svi sa Pfizerom, mene je ipak ta druga doza bas pokosila, al eto. Dobro je proci ce. Tak da eto, ako koja od vas bude prosla kao ja da zna da je to sve normalna reakcija i koliko god djeluje strasno u tom momentu, ipak nije..
Ne znam tko je napisao mislim Avama ako se ne varam, da se ne zeli zarazit, da ne mislite krivo. Svi mi koji smo cijepljeni i dalje se mozemo zarazit. Cijepivo ne sluzi da suzbije zarazu, vec da suzbije jacinu zaraze. Mi se i dalje mozemo zarazit, ali cemo imat punoo blaze simptome, tipa kao prehladu.
Nea 💗
Muževi - meni moj nekad super, nekad se pokačimo. Iako on stvarno skoro sve po doma radi, i onda sam skomentira kak on pospremi da se ja mogu posvetit bebaču. Al kad dođe s posla svaki dan se poigra s njim, nekad sami njih dvoje, nekad i ja s njima. Ali vježbice sam ja radim s njim, uvijek ga ja uspavljujem i skoro stalno ja pelene mijenjam. Prije je htio više pelene mijenjat, al od kad su rekli da ima hipertonus samo govori kak on ne zna pravilno. Uspavljivat ga neće jer meni zaspe za 10ak minuta, a on ga ne zna uspavat. Zna nekad doć pa bit pokraj mene, kao daje mi moralnu podršku. Srećom ga ne uspavljujem na rukama jer bi se oko toga sigurno pokačili sad kad je teži za nošenje. Jedino me izludi kaj se svako malo dogovori za nešto bez da vidi prvo sa mnom. I onda kaže da si pozovem svoju ili njegovu mamu ak nemrem sama, a meni se digne kosa na glavi. Kad mi treba mir da se odmorim, definitivno mi nije mir ak imam nekog doma, pa makar to bila i moja mama. Ali ajd, uspijem mu objasnit tu i tamo pa neko vrijeme provjerava sa mnom jel ok da ide. Onda opet počne sam dogovarat, pa ja prigovaram, pa se malo popravi i tak u krug.
.
Glodanje prstića - moj isto nekad stavi moj prst u usta. Nekad ga pustim, nekad ne. Ne perem ih posebno samo zbog toga. Perem ruke uvijek kad dođem izvana, nakon wca, nakon diranja sirove hrane i nakon mijenjanja pelena. Tako da nek gradi imunitet na bakterije iz stana, ionako ni njemu ne brišem svako malo ruke, trpa ih u usta, a dira po meni, kauču, tepihu u njegovoj sobi i slično. Muž se zeza da je balegar jer kolko god puta mu se ruke obrišu uvijek uspije negdje skupit ono ko mucice među prstićima i crno pod noktima. I kad mu duda doma padne na pod je samo malo isperem, ne steriliziram. Zato sve što vani padne još uvijek čistim, na te bakterije će se navikavat dok bude veći 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji