Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kety992
    27. Svibanj 2021. 20:48

Mamice koje doje...jel mazete cike s kakvim mastima...kremicama? Ja sam uzela multi-mam(divno mi ohladi al boli i dalje) ,purelan(tesko razmazem...manje boli al nije to to) , patronazna mi je savjetovala da mazem bepanthenom?? 🤨🤔🤔 i donijela mi je od lansinoh tester za bradavice(ajme pa ne osjetim nis dok sisa...jel moguce...il sam umislila??? Kolko se nasisava vec se prisjecam trudova 🤣🤯  i nakon kolko prode ta bol ? Ja sam zaboravila 🙈🙈 nemam ragade...samo su jako bolne i osjetljive

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• thera
    27. Svibanj 2021. 21:00

Evo mene doma s opijanja,ipak je vrijeme za spavanac,vec je 8 sati proslo😂
    I tako sam ja odlucila popit nesto. Dosla nabrijana,jedino nisam odlucila hocu pivo ili vino. Kad ono curke me cekaju i ubijaju se u mineralnoj😅 I gdje cu ja sad ispast nemajka,uzela i ja mi mineralnu i iskapila je do dna😂 Dosla sam doma,idem popit pivu SAMA

• thera
    27. Svibanj 2021. 21:06

Bebe su vam sve do jedne prepreslatke😍

• Bebanomoje
    27. Svibanj 2021. 21:12

Jagodice, ja umirem na tvoje opise 🤣 točno si sve zamišljam i onda si zamislim svoju tako i bude mi baš fora kako imaju slične obrasce ponašanja 😁

Thera,  e jbg 🤣 popij sad dvije pive za nagradu 🙈

Cure moje, jedna je mama 😊 evo situacije od maloprije - znaci nakon cijela dva dana skoka, dan nam je završio tako što smo išli šetati u šumu i došli doma 5 min prije nego je počelo nevrijeme. Okupali smo ju, ja je nahranila, opet presvukla jer se pokakala i krene nervoza jer je preumorna. I pita muz jel hoću da je on malo nosi, ja jedva dočekala 🤣 uzme on nju, i krene show 😳😳😳 znaci toliko se derala da se muz unervozio, nije znao šta da više radi, ja gledam sa strane i srce me boli koliko vrišti 🥺 i uzmem ju ja jer ne mogu dopustiti da tako place i šta se desi? Mala iste sekunde usuti 😳🥳🙈 muz u šoku, gleda me i nije mu jasno kako je odmah usutila, a ja se topim jer je htjela mene 😍🥰 eto  i zaboravim odmah da sam danas par puta skoro pocela plakati i da sam osim domaćice htjela i alkohol 🤣🤣🤣

• Ivancica90
    27. Svibanj 2021. 21:13

Hej mamasite, vi se raspisale 😁 Sve slike bebica su preslatke 🥰 Nije ni nama neki dobar dan za spavanje danas, svaki put po 20-30 minuta. I onda navečer cendranje jer je preumoran. Al eno sad pajki već više od 2 sata 🥰 Cijepio se protiv rote danas pa sam sva u strahu od nuspojava i da nas ne zarazi jer mi je pedijatrica rekla da može.

.

Miris od bljucanja - jel ima ko kakav savjet? Izgleda da nisam skužila dok je bljucnuo po kauču ili nisam dobro obrisala ujutro i sad čim legnem mi je pun nos tog smrada. A još imam osjetljiv nos 😭 S čim bi se to dalo očistit?

.

Tv - nitko nikog ne napada, po meni svatko radi kaj hoće, ja svome trenutno ne dajem. Dok je budan ga ja animiram, koristim svaki put kad je dobre volje za vježbice. Nisam još odlučila kad budem mu dala da gleda.

.

Stolica - netko je pitao, moj kaka svakih 4-5 dana i po meni je dost rijetka stolica. Nije tekuća, nego onako kremasta i neke žuto narančaste boje. I nema lijep miris, na žalost 🤣 Rekla je patronažna da je tak ok. E da, samo doji, ne znam jel ima veze.

.

Skok u razvoju s 3 mjeseca - mi ga ili još nismo imali ili ja nisam skužila 🤔 Nešto se zadnjih par dana bunio navečer ko da se nije dosta nacico, i jučer se po noći probudio za papanje kaj nije već dugo. Možda je to to?

.

MissGraz joj ruka mi baš izgleda ko da boli. Držim fige da što prije prođe.

.

Lussi ja se toga da ne smijem nikam za vrijeme babinja nisam držala. Išli smo normalno u šetnju dok je bilo lijepo vrijeme. Mislim da kad se mama dovoljno oporavi nema potrebe da ostaje doma cijelo vrijeme.

.

NevaEva ajme ja ko i ti, nemam filing da će sad stalno bit sa mnom. Onak obožavam ga i sad baš uživam s njim kad je počeo kužit stvari, al opće nemrem zamislit da će stalno bit tu, a pogotovo ne da bude  narasto.

• Ivancica90
    27. Svibanj 2021. 21:20

AnaAn moj se zna izvijat u luk, al ima hipertonus, a to je jedan od simptoma. Napomeni pedijatrici na pregledu da procijeni.

.

Jagodice ja ga obično podrignem na ramenu, al ak ti se izvija u luk to baš i nije najbolja poza. Znala sam ga prebacit na trbuščiću preko svojih nogu, al onda mu malo duže treba. Iako kolko sam skužila mom promjena položaja odmah potakne podrigivanje, tak da ga nekad znam samo uspravit i poleć dva tri puta. Naravno ne prebrzo da ne zbljuca sve i to ne radim kad je baš puno pojeo. I podrigujem ga tijekom hranjenja, zapravo on sam nakon cca 2-3 minute krene protestirat jer ga smeta. Kak je na boku, nekad sam podigne glavicu na stranu, podrigne pa nastavi 😅

.

Blossom evo mi smo počeli prije skoro 2 tjedna. Prvi put je sat vremena urlo bez prestanka, počeo i prije nego smo krenuli vježbat. Ove ostale pute je bio ok, zna se rasplakat, al ga uspijem smirit pa nastavimo dalje. A doma vježbamo cijeli dan pomalo, ubacim neku koju ne voli između ovih kaj voli pa smo ok, tak da doma ne plače. Baš me muž danas pito jel moguće da već ima pomaka. Neke stvari sam poprilično sigurna da izvodim ok, neke baš i ne. Ove kaj mislim da dobro radim vježbamo češće pa onda kad odemo tamo ispitujem za ove koje mi baš ne idu. Danas sam ga tek uspjela otprilike ispravno podizat i spuštat, do sad se baš jako izvijo u luk kad bi pokušala. Uglavnom sam puno optimističnija da ću uspjet uhvatit to hendlanje nego kaj sam prije bila 😁 Iako moj se počeo izvijat u luk baš puno više kad smo počeli s vježbicama, zaključila sam da iz protesta kaj smo ga počeli stalno držat da bude u c položaju, sad je malo bolje. Kak vama ide? Kad imate kontrolu?

.

Kety mene su prestale bolit tek nakon 3 mjeseca, tako da ako ti lansinoh pomaže, samo maži 😁 Al ja sam imala i ragade jer imam male i ravne bradavice, tako da me prošlo tek kad sam kupila one školjkice da mi ništa ne dira bradavice dok spavam i mazala deblji sloj purelana. S tim da mene kad bi imala multi mam komprese ne bi bolilo, al sam ih znala duže od sat vremena ostavit. I onda je i dojenje nakon toga ful manje bolilo, al onda slijedeće opet isto.

• ružica
    27. Svibanj 2021. 21:22

Ridja,

Falila si!😘. Vidim da imate super rutinu, baš mi je drago. Joj i nas spasi ovo lijepo vrijeme, najbolji je u kolicima, ali! Najcesce neda baš piti kavu, a vaši cure? Jeli digne mamu s kave, i je li se krenemo voziti zakunja😃.
    Cure, ja sam danas bila na feniranju, kada mi je frizerka oprala kosu i stavila me za susenje, komadi visece kose su visili za ispasti🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• thera
    27. Svibanj 2021. 21:31

Ja kad odem na kavu uzmem za van😂 Pa onda ako imam srece popijem ju u miru,ako nemam onda ju ponesem sa sobom. Nekad treba napraviti mali krug s njim ali najcesce uspijemo popiti ju donekle u miru. Dok doma pijem onu jutarnju do podne sigurno.
    Kosa-mene je sve strah otici frizerki

• ružica
    27. Svibanj 2021. 21:32

Mame, 

Definitivno najbolje pelene: pampers za noć, ali su mi otkriće Puffies broj 3 i Violeta cotton isto broj 3!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Ridja21
    27. Svibanj 2021. 21:35

Thera bogami i ja sam se počastila pivom sada, opeglala sam veš čitav do zadnje robe, nakon neznam koliko, morala sam se nagradit 😂😂 ali me zašupalo, sada sam za krevet. 
    .
    Ružice 😘 
    Ja ti uspijem popit kavu, ali imamo skoro dva km do kuce i onda ako se probudi, prvo umirivanje nasred ceste, pa lagano skoro pa trčim sa kolicima do doma 😂
    .
    AnaAn napomeni to pedijatrici, znam po iskustvu seke svoje, da je ona morala na vježbice sa njim(baby handling) zbog toga, pravilno dizanje i držanje i to.
    .
    Kety meni ti je najviše pomogla neka jeftina babylove kremica za bradavice iz dm. Slična je purelanu ali rijeđa i nekako lakša, probaj, nije ti žao tih 20kn i ako ne pomogne. Mene užasno nadražuju oni jastucici iz dma, kao da su mi suhe i svrbe me od njih. Uzela sam aventove i preporod.
    .
    Ivančice, ja sam u mullera kupila kutijice Vesha, to su vlažne maramice za mrlje, cim mi pobljuca nešto, sa tim ribam, imaju grubu i nježnu stranu, izvuce mi i mrlju i miris, a koštaju cca 8 kuna, par komada je u kutijici, uvijek nosim sa sobom u torbi 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.