Jel ima tko da uskoro ne ocekuje mengu? :) da ocekuje ovulaciju. S kim se pratim?🙈
evo ja sam 7 dc.. tamo oko 10-tog krecem pratiti trakicama koji si ti dan danas?
Nina, ja sam 5.dc tako da tu smo negdje :)
Mi smo dobili nalaz spermio, predosjecaj me nije varao.😅
Granican je, cula sam se sa gin odmah...sve je super osim pokretljivosti koja malo ispod granice (39%, a 42% se smatra normo). Ona smatra da je sve okej, da je vjv posljedica viroza i nije prepreka za prirodnu trudnocu al da ukljuci suplemente pa ponovimo nalaz.
Ne znam sta da mislim i kak da se osjecam :')
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Mango koliko je progresivno pokretljivih? Oni se gledaju i moraju biti preko 32% po WHO, sve ispof tog je astheno, a iznad uredan nalaz.
👩🏻 '92 - PCOS, IR, hipotireoza, neredoviti ciklusi i anovulacije, MTHFR
02/26 HSG ✅
Uterus subseptus, zalijepljen lijevi jajnik
🧔🏻♂️ '90 - MS, 10/25 astheno ➡️ 01/26 normo
💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
01/26 kriopohrana sjemena zbog DMT ✅
🏥CITO
03/26 Klomifen - nema odgovora na terapiju ❌
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
Tek sad vidim i tu stavku, 26% su. I oni su snizeni🫠
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Da, to je astheno ali sigurna sam da ako ponovi nalaz za 3 mj ima normo ako bude uzima suplemente i pripazija na sve ovo sta utjece na plivace, sve te viroze sta su vas pokosile mogu utjecat isto.
Mi smo imali 10% i dosli na preko 40% PR sa 3 mj proxeeda.
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
Dobila sam preporuku sve te suplemente da uzima odvojeno. Svasta nesto sam mu pokupovala 😅 a to vase je predobar pomak. Super!!
ja se isto nadam da je do viroza, jer taj dan kad je i isao dat uzorak viroza ga je ulovila.
Ugl gin nije bila zabrinuta nimalo, al eto ja sam u komi.
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Sve znam, tesko je protiv tog, ali uz sve to sta si mu nakupovala, za 87 dana ce se sperma kompletno obnoviti 🙏🏻
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
moj ima 72% progresivno pokretnih, u 1 mj je bio na testiranju i taman je koristio i suplemente već nekih 3 mj prije toga, tako da neznam jesu li mu oni pomogli ili ne..spermax plus koristi. Nadam se da se vam se to može lako popraviti, a i ne vjerujem da je to bas uzrok što se još nije uhvatilo,ali ako se može popraviti i to zasto ne probati..
Ja sam 22.dc, iduci vikend ocekujem M.
Za spermiogram uvedite suplemente i kretanje, cvetni polen i med svaki dan. Mom muzu je to bas znacajno popravilo nalaz i u 2.5mj je s asteno dosao na normo. Mislim da je hodanje svaki dan kljzc, pogotovo ako ima sjedilacki posao. I ponekad tusiranje hladnom vodom. Uglavnom, nije dg oko koje se trebate puno sekirati, popravljivo je u kratkom periodu.
👩🦰29, PCO jajnici, endometrioza
HSG, OGTT, histeroskopija ✅
Mutacije PAI 4g/4g homozigot i MTHFR heterozigot
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)
03/26 FET ❌
Ja sam isto u zadnjoj fazi ciklusa, iskreno ni truna o ciklusu ne razmišljam.
Za spermio sigurno je viroza uticala da brojke budu malo niže. Ali je uvijek dobro uključiti suplemente, bude se to brzo popravilo da imate veće šanse. Ako vam se ne desi trudnoća hoće li ponavljati kroz 3mj da vidi je li pomažu suplementi? Mada se nadam da vam neće ni trebati jer ćeš ostati trudna 🥰
👩🏻🦱 -27, endometrioza, hsg ✔️, 4g/5g pai 1 heterozigot, ANA+, IgM +
🧔🏻♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
🧬7/25 DFI 44% ➡️ 2/26 DFI 26%
Pokušavamo od 11/24
1. IVF 3/26 - 14🥚, 2❄️ - freeze all
5/26 FET ⏳
Ma joj , pun mi je kurac svega vise. Al ono bas.
Vidim i ja da nije nista dramaticno, al bas mi je pun k svega i zelim malo dramatizirati par dana dok se ne saberem.
Sad sam jos i ja bolesna i mala , tako da super ono.
Hvala na savjetima, sa svime cemo udarati.. i da, ponovit nalaze kroz dogledno vrijeme kako gin preporuci pa vidjeti sto dalje.
Al mene najvise brine sto on vec par mjeseci svakako pije catafetyl for him, a ovakav je nalaz. Sta bi bilo da ne pije jbt
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Catafertyl mom muzu nije apsolutno nista pomoga, ka ni meni onaj za zene i ima totalno krive omjere u sebi tako da ne znam kome uopce moze pomoci, preporuka je 1 vrecica a to nije dovoljna doza inozitola, trebalo bi piti 2 vrecice dnevno al to ne mozes zbog ostalih sastojaka. Bolje je uzeti cisti mio i kiro u kombinaciji bez dodatak ili samo sa dodatkom folne. Tako da mozda njemu to nije odgovarajuca terapija.
I da, imas apsolutno pravo dramatizirati 😁
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
Stvarno? Ja pijem zenski al bzvz, meni su hormoni uredni.. pa kao njemu uzela taj muski. Oooo🥲
Ja sam mu uzela sve odvojene suplemente, po preporukama cura na mpo stranici na pocecima i te doze.
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Ma super ako hoce pije tablete, jos bolje onda jer odvojeno je uvik bolje 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Moj ne moze nikako gutati tablete pa sam mu dobro i ovo uvalila 🤣
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
Meni ti je za kvalitetu js komba proxeed za zene + 1 mjerica cistog inozitola koji narucujem sa iherb.
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
Imaš pravo dramatizirati i slobodno, ako te iko razumije to smo mi.
Ja pijem isto catafertyl ali nisam to znala. Kad popijem ovo što imam zamijeniću s nečim drugim. Ne znam ni sama ko bi se više snašao u moru suplemenata.
Mom je recimo orthomol fertil plus bio dobar, doktori pitali kao a što ne neki drugi ne sjećam se koji više a on to pio ni 1% pomoglo nije. Očito i svaki muškarac reaguje drugačije i moraš ubost što njemu valja. Smor je znam ali tako nam je grah pao
Pokušavamo od 11/24
5/26 FET ⏳
Ja sam danas 11.dc, ali ne pratim trakicama. Kalendar sam pogledala sad kad sam vidjela post. Puna mi je kapa i kalendara i trakica tako da sam sabotirala prosli mj i ovaj cu, trudim se ponašati normalno.
Moj suprug uzima proxeed i nalaz sperm.je dobar (67%). Prva tri mjeseca je uzimao 2x na dan, a onda uzimam 1x jer je preskup 😅
Ja planiram sljedeći tjedan do doktorice da mi pusti uputnice da skupim sto sve trebam + tsh + ovo za supruga. Meni je zena u ljekarni rekla da je proxeed drugaciji od ostalih tih dodataka i da je bas top 3 tako da mislim da je to zaista dobra preporuka.
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
Evo mene, vadim iduci tjedan cijeli panel za stitnjacu iz krvi i ako ti nalazi budu ok idemo u prirodni fet iduci ciklus. Iduci dogovor s novim nalazima 27.4. - tad bi vec trebala krenuti nova M. Pokrit ce me dr na humanoj sa heparinom (uz placanje) dok ne obavim pregled hematologa i dobijem na recept iako se njoj ne cini da su te mutacije neka velika drama i kaze da joj svaka zena koja ide vaditi trombofilije dode s pai i mthfr mutacijama na nalazu. Kaze da je po njoj kod mene najveca kocnica endometrioza i da trebamo pokusavati dok ne uspije. Osjecam se skroz jadno i obeshrabreno i ne vidim smisla vise. Unazad 2 mjeseca sam izvadila valjda litru krvi, svaki tjedan je neki pregled i pretraga. Najradije bi legla i provela vikend ispod jastuka evo.
Nemoj da te njene rici obeshrabre, pogledaj istrazivanja provedena i vidit ces da zene sa stupnjem III i IV spontano zatrudne preko 60%.
Drago mi je da ces biti pokrivena heparinski i sigurna sam da ce FET biti uspjesan! 🫂❤️
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
ma hajde bit će to dobro na kraju, treba imati nade i vjere u doktore i ja sam 27.4.na humanoj pa nam držim fige
Mislim i da moramo imati vjere u svoje tijelo, nasli smo mu 100 mana ali sve cemo ih zaliciti, samo triba vrimena.
Prvo se dobro isplaci da izbacis negativu, jos je gore sta lutealna faza potice sve te lose emocije. Cim dobijes M i krenes u novi ciklus izvuci ces novu snagu ❤️
02/26 HSG ✅
🏥CITO
04/26 Femara + IUI ⏳🤞🏻🍀
Ja sam obavila razgovor s hematologom kad sam otkrila svoje mutacije jer nisam imala blage veze za šta je ona meni rekla nisu strašne to su blage mutacije s kojima bi mogla iznijeti zdravu trudnoću ali si zbog njih u većem riziku pobačaja nego neka žena koja nema nikakve. Takođe na komentar da danas sve imaju mutaciju i da svim ženama treba terapija je rekla da je ranije bilo mnogo više pobačaja nego sada. I samo to govori da se ranije nije znalo sada se uvede terapija i žena sa mutacijama može da se ostvari kao majka. I vodi se time. Za svoju djecu ne idem sa “možda” ako sam u riziku ne interesuje me šta ti misliš želim biti pokrivena terapijom i ne želim rizike, ne želim možda i ne želim ma neće. Nemaju duše ni kad se desi neuspjeli slučaj, ja ove dvije blastice već vidim kao svoju djecu. Ti znaš za šta se boriš i ne daj da te bilo čiji komentari obeshrabre. Sve te pretrage, vađenja krvi, sve će da bude vrijedno kada budeš držala svoje malo čudo. Ono dolazi 2027 samo što još ne znaš ❤️
Pokušavamo od 11/24
5/26 FET ⏳
Cure 🥺❤️❤️ hvala vam
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
03/26 FET ❌
Moon slazem se, ako ima ijedan slucaj na svijetu s mojim mutacijama kojem je heparin spasio trudnocu, hocu ga i ja. Bost cu se koliko treba ako to znaci zdravu i uspjesnu trudnocu
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
03/26 FET ❌
MissD tako je i drži se toga. Ti si njoj jedna u nizu a tu se nalaze tvoja djeca, dala si im u ruke svoje najintimnije i najosjetljivije. Ne daj se, nemoj da te iko pokoleba, držiš se svog cilja. Komentar nisi tražila, bitno da si heparin dobila i idemo jako u sretni 5. mjesec 💪❤️
Pokušavamo od 11/24
5/26 FET ⏳
MissD, ja imam iste dijagnoze i jedina uspjesna trudnoca je iznijeta sa heparinom
Znas kako me zaboli kurac za takve komentare. A naslusala sam ih se, da pravim od sebe bolesnika isl.
Uopce me ne zanima, doci cu do tog heparina makar i na ilegalan nacin 😅
Ps, sestricna ima iste mutacije pa je dobila plucnu emobliju nakon poroda i jedva ziva ostala.
Bori se za to i ne slusaj nikog .
2024.👱♀️
#2 od 10/2025
Endometrioza
Amh 7,8pmol
I ja sam rekla, makar isla po njih u bosnu i srbiju pa si sama dozirala
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
03/26 FET ❌
🙍♂️ 30, astheno/normo
Pokušavamo od 10/24
03/26 FET ❌
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji