Ne zelim vise to uopće ni spominjati, jer nije tema ove teme. To je tabu tema, shvatila sam. I ako je moguće molim vas bez toga dalje. Bas me iscrpilo.
Ironicno,obzirom da ja molim od prvog napisanog posta da se stane 😂 elem nego..tebi je danas dan D,odnosno NeD il sam pobrkala? 😎
Ironicno,obzirom da ja molim od prvog napisanog posta da se stane 😂 elem nego..tebi je danas dan D,odnosno NeD il sam pobrkala? 😎
Da. Nisam još procurila, ali osjecam da bi mogla svaki čas.😔
Garawa je baba koja ima dvoje djece s dva muza, sad je našla trećeg jadnika s kojim bi na silu dijete ali ne ide.... ipak je u menopauzi 😂
Hope u principu je organizam tako programiran da u svakom menstrualnom ciklusu odredjen broj primordijalnih (nezrelih) folikula krene sa rastom pod uticajem gonadotropina i u jednom trenutku (od 5-7 DC) jedan, najosjetljiviji na FSH postane vodeci, nastavlja sa razvojem, dok ostali propadaju u razlicitim fazama razvoja (obicno su u fazi antralnog folikula). E sad, tako je kad je sve po p.s.-u, nekad (rijetko) se dogodi da ima vise od jednog vodecih folikula koji prskaju i dolazi do oslobadjanja vise jajnih stanica (obicno 2) pa tako mogu nastati dvojajcani blizanci. Obicno se u tom slucaju ovulacije dogadjaju u kratkom vremenskom razdoblju (do nekoliko dana razmaka), buduci da porast estrogena i progesterona nakon ovulacije blokira ovulaciju iz folikula koji nisu propali (ukoliko je neki nastavio sa rastom nakon odabira vodeceg folikula). Dakle, obzirom da je razmak izmedju potvrdjene ovulacije i ovoga sto se sada desava, mala je vjerovatnoca da je u pitanju druga O. Ali, to je sve u teoriji i u najvecem broju slucajeva u praksi 😊 pa ipak, ljudsko tijelo je cudo i nista nije nemoguce
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Joja ❤️❤️❤️ Pa vec si u 11-oj sedmici, bas vrijeme leti 😱 kako si ti? Nadam se je sve ok i da su prestale mucnine (ako si ih imala).
Ja sam ok, nismo jos krenuli sa mpo, razmisljamo jos da li da pokusamo sa inseminacijom ili da odmah idemo na ivf 🤔
Bas mi je drago da si nam se javila 🥰
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Hope u principu je organizam tako programiran da u svakom menstrualnom ciklusu odredjen broj primordijalnih (nezrelih) folikula krene sa rastom pod uticajem gonadotropina i u jednom trenutku (od 5-7 DC) jedan, najosjetljiviji na FSH postane vodeci, nastavlja sa razvojem, dok ostali propadaju u razlicitim fazama razvoja (obicno su u fazi antralnog folikula). E sad, tako je kad je sve po p.s.-u, nekad (rijetko) se dogodi da ima vise od jednog vodecih folikula koji prskaju i dolazi do oslobadjanja vise jajnih stanica (obicno 2) pa tako mogu nastati dvojajcani blizanci. Obicno se u tom slucaju ovulacije dogadjaju u kratkom vremenskom razdoblju (do nekoliko dana razmaka), buduci da porast estrogena i progesterona nakon ovulacije blokira ovulaciju iz folikula koji nisu propali (ukoliko je neki nastavio sa rastom nakon odabira vodeceg folikula). Dakle, obzirom da je razmak izmedju potvrdjene ovulacije i ovoga sto se sada desava, mala je vjerovatnoca da je u pitanju druga O. Ali, to je sve u teoriji i u najvecem broju slucajeva u praksi 😊 pa ipak, ljudsko tijelo je cudo i nista nije nemoguce
Hvala ti na opsirnom odgovoru. Bas cemo vidjeti sto de rec temperatura iducih dana. Ja sam to upisala kao M pa cemo vidjeti,mislila sam mozda cak ic za svaki slucaj iduci tjedan izbadit progesteron da dobijem odgovor na tu dvojbu,a sad..ne znam jel to pametno? 🤔
Da. Nisam još procurila, ali osjecam da bi mogla svaki čas.😔
Jesi planirala piskiti?
Ja sam jedno 10000 x ponovila da nemam ništa protiv toga, a napale su mene jer necu na potpomognutu. Pa sam se branila. A Hope neznam zasto ti imaš pik na mene, ja nikoga nisam vrijedjala niti sam isto lose napisala ili pomislila. 🤷🏼♀️
Nije stvar u tvom izboru. Nego si pisala u kontekstu da će te vi radit dijete iz ljubavi, i da drugo ne dolazi u obzir, prikazivajući potpomognutu kao nešto vanzemaljsko😂 A tek vam je prvi mj pokušavanja. Kažem ti, ako ne uspije tako, slaba je ta vaša ljubav!😆😂
Ugl, najveći je problem u cijeloj ovoj priči da si se ti nespretno izrazila, a mi ostali u pms-u, jer eto ni ovaj mj većini nije uspjelo iz ljubavi napravit bebu. jbga.
Zadnje pitanjce! Jel ti iz vjerskih razloga tako razmišljaš ili?
👩33g
👨42g
👦4g
ej, super su mi tvoji postovi!👌
👩33g
👨42g
👦4g
hope, makni me sa liste! Dobila danas. Ciklus od 29 dana😱, to već nisam dugo imala😁
pik uhvatila na 15dc, a danas dobila. nešt mi kraća lutealna bila očito.
👩33g
👨42g
👦4g
hope, makni me sa liste! Dobila danas. Ciklus od 29 dana😱, to već nisam dugo imala😁
pik uhvatila na 15dc, a danas dobila. nešt mi kraća lutealna bila očito.
Ma ne sekiraj se. Ako je bio jucer 29-ti dan,skolska je tip top skolska! 🤞🏻 Dalje te stavljam kad ulovimo pik? 😁🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji