Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • curaa
    15. Travanj 2020. 09:51

Trancie hvala na savjetu.

zmya
    15. Travanj 2020. 09:54

Dobro jutro, dobar dan zenske!
    Evo jos jedne lose sanjacice i tesko spavacice zadnjih dana.
    Preksinoc sam se nakon piskenja zabila u krevet sva smotana, drito tamo u cjevanicu, najbolje.
    A ovaj osjecaj nekakve tezine u prsima, zadihanosti, straha, mislim da je povezano sa hormonima a i sa time sta nam je prsni kos sve natisnutiji pa i fizicki i psihicki osjecamo pritisak sto ne pomaze da se opustimo.
    Takodjer prijavljujem usplahirenost i povremene nemire/nervoze. Malo meditacije i joge, malo onog "me time-a" mi stvarno pomaze.
    Ja se odma bacim na pod i na karimat kad muz ode u ducan il slicno, upalim si neku finu opustajucu muziku i disem disem disem, upalite neki videic, skrenite paznju sa negativnih stvari koliko god mozete, trudite se raditi na sebi!
    Za kiselinu je caj od djumbira super. Kamilica jedna prije spavanja. Ulje i masiranje trbuha, stopala. Vizualizirajte neko sretno, bezbrizno mjesto, trenutak i dozivljaj od prije, vratite se tamo kad god ste nesigurne.. Sad sam vas satrala, al ovo su stvarcice koje pokusavam raditi kad god me uvati zuta minuta da sizim na muza, posao, sve oko sebe, il sam nemirna.
    Al hormoni nas sigurno sad soraju jos vise, blizimo se kraju i sve te emocije nije jednostavno za hendlati!

Dora4
    15. Travanj 2020. 09:56

Ely

Cure znam da ste dosta pisale o kontrakcijom ovdje, možete li mi reci ima li neka slična iskustva ovome mome.
    Prije par tjedana počela mi se pojavljivati jaka bol u području pupka, boli dosta jako nekoliko minuta, nekada vise i do pola sata, često mi na tome dijelu bude tvrd stomak kao neka izbočina se pojavi.
    Prvo sam mislila da se beba tako namjesti, ali evo gotovo svaki dan me boli to isto mjesto. Čitala sam o kontrakcijama ali mi ovo ne slici njima, traju duže od par sekundi.
    Ima li neka od vas slično iskustvo?

Oprosti, ja te procitala nocas, al nisam imala snage pisat, a ujutro zaboravila..
    Meni se javljala ostra iznenadna bol po sredini trbuba i pikanja ko nozem, kasnije sam povezala da je to od sirenja trbuha, ali mi nikad nije trajalo dugo, znalo je bit 1-3 dana, ucestalo, ali ne bas ovako po pola sata i vise kako ti pises..
    Stvrdnjavanje trbuha stvarno moze biti i beba, ja sam valjda nakon 2mj skontala da taj jedan dio di mi se stvrdne je zapravo bebina glava, ali to mi nije bilo ni mrvu bolno..
    Jesi kontaktirala doktora? Ja se iskreno ne bih zezala i cekala pregled, ako me moj ginic ne bi htio primit, otisla bih na hitnu..bolje puhat na hladno nego kasnije razbijat glavu zasto nisi prije reagirala! 
    Takodjer, mozes i nazvat hitnu pa opisat i vidjet sto predlazu..
    Kazes da to traje par tjedana, u medjuvremenu nisi bila na pregledu ni nista? Ne znam di zivis, ali u Zgu vidim da su stvarno jako oprezni zbog korone i evo ja se ne bih bojala otic na hitnu..radje to nego se sekirat doma sto se dogadja..

Polly
    15. Travanj 2020. 09:58

Jutro ženske!

I ja prijavljujem katastrofa noć, već treća za redom. Panda imamo isti problem. Mene 4 dana već lijevo rame boli, odnosno upaljen mi živac, na krivi pokret boli za popizdit, da ne kažem leći na lijevi bok. Ne znam hoće li i kako će proći makar znam da bi to  trebalo samo od sebe otići... Ugl to je onda buđenje svako malo za namjestit se pa na wc pa pit vode pa me mala krene udarat (što mi bude drago zapravo), u jednom trenu sam teško počela disati, zraka mi nestalo, probudim se svaka 2 sata živčana i nervozna u iščekivanju jutra... A snoviiii, totalni kaos 🙄Vjerojatno si ti kao i ja zaležala to lijevo rame 😏 

Žao mi je curke šta ste loše spavale, al eto ima nas puno pa nek nas to proba utješiti 🙃

Dora4
    15. Travanj 2020. 10:01

Ena nadam se da si sad dobro? Tebe sam isto procitala u noci 😬
    Zmya jaooo cjevanica i lakat su mi dva najdraza mjesta za dobro se izubijat, hm mozda i ono kad malim prstom zapnes, al to mi se bas ne dogadja pa ipak ovo prvo dvoje vodi 😅

leptir28
    15. Travanj 2020. 10:05

Jutroo curee... Evo jos jedne sa teskom noci.. bas su mi neke noci grozne i jedva cekam jutro.. nikako se namjestit, pa biraj 2 pozicije za spavat, lijeva ili desna strana, pa ludi snovi...haha uzas.. a na moju najdrazu poziciju spavanje na trbuhu mogu zaboravit jos neko vrijeme ☹️
    Eto odmah mi je bilo lakse ujutro kad sam vidila da nisam jedina lose spavala...  Zelim vam lijep dan i da nam se ovakve lose noci ne ponavljaju cesto.. 😘😘

💙

15. Travanj 2020. 10:06

Baš smo sve zdrmane. 
    Ely, nisam ti pisala jer nemam iskustva s tim, ali mislim da bi trebala poslušati Dorin savjet. Sve je tako zaštićeno i bolnice se ne bi trebala bojati. 
    Pepilli, potpisujem sve što su curke rekle. Ja sam svoga od samih početaka uključila, od mijenjanja pelena, kupanja, pa nadalje. Sada je oko Davida stalno, kupa ga svaku večer, pomogne i koliko može oko zadaće, ali kako sam ja odgojno-obrazovni djelatnik drže mi je da ja to obavim. Pokušajte bebe ne naučiti na svoj krevet i samo na sebe. Zvučat će kao da pametujem, ali ja sam sebi olakšala život. Iako je David bio dobar, u prvih godinu dana je isto bilo noći kada bih stajala na stolici pored kinderbeda, ali ne bih ga prebacila nama. Sada sam si zahvalna. Od druge godine je u svojoj sobi, nama se prebaci pred zoru. Eto to su samo moji savjeti s obzirom na prvo dijete, ne mora značiti da će mi s malom biti isto, svako je dijete drugačije ali potrudit ću se sebi olakšati maksimalno i ne zaboraviti da sam Žena koja se voli srediti, našminkani, otići kod frizera, pedikera i sl. Družit će s frendicama. Nikada to be zaboravite, uvijek sebi pronađite neko vrijeme za sebe. 

Beata
    15. Travanj 2020. 10:07

Takoder tesko mi je spavat, imam onaj jastuk za trudnice, skuzila sam da mi pomaze kad stavim dodatan jastuk izmedu nogu. I znate sto radim, doslovno nesvjesno, ujutro se znam istenut u krevetu, ruke, noge sve istegnem odjednom(bez da mi se pojave nakon tog grcevi). Jel to lose istezanje? Rekla bih da ne al negdje sam cula da se ne preporucuje pa bih voljela cut vase misljenje.

kaktusica
    15. Travanj 2020. 10:11

Jutro cure!
    Ely nisam imala takvu vrstu bolova. Nemam ni kontrakcije, moguce da ti se rasteze ovaj veliki poporecni trbusni misic, to su ti tjedni. Ako nisi mirna mozda ne bi bilo lose da odes na pregled ipak. Nadam se da je sve ok i u stazu trudnoce 😘
    Bebac i meni se srce uzlupa nakon puno tekucine i teske hrane, bas se borim za zrak, bude ful neugodno. 
    Mrvicak i ja imam nekad takve epizode, i preznojim se u trenu od uznemirenosti. Valjda su to hormoni koji cine svoje. Imas na Google playu aplikaciju Meditation&breathe, neki tip i zenska pricaju nwke umirujuce price i pritom ti govore kako da dises, bas je super. Mozes napraviti i nekoliko vjezbica istezanja joge i disanja.
    Trudy da znas kako mi je zao da mu odmah nisam kupila komplet knjiga, ovako ih je posudjivao u knjiznici. On ti je lud za HP i Star Warsima. A nista, cekat cemo da.ovo prodje pa cu nabaviti bekako da ga makar pod borom za Bozic doceka 😄

Amelie 1
    15. Travanj 2020. 10:20

Dobro jutro curke!
    Sretno svima na pregledu i čestitke na punim tjednima💕
    Ja sam noćas spavala kao top... ni žgaravicu nisam osjetila, a ni tipične bolove. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.