Što se tiče glavice evo ja nemam recept kako da izmjenjuje strane svako spavanje kad on svaki put okrene,i baš mi je muka ali nadam se da će se vremenom sam početi mijenjati strane i da će se to koliko toliko izjednačiti,ima vremena do godine dana. Pedijatrica nije ništa rekla osim ono što i sami znamo,a kad smo išli na uzv kukova on je usput provjerio vratne mišiće i nema nikakvih znakova ukočenosti vrata a za glavicu je rekao ništa strašno kao bude se to sredilo.
Ja mislim da negodovanje tokom čišćenja nosića je skroz normalna,i meni netko da špica pa usisava nebi bila baš sretnasa najstarijim smo zbog bronhitisa završili na srebrnjaku u dnevnoj bolnici(imao je cca 4mj)i tamo su cistili nos na način da se u jednu nosnicu uštrcava fiziološka špricom a istovremeno se iz druge usisava i tako naizmjence nosnice dok nije čisto. Nama je to bilo traumatično u početku ali smo s vremenom shvatili da je to za njihovo dobro,jer šta se sve izvuče iz nosa a sve bi završilo na plućima. Kod malog nema ništa puno,praktički ništa osim te fiziološke ni ne izvučemo.
Želim svima mirnu noć
Moj je imao malo ravniju desnu stranu jer je stalno spavao na desnoj strani, e onda mi je pedijatrica rekla da kad zaspe cvrsto da mu samo okrenem glavu na lijevu stranu sto sam ja i radila i sad je sve ok, ili sam ga stavljala na lijevi bok dok se jos nije znao spustit na leđa. Ali bojala sam se da ce se probuditi kad okrenem glavu ali nije 🙂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Bok zene, evo pijem kavu i imam malo mira. Nadam se da cu uspjet malo aktivnija bit na forumu, bas sam se zazelila dopisivanja.
.
Spavanje na ledjima - ona spava na ledjima, glava nekad lijevo, nekad desno. Nije zalezana, nadam se da ni nece.
Bojkot kolica - odnedavno je bojkot kolica i sad smo u nosiljci i to obozava. Bas sam bila tuzna jer pri pomisli da ne mozemo vise biti toliko dugo vani mi je bilo koma. Kicma polako otpada, ali sve dajem za setnje u prirodi. Ima neka iskustva da se vrati zelja za kolicima?
Oralna faza - mi smo zestoko u toj fazi. Cijela saka zna bit u ustima. Dajem joj po preporuci one oball igracke. Bila je krenila sisat palac i ja sam se brinula i pokusavala maknit. Sad vise manje cucla sve prste. Ali me brine jezik, pocela ga je dosta plazit. Onako malo mi cudno to izgleda. Citala sam da u ekstremnoj verziji to moze bit znak neuroloskih poremecaja, ali u vecini slucaja da je razvojna faza. Rade li vase bebe to?
Kile - osim gubitka 10 kg u porodu, nisam se ni makla od toga. Dojenje ne pomaze jer mi je apetit veci. Ali sad sam cvrsto krenula 10000 koraka dnevno i nasla sam neki program vjezbanja za postpartum i nema. Ne osjecam se dobro s viskom kila i zelim se vratit na staro.
Nosic - mi vec neko vrijeme ispiremo nos fizioloskom svakodnevno. Spricom u lijevu i desnu nosnicu dok lezi na boku, pa izadje na drugu nosnicu. Tako nam je pedijatrica rekla i onda jos povucemo s nastavkom za usisisvac. Al to ju dosta plasi pa pokusavam nekad i s onim rucnim.
.
Nadam se da ste sve dobro. Mi smo imali krizu spavanja, sad je bolje.
Koje su to vježbe?
Moja još spava na boku, iako je sve češće nalazim na leđima. Ali kako mijenjam bok, tako i ona prati glavom.
Inače za glavicu sam uzela https://www.magicbaby.hr/babymoov-lovenest-plus-jastuk-za-bebe-konfigurabilni.html
Najcece ga sad koristim u Baby gym...
A od promjena - ne voli više vožnju autom... ne znam što raditi
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Moj malac je rodjen s hematomom na glavici, zbog duzeg tiskanja. Jos uvijek ima malu kvrgicu onako gore, s jedne strane. Pedijatrica mi je rekla da se nista ne brinem, do godine dana im glavica raste i formira se pa se sve to lijepo zaokruzi, hematomi se reapsorbiraju, eventualne ravnine zaokruze i sve ostalo. Naravno, ako se primjeti intenzivno okretanje u samo jednu stranu, treba intervenirati. Ali i normalno je da preferiraju jednu stranu, ipak nismo simetricni (ni mi odrasli). Ovaj njegov hematom se stvarno smanjio jako, kako raste glavica, on nestaje.
.
Sada je zaspao. Ja sam od sinoc prestala s onom mislju pred spavanje "nadam se da ce ova noc biti bolja" i rekla sam si "bit ce ovo jos jedna shit noc". I stvarno je bila shit, ali barem mi je psihicki bilo lakse. Prihvatila sam da me sad ceka jedan duzi period budjenja na svaka dva sata, a mozda ce biti i na manje, i dobro. Ziv covjek svasta prezivi. Ljubim vas sve, jako mi je drago da ova nasa tema ovako lijepo zivi ❤️
PBTAB ja se sve bojim okrenuti joj glavu da je ne probudim 🙈, ali bas ću probati.
Leeloo da li se može okretati glavica na tom jastuku. Ne znam jeli mi sad kasno uzeti ga, a i pitanje je da li će ga prihvatiti
Ljubimci - mi imamo macu i odmah je prihvatila curku. Inače, ona je meni uvijek spavala pod nogama, a sad ponekad dođe i njoj pa prede. Ipak pazim da joj ne prilazi pored glave i to.. S prvim djetetom je bila rezervirana i pod stresom pa smo je čak vodili kod veterinara jer nije htjela jesti. Ali ipak se tada nakon nekog vremena prilagodila. 😊Laku i mirnu noć vam želim. ❤️
Moja cura je zaspala u 19 pa idem i ja sad dok još mogu. 😊
6/2019- missed ab
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Moj malac je rodjen s hematomom na glavici, zbog duzeg tiskanja. Jos uvijek ima malu kvrgicu onako gore, s jedne strane. Pedijatrica mi je rekla da se nista ne brinem, do godine dana im glavica raste i formira se pa se sve to lijepo zaokruzi, hematomi se reapsorbiraju, eventualne ravnine zaokruze i sve ostalo. Naravno, ako se primjeti intenzivno okretanje u samo jednu stranu, treba intervenirati. Ali i normalno je da preferiraju jednu stranu, ipak nismo simetricni (ni mi odrasli). Ovaj njegov hematom se stvarno smanjio jako, kako raste glavica, on nestaje.
.
Sada je zaspao. Ja sam od sinoc prestala s onom mislju pred spavanje "nadam se da ce ova noc biti bolja" i rekla sam si "bit ce ovo jos jedna shit noc". I stvarno je bila shit, ali barem mi je psihicki bilo lakse. Prihvatila sam da me sad ceka jedan duzi period budjenja na svaka dva sata, a mozda ce biti i na manje, i dobro. Ziv covjek svasta prezivi. Ljubim vas sve, jako mi je drago da ova nasa tema ovako lijepo zivi ❤️
❤️🥰
6/2019- missed ab
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Iscijedila nas je za vikend, iako je baš cijeli tjedan bio težak 😭 grcevi, pa zbog njih jedva da je pojela nešto, nespavanje, pa plakanje..
Spavanje - mi smo isto samo prvih mj dana na boku, od tada na ledjima. Više je okretala glavu na desno, sad jednako spava na obje strane.
Katy kaya moja je pred nekih 20ak dana plazila jezik, i onda je samo prestala. Još sam se ja znala igrat tako s njom 🫣 Za kolica nažalost nemam savjet, jer i sama mučim muku s njima..
Ostalo sam zaboravila šta ste pisale 😅
Laku noć mame 💞
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Mamice nisam sve procitala al vidim da se mucite s nosicima, ja kada primjetim da mu se nakupi slinica naprskam fizioloaku u spreju i okrenemo se na stomacic i on ispuse slince sam ja ih samo pokupim. Probajte taj nacin. Cesto zna kihnuti pa uzleti sve i gotovo.🤣
.
Sitra citam zaostatke.
Ugodna noc svima, kod nas je spavanac poceo 😘♥️
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
🌈👶🏻 Baby boy R 21.08
Kod nas krece nemirno razdoblje pred skok. 🙉
Zaspao je pa odjednom plakao.. uspjeli smo ga smiriti, nadam se da ce prespavati vecinu noci.
Kako pistacija13 kaze, samo si treba stavit u glavu: necu se naspavati 🤣 i onda je nekako lakse.
Laku i mirnu noc zelim svima 😘
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Drage mame, ja se za svaku noć pripremim na najgori scenarij jer nikad ne znam što me čeka, i tako mi bude lakse, ali za onaj smijeh iz sveg srca i pogled koji prati samo gdje mama ide i te oči koje ne skidaju pogled s mene dok ga hranim, vrijedi svake neprospavane noći i sjebanog dana jer djeca su život ❤️
Moj N je zaspao, idem i ja. Laku noć želim 🥰
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji