Pozdrav cure, imam pitanje.
Kako ste s pokretima/udarcima bebe? Kod mene ima dana kad je aktivniji i više ga osjetim, a ima dana kad se satima ne javi, a i kad se javi je to slabašno. Pretpostavljam da je još uvijek normalno u ovim tjednima jer su malecki i još nemaju uspostavljene rutine, ali baš nije ugodno nakon par aktivnijih dana dočekati tiši pa se pitaš je li sve ok..
I da, nevezano, bit će još jedan sajam opreme za bebe u 5. mjesecu pa da znate ako, kao i mi, niste još ništa kupili od opreme 🙂
Vjerujem da si zabrinuta, ali pokrete koliko sam citala treba brojati tamo iza 28-30 tjedna. Nekima bebaci budu mirni cijelu trudnocu i ni ne javljaju se vec se samo tu i tam protegnu. Sve ce biti dobro❤️
I ja sam osjecala prije par dana mjehurice, pa jucer samo 2 puta pa i meni prolazi kroz glavu ovo sto i tebi. Ali nema potrebe se ubijat u pojam. Neki dan vise spavaju, a drugi vise divljaju. Bit ce sve okej
I da, u west gateu u svibnju ima jos jedan sajam🙈
Jeste uspjeli sto naci sada barem da vam se svida? Oko cega se dvoumite?

30 - pai+mthfr/32 - oligoasteno
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Cekamo djecaka🩵
Hej, hvala ti ❤️
Ma znam ja to sve racionalno, ali kad anksioznost proradi, nikakav razum ne pomaže.. 😁🙈
I naravno da ne brojim pokrete, već samo primijetim da ponekad ima baš velike razlike u aktivnost.
Btw sad vidim, super da si već počela osjećati te mjehuriće, vjerujem da bi onda mogla i prave udarce početi osjećati ranije ☺️
A za opremu, jučer smo prošli sajam ciljano pogledati te neke stvari koje mi se čine ok i koje sam ranije proučavala (krevetić, autosjedalica, kolica) čisto da vidimo kako sve izgleda uživo. Za krevetić i autosjedalicu smo se odlučili (Cybex Cloud G i-size jer je kompaktniji od B safe Go Beyond što nam puno znači za auto, krevetić SnuzPod5 - mene je baš osvojio dizajnom i funkcionalnošću 🥰), kolica se još dvoumim (Cybex balios S lux ili Joolz Hub² - iskreno, srce me vuče Joolzu jer mi je baš sjeo, iako je Cybex kakti praktičniji zbog boljih točkova, veće košare za stvari itd.. al mi je baš robustan... i ful puno mjesta uzima i sklopljen, a mi imamo dosta mali auto...) Ali nismo ništa kupovali jer smo zaključili da je još rano, a neke stvari bi htjeli pokušati uloviti i second hand (krevetić, kolica..), ako je moguće, čisto da ne bankrotiramo, a malac će to sve ionako prerasti kroz pola godine do godinu dana. No, to su sve slatke muke, samo da trudnoća i beba budu ok 🙂

🤷🏼♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
🔸10/24 ET 1 3dn ❌
🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣
Draga Vervena nemoj se brinut ti je normalno jer promjene polozaj pa se okrenu prema kraljeznici. Meni je jedna posteljica straga druga sprijeda, jedna beba je dolje lijevo a druga je gore desno i ja dva dana nisam osjetila bebu s lijeve strane i bas sam se uplasila a kako sam imala pregled drugi dan pa se ispostavilo da se beba okrenula prema kicmi. Pojedi nesto slatko, lezi na lijevi bok u miru i tisi pa vidi oces onda nesto osjetit.
Što se sajma tice kupila sam samo jastuk za trudnice i muz kupio šum za bebe 🤣🤣 Njemu je toliko bilo vruce tamo i zalio se da nema zdraka pa me samo pozirivao 🫣
Kolica koja mi želimo nisu bila na sajmu, vidjeli smo ih prije u ducanu ali smo ih htjeli kupit pa smo otisi u trgovinu i kupili smo kolica i jaja i bome pozamasna cifra je ispala na kraju. Drago mi je da smo bar to rjesili jer sve odjednom kupovati ce nas izdrprinirat kad vidimo cifre🤣🤣🤣
Kolica smo htjeli i polovna ali jako je tesko naci da netko ima za blizance jer nazalost nama samo taj model odg jer isto imamo mali auto kojeg cemo koristit sigurno jos godinu dana. Mi smo kolica i jaja kupili na rate jer je cifra ispala bome velika.

👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, PAI 4G/4G
🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20
5/2021 missed 7tt, 8/21 i 4/22 biokemijske. 2/23. 3/23 AIH ❌IVF 6/23 21 🥚, 10 🐧 8/23 FET ❌, 9/23FET❌, 10/23❌, 1/24 FET❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌2/25 FET 🐧🐧 7 tt Blighted
IVF-ICSI 10/25 Ovaleap 225, Ganirelix, Ovitrelle-10 🥚 7🐧, 2 po 🐧🐧 i 🐧, ET 🐧🐧 ❤️❤️
Puno ovisi o tome kako ti je smjestena posteljica. Meni je sa prvom malom bila sprijeda i cak u kasnijim tjednima je bilo dana kad je nisam puno osjetila, a nekad bi bilo jace. Ima dana kad su i oni uspavaniji i mirniji. S njom sam nekoliko puta morala posezati za necim slatkim i kuckati joj da mi se javi, a evo s njim sada mi je posteljica straga i dosta je aktivan - totalno drugacije iskustvo.

👩🏼 32
🧔🏻♂️ 37
👧🏻 2024
Verbena pogledaj si jaje Cybex Cloud T platinum cijena ti je na odnosu Cloud G razlika oko 30€ ali Cloud T ti se moze razvuc 3 cm vise od G i stvarno se vidi razlika, beba ce ti lezat ravno. https://www.svijet-beba.hr/vise-cybex-cybex-cloud-t/41/204/3748/25613 Mi smo ova uzeli. Mi smo najprije htjeli G i kada smo otisli po kolica predomislili smo se, gospoda u Svijet beba je bila jako ljubazna pa smo otisli do auta i ispribala nam je namjestit posto imamo bas bas mali auto i stvarno je bas velika razlika.

👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, PAI 4G/4G
🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20
5/2021 missed 7tt, 8/21 i 4/22 biokemijske. 2/23. 3/23 AIH ❌IVF 6/23 21 🥚, 10 🐧 8/23 FET ❌, 9/23FET❌, 10/23❌, 1/24 FET❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌2/25 FET 🐧🐧 7 tt Blighted
IVF-ICSI 10/25 Ovaleap 225, Ganirelix, Ovitrelle-10 🥚 7🐧, 2 po 🐧🐧 i 🐧, ET 🐧🐧 ❤️❤️
Verbena sve znam za razum i anksioznost, borimo se koliko mozemo💪🏻
Nadam se i ja udarcima uskoro da mi savjest moze bit mirna🥲
Super za autosjedalicu! Mi imamo manji suv, ali smo ipak uzeli be safe go beyond, a dvoumili se izmedu njih i be safe izi modular. Na kraju izi je teza kao jaje, jeftinija, ali ide do 75cm, a go beyond do 87 sto znaci da ce malac moci bit duze unutra pa smo uzeli ta "osjetno skuplja".
Krevetice nisam proucavala jer imamo srece da cemo dobit 2 krevetica, pa sam postedena bila tog reasearcha. Ali ovaj koji kazes sam guglala i izgleda bas prekrasno.
Vezano za kolica, balios imaju frendovi i stvarno su jako teska. Vozila sam ih jucer u zooloskom i stvarno jesu cvrsta i kvalitetna, ali ja jedva 2 kotaca dignem. Vezano za joolz hub 2 velika preporuka. Cvrsta su, a puno laksa. I kad se sklope su fkt super, malo mjesta zauzimaju. Ako ne idete svaki dan na sljeme, mislim da vam je hub 2 odlican izbor. Mi smo na kraju uzeli aer 2, al smo se na licu mjesta bas usporedno gledali hub 2 i aer 2. Teta iz baby centra je sve paralelno pokazivala i slozila oboje da vidimo kolika su. Aer 2 je manji kad se slozi. Jos jedna stvar, hub 2 se u auto moze slozit s kosarom. Sto je veliki plus. Jer neke kosare bas moras "rastrancirat" da bi slozio, a ova ide puno lakse i puno brze. Glede mehanizma slaganja, aer 2 je nesto jednostavniji za slozit, ali je i laksi pa zato. Tako da moja preporuka ako vam je cilj da budu laksa i kompaktnija - def hub 2. Ovi frendovi su i sami rekli da balios nebi preporucili i nebi ih kupili da ih nisu dobili. To ne znaci da tebi nece biti dobra. Balios su super kolica, ali gledajuci tezinu, hub 2 pobjeduje. I cvrsta su hub 2. To je dovoljno za sljunak i malo jace terene. Ovo sad izgleda ko reklama, ali evo, dijelim svoje iskustvo nakon milijun sati istrazivanja😂
I samo neka nam bebice budu dobro👣

1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Cekamo djecaka🩵
Hvala vam cure ☺️ Ma danas je malac već ponovno aktivan po starom, ali evo jučer sam se baš bila zabrinula jer se praktički do navečer nije javljao osim povremeno nešto slabašno na slatko, vodu i na boku.. Nisam išla na hitnu jedino jer sam ga ipak povremeno osjetila pa sam si razumno pokušala objasniti da je možda samo u drugoj pozi koju ja ne osjetim toliko.
Sirena, ne mogu ni zamisliti kako je tek brinuti o dvije bebe, svaka ti čast ❤️
I da, sve to košta, a vama je sve još puta 2... Super da ste riješili kolica i jaje, to je veliki komad tereta manje! I hvala za preporuku za autosjedalicu, svakako ću pogledati! ☺️
Advocatus, ma da, baš je osjetna razlika Joolz Hub2 i Cybex balios, pogotovo kad Joolz isprobaš prva - nakon toga ti se sve čini teško i masivno ☺️ Hvala ti na preporuci i dijeljenju "živog" iskustva prijatelja koja imaju Balios - to meni fali, recenzija nekoga tko ih ima i koristi. Nekako sam i očekivala da bi moglo biti tako jer ih ima dosta oglašenih za prodaju korištenih svega par mjeseci pa pretpostavljam da ljudima budu preteška i mijenjaju ih za manja čim uzmognu.

🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔸10/24 ET 1 3dn ❌
Kod nas je bilo obrnuto, prvo smo probali cybex balios i jako sam se razocarala u tezinu. O joolzu smo poceli razmisljat nakon tvoje preporuke, stoga si ti dobrim dijelom zasluzna💕
Cybex sam si jucer dok sam ih vozila dobrih 200 njak metara po zoo samo potvrdila jos jednom da je dobra odluka bila odustat od njih. Stvarno jesu kvalitetna, bez daljnjega, ali za mene su laksa kolica ipak bolji izbor.
Nakon sto sam sve stavila na papir, joolz hub 2 je bio pobjednik, dok nas teta nije fkt nije uvjerila u joolz aer 2. Nije ona navaljivala, ona je samo rekla tak kak je. Da su hub 2 "prava kolica", ali da dosta parova nakon nekog vremena ode u kisobran zbog prakticnosti. Mi smo ionako mislili ako uzmemo hub 2 za ljeto uzet kisobran. Nismo znali da za aer 2 ima bas super kosara dok su jos mali. Zato smo uzeli aer 2 i na taj nacin dobili ono sto bi ionako kupili kroz neko vrijeme. Vidi ako ces jos i danas ic na sajam, odi do tete u baby centar. Plava teta. Nek ti usporedi hub 2 i aer 2 pa vidi.

1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Cekamo djecaka🩵
Ovaj mali je divljak i ne miruje doduše ja nemam kad da pratim sve al je jako živahan al svaka beba ti je drugačija. Nebih se ja brinula.

💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 112
Fragmin 5000
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Panorama low risk✔️💙
Draga Verbena, drago mi je da je bebac danas aktivniji i da se manje brines...
Ja svoju curu znam, osim na boku, osjetiti i kad sjednem na nogu, nogice su joj prema dolje pa osjetim lupkanje...stvarno ovisi o polozaju bebice i placente pa se nadam da te nece vise brinuti... 😊

🙍♀️37 odstranjena štitnjača, Hashimoto
Kariogrami ✅️
🙍♂️39 oligizoospermia, 🧬DNK fragm. 48%
Y mikrodelecije ✅️
Pokušavamo 5 godina...
🟡 1. ICSI - 2 js, ET 3 dan, 1- 6st BETA ❌️
🟡 2. ICSI - 8js, 1 oplodena, ET 3 dan, 8st BETA ❌️
🟡 3. ICSI Zymot, 16js, hiper, ❄️ 1 - 3dn
10/2025 FET 🤰🎀

🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔸10/24 ET 1 3dn ❌
👩⚕️🧑⚕️ Sljedeći pregledi:
lucijaa_: 23.3
LO33: 24.3
Verbena: 25.3
Josipab: 27.3
Malena1122: 30.3
jasamja: 31.3
Lori: 31.3
Lunaa93: 1.4
matea98: 2.4
sunshine22: 3.4
Bananica0404: 3.4
Pips98: 8.4
Simm95: 8.4
Medenko: 14.4
matea1111: 16.4
Petrica: 24.4
🤍👶🏼🤍 Termini poroda:
Medenko: 3.6
sunshine22: 5.6. 🩵
Everest: 6.6. 🩷
Mukii: 12.6. 🩵
matea1111: 12.6 🩷
josipab: 15.6.🩷
Lori: 16.6. 🩷
Malena1122: 23.6. 🩵
Dolce17: 23.6
Elineli: 30.6.
Pips98: 4.7. 🩷
panda13: 6.7. 🩵
Happymama: 7.7. 🩷
Batica: 7.7 🩷
mateaa98: 12.7 🩵
Verbena: 13.7 🩵
anaa98: 14.7.
LO33: 15.7. 🩷
Sirenaa: 15.7 🩷🩷
Lunaa93: 17.7. 🩷
Dreams: 19.7.
Štrudlica13: 3.8🩷
MinnieM1995: 4.8.
Petrica.: 9.8. 🩵
lucijaa_: 6.8. 🩷
Tihana: 9.8.
Jelušičkaa: 10.8. 🩵
jasamja: 10.8 💛

💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 112
Fragmin 5000
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Panorama low risk✔️💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji