Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    snowwhite1410
    06. Svibanj 2024. 08:49

LauraUna327

@snowwhite1410

Hej, vidim da si u panici pa da se uključim jer jako malo žena priča o tome, a dosta se nas u nekom trenutku s tim susreće.
    Ugl, imala sam dva puta krvarenje. Bila na hitnoj. Nitko nije znao razlog. Da bi mi na jednom pregledu moja ginica rekla da mi je posteljica na ušču i da zbog toga krvarim (hematoma nije bilo). Na pregledu nakon toga mi se posteljica pomakla za 1cm i do idućeg skroz se smjestila na stražnji zid.
    E sad, meni vrag nije dao mira i otišla sam privatno i prvi put dobila odgovore na pitanja zašto sam krvarila. Naime, postoje žene kojima je više prokrvljen grlič maternice i kod pritiska (duljeg sjedenja, vožnje …) prokrvariš jer popucaju žilice. U tim slučajevima radi se baš o sviježoj krvi.
    Od privatnika sam dobila savjet da izbjegavam sjedenje (ne više od 1h vremena u komadu), ne dizati ništa teško, ne čučati, ne sex i ostalo.
    Naravno, i na terapiji sam Dupastona (prvo 3*2, sad na 3*1).
    Krvarenje je bilo u 13. i 16. tjednu. Do 21. tjedna se posteljica maknula s ušča.
    Hvala Bogu moja curica je sad velika i odlično se razvija. Aktivna je po cijele dane od 16. tjedna i jedva čekamo da je upoznamo.
    Moj savjet ti je da ako te nešto muči odi kod privatnika. Posvetit će ti se, ja sam dva sata razgovarala s privatnom ginicom o svemu. Ako si iz Zga preporučam definitivno Polikliniku Boras.

Ajme kako lijepo 😍 hvala ti na odgovoru naručila sam se u Poreču jer ja sam iz Istre i nadam se da če mi sve ko tebi lijepo objasniti kada me pogleda stvarno se nadam da će se posteljica brzo dignut jer odmaram maksimalno koliko mogu jer imam curicu od godinu i 5 mjeseci da sam u ZG otišla bi u tu kliniku 🥰

snowwhite1410
    06. Svibanj 2024. 10:41

snowwhite1410

LauraUna327

@snowwhite1410

Hej, vidim da si u panici pa da se uključim jer jako malo žena priča o tome, a dosta se nas u nekom trenutku s tim susreće.
    Ugl, imala sam dva puta krvarenje. Bila na hitnoj. Nitko nije znao razlog. Da bi mi na jednom pregledu moja ginica rekla da mi je posteljica na ušču i da zbog toga krvarim (hematoma nije bilo). Na pregledu nakon toga mi se posteljica pomakla za 1cm i do idućeg skroz se smjestila na stražnji zid.
    E sad, meni vrag nije dao mira i otišla sam privatno i prvi put dobila odgovore na pitanja zašto sam krvarila. Naime, postoje žene kojima je više prokrvljen grlič maternice i kod pritiska (duljeg sjedenja, vožnje …) prokrvariš jer popucaju žilice. U tim slučajevima radi se baš o sviježoj krvi.
    Od privatnika sam dobila savjet da izbjegavam sjedenje (ne više od 1h vremena u komadu), ne dizati ništa teško, ne čučati, ne sex i ostalo.
    Naravno, i na terapiji sam Dupastona (prvo 3*2, sad na 3*1).
    Krvarenje je bilo u 13. i 16. tjednu. Do 21. tjedna se posteljica maknula s ušča.
    Hvala Bogu moja curica je sad velika i odlično se razvija. Aktivna je po cijele dane od 16. tjedna i jedva čekamo da je upoznamo.
    Moj savjet ti je da ako te nešto muči odi kod privatnika. Posvetit će ti se, ja sam dva sata razgovarala s privatnom ginicom o svemu. Ako si iz Zga preporučam definitivno Polikliniku Boras.

Ajme kako lijepo 😍 hvala ti na odgovoru naručila sam se u Poreču jer ja sam iz Istre i nadam se da če mi sve ko tebi lijepo objasniti kada me pogleda stvarno se nadam da će se posteljica brzo dignut jer odmaram maksimalno koliko mogu jer imam curicu od godinu i 5 mjeseci da sam u ZG otišla bi u tu kliniku 🥰

Koliko je tebi trajalo to krvarenje koliko dana u 16 tjednu 🍀

• LauraUna327
    06. Svibanj 2024. 11:14

@snowwhite1410

Meni ti je trajalo jedan dan - sviježa krv i još dva dana kod brisanja bilo smeđkasto (to može i od pregleda). 
    Nisam upratila, koliko tebi traje? Jel sviježe ili smeđkasto? 

Ugl, ono što sam ja saznala u tom periodu je da većina žena ima neku situaciju s krvarenjem ili iscjedkom (a slabo se o tome priča). Npr sestrična (ima troje djece) mi je kad sam ju pitala za krvarenje rekla da ona normalno imala tu i tamo krvarenje (ali i svakakve iscjedke) tijekom trudnoće posebno treće (+imala je tada curicu od 1g). Bila je na Dupastonu i nije previše mirovala. 
    Druga mi je kolegica pak rekla da je ona normalno imala krvarenja slična mengi tijekom prva četiri mjeseca u vrijeme očekivane mjesečnice. 

Moj savjet ti je da miruješ koliko možeš, ne čučiš i ne dižeš teško. Nadam se da si dobila terapiju. 
    Što se tiče posteljice, kod 90% žena se ona makne s ušča do 24. tjedna, a ako i ostane caka je u porodu jer se onda ide na carski. Vjerujem da će ti se povući kad se beba krene fajn kretati. 

Ako trebaš još neki info, samo pitaj prošla sam tu temu uzduž i poprijeko. 

It's a girl 💕

Eonaria
    06. Svibanj 2024. 12:26

Evo i mene cure da se javim, dugo nisam pisala. 
    Odradili smo danas kontrolu, idemo opet za 2 tjedna. 
    Sve je u redu, bebica ima 2 kg, cerviks nepromijenjen pa mogu sa strogog prijeći na umjereno mirovanje. 😁🥳

Kod nas sve osnovno spremno, samo još ovih dana trebam obaviti nabavku u ljekarnu. 

nada23
    06. Svibanj 2024. 13:50

Eonaria super za dobar pregled! Bebica je već dobro narasla. ❤️ Odlične vijesti, sad je ipak lakše i opuštenije kada ne moraš biti na strogom mirovanju. 😊
    Marta ja se baš razmišljam bi li uzela onaj jastuk za nošenje koji se može koristiti i kao podloga ili dekica. Za prvu bebu nisam ništa koristila pa sad možda i bi. 
    S obzirom da je meni termin poroda krajem 8.mj.vjerojatno ću uzeti sve dugih rukava.
    Hellobaby sljedeći pregled mi je 22.5. 

10/2020- L 💙
    8/2024- I 💓

snowwhite1410
    06. Svibanj 2024. 13:56

LauraUna327

@snowwhite1410

Meni ti je trajalo jedan dan - sviježa krv i još dva dana kod brisanja bilo smeđkasto (to može i od pregleda).

Ugl, ono što sam ja saznala u tom periodu je da većina žena ima neku situaciju s krvarenjem ili iscjedkom (a slabo se o tome priča). Npr sestrična (ima troje djece) mi je kad sam ju pitala za krvarenje rekla da ona normalno imala tu i tamo krvarenje (ali i svakakve iscjedke) tijekom trudnoće posebno treće (+imala je tada curicu od 1g). Bila je na Dupastonu i nije previše mirovala.
    Druga mi je kolegica pak rekla da je ona normalno imala krvarenja slična mengi tijekom prva četiri mjeseca u vrijeme očekivane mjesečnice.

Moj savjet ti je da miruješ koliko možeš, ne čučiš i ne dižeš teško. Nadam se da si dobila terapiju.
    Što se tiče posteljice, kod 90% žena se ona makne s ušča do 24. tjedna, a ako i ostane caka je u porodu jer se onda ide na carski. Vjerujem da će ti se povući kad se beba krene fajn kretati.

Meni to traje sada već 7 dana i odmarala sam maksimalno još nije stalo danas sam morala ona onu pretragu ogtt i sada mi je opet svježa krv evo ne znam pijem duphaston 2 *1 i to je to mislila sam da🙄će mi se smiriti do sada 😭 meni sada kreče 21 tjedan ali mi nitko do prošlog tjedna nije rekao da mi je posteljica nisko 😞

• LauraUna327
    06. Svibanj 2024. 14:26

snowwhite1410

LauraUna327

@snowwhite1410

Meni to traje sada već 7 dana i odmarala sam maksimalno još nije stalo danas sam morala ona onu pretragu ogtt i sada mi je opet svježa krv evo ne znam pijem duphaston 2 *1 i to je to mislila sam da🙄će mi se smiriti do sada 😭 meni sada kreče 21 tjedan ali mi nitko do prošlog tjedna nije rekao da mi je posteljica nisko 😞

Mene ti je moja ginekologica odmah stavila na max dozu 3*2. Prije toga sam ti stavljala Utrogestan 3*2 vaginalno.  Tek mi je prije dva tjedna smanjila na 3*1. 
    Moguće da ti je sviježa krv od sjedenja dok si čekala, pritisak na ušće i onda su popucale žilice. 
    Je li krvarenje obilno ili samo točkasto?
    Ja ti npr od prvog krvarenja ne sjedim više od 30 min u komadu i niti se vozim u autu. 🙈 
    Nisam na komplikacijama, tri dana radim od kuće iz kreveta a dva dana sam u uredu. Kad sam u uredu sjedim više s trticom nego s donjim dijelom i noge dignute. 

It's a girl 💕

• LauraUna327
    06. Svibanj 2024. 14:32

snowwhite1410

LauraUna327

@snowwhite1410

A ovo da ti nitko nije rekao .. ja sam na to pizdila i nije mi jasno zašto ne daju info ljudima. 
    Niti meni nitko nije rekao, na hitnoj isto ništa (a bila sam dva puta u dvije različite bolnice). 
    Ali nisam puštala dok nisam dobila odgovore. 
    Ja imam taj luksuz da mi ne prva beba pa sam stvarno maksimalno mirovala nakon svakog posjeta hitnoj. 
    I pratila sam što sam radila taman prije krvarenja tj što je bio okidač pa sam skužila što trebam izbjegavati.

It's a girl 💕

snowwhite1410
    06. Svibanj 2024. 14:56

LauraUna327

snowwhite1410

LauraUna327

@snowwhite1410

A ovo da ti nitko nije rekao .. ja sam na to pizdila i nije mi jasno zašto ne daju info ljudima.
    Niti meni nitko nije rekao, na hitnoj isto ništa (a bila sam dva puta u dvije različite bolnice).
    Ali nisam puštala dok nisam dobila odgovore.
    Ja imam taj luksuz da mi ne prva beba pa sam stvarno maksimalno mirovala nakon svakog posjeta hitnoj.
    I pratila sam što sam radila taman prije krvarenja tj što je bio okidač pa sam skužila što trebam izbjegavati.

Definitivno je žalosno da ne možeš dobiti odgovore,ja se stvarno čuvam maksimalno od kada mi se to desilo i sve radi muž i mislim da mi terapija onda nije adekvatna kada to nije stalo nadam se da hoće da mogu mirno još uživati u ovom drugom tromjesečju jer je gore što se ovako živciram a nema ništa od toga 🍀

laurell
    06. Svibanj 2024. 15:32

Bas pričate o krvarenju, a meni jutros nakon wca ostala kap svježe krvi na papiru. U međuvremenu stavila uložak, ničeg nije bilo. Sad odem opet popiškiti se, opet točkica par krvi. Al kao da me tu pecka negdje kod “ulaza”kad prođem papirom. Kao da je tu neka ranica il nešto pa ju svaki put papirom okrznem pa krvari. Nadam se da nije iznutra, nemam neki osjećaj da je jer imam stalno bijelog iscjedka pomalo, a on je cisto bijel. Nije pomiješan s krvi. Al isto sam us*ana malo🙈. Vidjet ću stanje do sutra. 

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.