Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Trtimirka
    29. Studeni 2022. 16:07

Miracle2023

Trtimirka i ja imam hematom, ali mi je rekao da on to ni ne bi nazvao tako jer se to sve jos formira. Imala sam jedan dan crvenu zilicu na papiru. Dobila sam duphaston 3x1. Koju terapiju ti imas?

Ja sam na estrofemu od  3. dana ciklusa (prije 3x2, od uzv na 2x1),  utrogestanima od prije transfera 3x200, pijem Folacin, D-Vital i Gynositol. 
    Čudno mi je da mpo doktor na uzv nije spomenuo nikakav hematom, a 2 dana kasnije je bio vidljiv. Nemoguće da je u 2 dana narastao 2 cm. Ali šta je tu je sad, mirujem i nadam se najboljem. 
    Meni je bilo baš jako krvarenje, skoro pun uložak od doma do bolnice, doktor na hitnoj je rekao da ti nije jako krvarenje i da treba stati kroz par dana. Stalo je isti dan, još dva dana je bilo malo smeđe i sad je skroz čisto. Ali svaki put na WC idem sa strahom.

👩🏻 37. bez 1 jajovoda, amh 37, pcos 👨🏻43.sve ok
    Petrova
    10.2021 lpsc, ostala bez 1 jajovoda
    06.2022. IVF, Menopur, Cetrotide, Decapeptyl, 28 stanica, bez transfera zbog ohss, 6 smrznutih blastica i 5 stanica
    09.2022. FET prirodni, odustali nije bilo ovulacije
    10.2022. FET estrofem,
    31.10. transfer 2 blastice
    12.11. beta 1207
    15.11. beta 3409

Trtimirka
    29. Studeni 2022. 16:42

Miracle2023 i ja sam imala spontani 2017. u petom tjednu i onda je krvarenje krenulo i trajalo dva tjedna. Ali onda se na uzv nije ništa vidjelo niti GV, jedini dokaz da sam bila trudna je pozitivan test.
    Sad je stalo isti dan kad je krenulo, nadam se da se nebude ponovilo. Mirujem, koristim terapiju to je jedino kaj mogu.
    Tješim se da su bebama prokucala srčeka i prije nego sam se nadala da budu, a to je svakako dobar znak.

👩🏻 37. bez 1 jajovoda, amh 37, pcos 👨🏻43.sve ok
    Petrova
    10.2021 lpsc, ostala bez 1 jajovoda
    06.2022. IVF, Menopur, Cetrotide, Decapeptyl, 28 stanica, bez transfera zbog ohss, 6 smrznutih blastica i 5 stanica
    09.2022. FET prirodni, odustali nije bilo ovulacije
    10.2022. FET estrofem,
    31.10. transfer 2 blastice
    12.11. beta 1207
    15.11. beta 3409

• regica123
    29. Studeni 2022. 17:21

Trtimirka

Miracle2023

Trtimirka i ja imam hematom, ali mi je rekao da on to ni ne bi nazvao tako jer se to sve jos formira. Imala sam jedan dan crvenu zilicu na papiru. Dobila sam duphaston 3x1. Koju terapiju ti imas?

Ja sam na estrofemu od 3. dana ciklusa (prije 3x2, od uzv na 2x1), utrogestanima od prije transfera 3x200, pijem Folacin, D-Vital i Gynositol.
    Čudno mi je da mpo doktor na uzv nije spomenuo nikakav hematom, a 2 dana kasnije je bio vidljiv. Nemoguće da je u 2 dana narastao 2 cm. Ali šta je tu je sad, mirujem i nadam se najboljem.
    Meni je bilo baš jako krvarenje, skoro pun uložak od doma do bolnice, doktor na hitnoj je rekao da ti nije jako krvarenje i da treba stati kroz par dana. Stalo je isti dan, još dva dana je bilo malo smeđe i sad je skroz čisto. Ali svaki put na WC idem sa strahom.

Znam kroz sta prolazis, ja sam imala hematom i tej u 14.tjednu mi vise nije bio vidljiv..lezala od 5.tog tjedna do 14.tog... nemoj se bojati smedjeg iscjetka, cak ako je hematom potvrdjen nije ni lose da curka smedje jer se onda lagano prazni... na svako crveno se treba pripast i pregledat, mada su mene kad sam nakon obilnog krvarenja 2.put dosla na hitnu pregledali, poslali doma uz naputak "sta si uopce dolazila ako nemas bolove, a znas da imas hematom", ono?? A krvarenje je bas bili obilno, isto pun ulozak..svakako, ja sam uzimala i uzimam i dan danas Duphaston 3x2 i morala mirovat..bila sam gotovo wc krevet, tu i tamo malo po stanu prohodala..najteze je bilo psihicki...ali dobra vijest je sto hematomi uz terapiju i mirovanje u 90% slucajeva dobro prodju ❤ saljem pozdrav i podrsku svim trudnicama, a posebno onim s hematomima jer samo one znaju kakav je osjecaj vidjeti krv na gacicama u trudnoci
    Bit ce sve okej, samo uzmi bolovanje (probaj dobit preko doktorice opce prakse zbog vece place, na ledja ili nesto), ali svakako bolovanje, lezanje, terapija i sve ce bit ok 🫶🏻

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

• regica123
    29. Studeni 2022. 17:24

ne znam jesam li odgovorila dobroj curi, mislim da sam falila kliknuti "citiraj", ali kuzi se poanta 🙈

👩🏻28❤🧔🏻32
    Stigla nam malena curica❤

rosie0111
    29. Studeni 2022. 17:24

Jako mi je žao cura koje su imale spontani prije (bez obzira koliko su bile trudne), imam blisku osobu koja je to prošla i znam da je to poseban strah kada opet ostaneš trudna. Zato posebno vama želim puno smirenosti, strpljenja kroz trudnoću i zdravu bebicu. 💝

SAYuRI
    29. Studeni 2022. 17:32

IMegii

SAYuRI

Hannica0 👧

Kada ste se javile svojim lječnicima da Vam je kućni test pozitivan, s koliko tt su Vas naručili na 1. pregled ?

Mene je narucila sa 5+5 otprilike da dodjem, i odmah mi je ukljucila Roidakal alfa lipoinsku kiselinu, i femibion aktivni oblik folne.
    Vezano za folnu pazite cure koji oblik pijete, ako nije aktivna ako uzimate Folacin kod dosta zena se uopste ne razgradjuje pa vam je isto ko da ga i ne pijete…
    A Roidakal mozete kupiti sami u ljekarnama ne treba recept, sad se skoro svuda preporucuje uzimanje jednako kao i folna jer stiti plodove ovoje i posteljicu od preranog sazrijevanja i preranog poroda…

Pozz,pitanje što se tiče Folacina kažeš kod dosta žena se nerazgrađuje,kako su one saznale da se nerazgrađuje?

Pretrage na trombofiliju,MTHFR mutacija…😉

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Pahuljka
    29. Studeni 2022. 17:38

I meni je iskreno zao svake trudnice koja je bilo kakvu traumu u trudnoci prosla. Ja nisam jos nista “prosla” obzirom da sam tek od “juce” trudna i to prvi put al kad osjetim da dole nesto izlazi odma me presijece i dok odem na wc i skinem gacice preznojim se, kad ono bijeli iscjedak… Bogu hvala ali u tom momentu, jos ako pri tome imam bolove mislim si evo je to je to, odma strah. A tek one koje su to prozivjele. 
    Btw kako vi stojite s bijelim iscjetkom, citam da vas dosta ima i sve dok je bez mirisa i dok se bijelo susi to se vodi kao ok ? 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

rosie0111
    29. Studeni 2022. 18:23

Pahuljka

I meni je iskreno zao svake trudnice koja je bilo kakvu traumu u trudnoci prosla. Ja nisam jos nista “prosla” obzirom da sam tek od “juce” trudna i to prvi put al kad osjetim da dole nesto izlazi odma me presijece i dok odem na wc i skinem gacice preznojim se, kad ono bijeli iscjedak… Bogu hvala ali u tom momentu, jos ako pri tome imam bolove mislim si evo je to je to, odma strah. A tek one koje su to prozivjele.
    Btw kako vi stojite s bijelim iscjetkom, citam da vas dosta ima i sve dok je bez mirisa i dok se bijelo susi to se vodi kao ok ?

A meni bude i bijeli i žućkasti i vodeni... a sve je okej. Joj kad se sjetim tog osjećaja kao da curim na početku, užas. I pripremi se na svakakve vrste bolova, meni zna biti i probadanja, bila dugo i ta "menga" bol i pikanja kao da me kucka iznutra i tak, malo desni pa malo lijevi jajnik...bol u stidnoj kosti... kaže doktorica sve okej dok nije jaka bol. Ali svejedno se uplašim svaki put.

mateja111
    29. Studeni 2022. 18:57

Hej, trebam savjet trudna sam 5+6 dobila sam lagani smeckasti iscjedak otisla sam na pregled i ustanovilo se da imam hematom4x3mm  koji malo krvari ok dobila sam utrogestan koje uzimam 3/1 e sad me brine druga stvar na UZV je vidljiva GV+ys ali ne vidi se fetus pa me sad brine da li je moguce da je jos prerano da se vidi ili sta? Drugi pregled imam 14.12  ginekolog mi je rekao da bi se sljedeci put trebao vidjet plod i otkucaji e sad je pitanje da li je stvarno prerano za sad ili nesto ide krivim tokom….😏

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

Elly94
    29. Studeni 2022. 21:44

Jaoo ja trebam pomoc..Od popodne imam pritisak u prsima ...dok disem i na neke pokrete me boli ..ne znam dal' je to zabrinjavajuće il normalno u trudnoci ..kad se dizem iz lezeceg polozaja me isto boli ...i tak na neke pokrete .  Mislila sam da Ce me proci brzo al i dalje traje .......

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.