Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mimica2
    15. Travanj 2021. 20:54

Miška Jesi ti BW ili Bayern? Iz KK su me bili zvali pred mjesec dana i samo rekli da će mi poslati papire koje ispunjavam i šaljem nazad sa papirom koji dobim od ginekologa. To je nekakav atest, jedan ide sa papirom za Elternzeit poslodavcu, a jedan s ispunjenim papirima krankenkasse. Mislim da ću sutra dobiti od ginekologinje, ako ne baš ću pitati. Za EZ je još lako ispuniti obrazac jer ih imaš Online, ispuniš, isprintaš, a za elterngeld mi je puno pomogla grupa trudnice i mame u Njemačkoj. Na svako pitanje sam dobila odgovor, ima čak i primjer ispunjenog obrasca. Isto možeš Online ispuniti ili moj savjet, isprintaš, piši polako šta znaš i kad sve popuniš ispuni si online i samo dočekaš još rodni list od bebe. Ja uz to trebam i neke druge dokumente, tipa vjenčani list, Meldebescheinigung, obrasce plaća i tak...  I da kako Ana kaže najbitnije je obavijestiti poslodavca na vrijeme kako dugo si na porodiljnom. Javljate i ti i muž 7 tjedana prije početka EZ-a. I muž ima pravo na plaćeni EZ, mislim 65% plaće ali trebaju biti minimalno 2 mjeseca i unutar 14 mjeseci bebinog života. Sve van 14 mj ima isto pravo ali neplaćeno. 

Termin 18.06

matea1989
    15. Travanj 2021. 21:00

Amber

matea1989

Ma joj, znam da te s rukavima i gumbićima idu standardno i mislila sam takve uzeti preko interneta s one stranice šta sam ranije stavila ali sad kad sam u trgovini probala, ono užas, osjećam se kao parobrod u njima 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ i znam da to nikad ni po kući neću nositi više, a ove na bretele mi se opet čine praktične za dojenje….

Meni bas zgodna ta sto si postala. Ja bi uzela na tvom mjestu nesto sto se tebi svidja, i tak lako prebacis neki ogrtac ili jeftini cardigan preko ako budes isla vidjeti nekoga na hodnik, a sta ima veze kakva si u sobu ak tebi pase. Bit ce sredina ljeta, samo bretele :)

I uzela sam ju, nije bila skupa, računam bar za po doma ako ništa drugo 🤣🤣 a svakako ću uzimati nekakav ogrtač, ali sad nisam našla baš ništa što mi paše, nema baš pamučnih... Možda si naručim onome bapske s ogrtačem ☺️☺️ pa da kombiniram 😆

matea1989
    15. Travanj 2021. 21:01

Lullaby
    15. Travanj 2021. 21:12

Hahaha  Ako ti je lijepa, iskoristit ćeš je. Ja sam odustala da ću naći nešto lijepo. Sad sam došla u fazu da samo kupim što treba jer ništa ne nalazim pa kako god izgledala. Ako možeš dojiti u njoj nema što ne valjati :)
    Ja sam negdje pročitala, a ne znam je li to za one koje si stavila, da imaju neke školjice na sličici pa da ostane na bebi. Možda nisu bile te nego neke druge. Stalno mi neke slične iskaču na fejsu.

Kiflica
    15. Travanj 2021. 21:13

Wow, svaka cas kako ste se raspisale! Jedva am dosla do kraja, jer se stalno pune nove stranice. Evo, duzna sam vam recenzirati Aden + Anais veliku swaddle bambus tetru 120×120 nakon pranja. Jucer sam ih popljuvala kad su stigle da smrde i da su grube. Ipak sam otpakirala i oprala/osusila jednu. I moram se ispraviti - nakon pranja ne smrde vise, bit ce da je ono bio miris iz skladista di su bile.  Isto tako, postale su mekse nakon pranja. Usporedila sam ih s drugim tetrama koje imam i mogu reci da su sve skoro jednako mekane. A dizajn je jako jako lijep, tako da ih na kraju ipak ne vracam! 😊😁😍 E da, i nije se se stisla u pranju, nego je ostala bas velika! 

Dominique_i_bebita
    15. Travanj 2021. 21:14

Lullaby

Dominique_i_bebita

I ne stavim link..https://ibb.co/nsy84v2

Kakva je ova swaddle dekica? Jesi zadovoljna? Baš sam je danas gledala negdje.

E bas je deklarirana kao summer pa sam zato isla na tu opciju, pamucna je, skroz lagana i to je do 3 mjeseca samo, dakle vec je formirana kao kukuljica gdje idu nogice, a gore gdje su ruke se "kopca" na neki lagani cicak..ne znam kaj pametno jos rec jer ju obviously jos nisam koristila, al meni bas nekak uljeva povjerenje, svida mi se. Sa mall.hr sam ju narucila!

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

Bojana2017
    15. Travanj 2021. 21:15

tweetyca

Luckyy - kako ti imas super babicu! :)
    Imas kapi protiv grceva u ljekarni kupit u Hrv, znaju odmah sta ti dat, tako da pretp da znaju i u DE.
    U Svedskoj ima FridaWIndi ili tako nesto se zove.
    A procitala sam negdje i da bebe mogu dobit grceve kad im se daju d3 kapi, ali ne znam nista o tome :)

Istina, moja je imala jake grčeve odmah po izlasku iz bolnice i D3 kapi su još pogoršale stanje pa nam je pedijatrica savjetovala da ih izbacimo neko vrijeme.
    I kapi za grčeve stvarno zavise od bebe do bebe. Neke koje pomognu jednoj bebi, drugoj ne pomažu. Mi smo probali sve moguće i na kraju kad sam joj dala sirup Torminalis prošli su grčevi, ali nosam sigurna je li od njega ili je već bilo vrijeme da prođu jer je imala preko 3 mjeseca 🤷🏼‍♀️

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Kiflica
    15. Travanj 2021. 21:20

Cure, treba li nam uopce onsj ćiripa iliti švedske pelene za siroko povijanje? U ducanu za bebe su mi to nudili, a na netu nalazim podvojene stavove o sirokom povijanju i sad nisam pametna vise. 🤔
    Isto tako ne kuzim po cemu se razlikuju sve te dudice, jel biram na kraju samo sta se meni estetski sviđa ili? Jer cini se da su sve nakicene nazivima da su ortodontske, bpa free, silikon...a kostaju od 14 kn za BabyLove do 90 kn za Bibs... Ima li neka bas funkcija koja je bolja kod nekih u usporedbi s drugima?

Kiflica
    15. Travanj 2021. 21:22

Isto i s bocicama, da du oblikovane ko grudi, pa da su anti-colic, pa da su za teze vuc, pa staklene, pa silikondke cijele da bebi lice na sisu...pogubila sam se u opcijama i svaka se reklamira kao najbolja. Mislim da ce mi mozak eksplodirati😁🤣🙈

Kiflica
    15. Travanj 2021. 21:24

I hvala na brdo odlicnih savjeta i linkova! Sve je predivno sto ste kupile, ja bi sve i onda se mucim sto da odaretem!🤣🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.