Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    29. Studeni 2020. 21:49

Masu toga sam izbacila, skoro sve sam googlala smije li se jesti  Dakle ne smije se jesti: gljive, tunu i sve dugozivece velike ribe koje imaju puno zive u sebi, nepasterizirane mlijecne proizvode (to znaci i domaci sir i kefir), domace sirove kobasice i svo sirovo meso ili ribu. Dobro treba prati (najbolje potopiti u vodi 15 min sa sodom bikarbonom ili octom) svu salatu, voce i povrce koje sirovo jedemo. Cajeve skoro nijedan na smijemo, treba za svaki provjeriti, naravno ne kavu, alkohol, cigarete, ananas, opcenito sav junk food izbjegavati, jer u nezdravoj hrani ima masu kemikalija stetnih za bebu... Treba jesti zdravo i raznovrsno da bebi dobije sve potrebno. Zdravo je jesti meso i ribici tipa srdelice, masu voca i povrca, salate, orasasti plodovi, jogurt, sir, jaja, zitarice tipa zob, raz, jecam, amarant, kvinoja... ma ima lista i lista... grah je super i sve mahnarke, sve zeleno zeljasto povrce, avokado, to je prava građa za razvoj bebice 

29. Studeni 2020. 21:57

Lista je dugačka 😮, ali imamo što i za jesti 😁 morat ću dobro poroguglat čajeve, jer ja ne pijem kavu samo čajeve, uglavnom mentu i voćne.. 

mara5
    29. Studeni 2020. 22:10

Ja sam isto prestala sa cajevima jer sam preljena da vidim sta mogu, a vocne ne volim..
    U globalu imam dobre prehrambene navike, i sad odjednom kad sam mislila da cu biti super disciplinirana ja u 9 navecer trazim pekaru 😂 usla sam u sesti tjedsn i javlja se ta glad kao mucnina i samo trazim kak cu to rijesiti...ne biram 😅

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Kiflica
    29. Studeni 2020. 22:18

E da, naisla sam i zanimljiv podatak za zamjene za kavu, bezkofeinska kava isto moze biti opasna, ovisno o tome kojim postupkom se dobiva. Cikorija koja je inace jako zdrava je opasna u trudnoci, a cini mi se da je samo jecam u redu kao zamjena za kavu. Tako da otpadaju i razne kavovine... Probala taj bio jecam zamjenu za kavu, groznog je okusa. Radije si smuckam zlicicu bio kakaa sa malo vruce vode i kokosove vode, bude kao neki kakao. :) 

ana0310
    29. Studeni 2020. 22:20

Kiflica

Masu toga sam izbacila, skoro sve sam googlala smije li se jestiDakle ne smije se jesti: gljive, tunu i sve dugozivece velike ribe koje imaju puno zive u sebi, nepasterizirane mlijecne proizvode (to znaci i domaci sir i kefir), domace sirove kobasice i svo sirovo meso ili ribu. Dobro treba prati (najbolje potopiti u vodi 15 min sa sodom bikarbonom ili octom) svu salatu, voce i povrce koje sirovo jedemo. Cajeve skoro nijedan na smijemo, treba za svaki provjeriti, naravno ne kavu, alkohol, cigarete, ananas, opcenito sav junk food izbjegavati, jer u nezdravoj hrani ima masu kemikalija stetnih za bebu… Treba jesti zdravo i raznovrsno da bebi dobije sve potrebno. Zdravo je jesti meso i ribici tipa srdelice, masu voca i povrca, salate, orasasti plodovi, jogurt, sir, jaja, zitarice tipa zob, raz, jecam, amarant, kvinoja… ma ima lista i lista… grah je super i sve mahnarke, sve zeleno zeljasto povrce, avokado, to je prava građa za razvoj bebice

Kaj da jedem? 😅😅😅😅 
    ja ev ne jedem tunu, sir domaci (doduse nisam ni imace fan svjezih sireva i kefira i tih cudesa) i meso dimljeno i sirovo i to je vise manje to 🤷‍♀️ povrce jedino i mogu jesti, tako da zivim od salata i rizota s povrcem i variva i juha, meso ni vidjeti ne mogu vec tjedan dana. 

2021. M 💗

mara5
    29. Studeni 2020. 22:21

Kiflice molim te pormjeni ime u Bio Kiflica 😂
    Dok te citam imam griznju savjesti 🤭😐

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

ana0310
    29. Studeni 2020. 22:23

Caj ne mogu piti, kavu ne mogu piti... mislim da si je moj organizam sam vise manje tocno odredio sta moze, a sta ne hehehehehe

2021. M 💗

ana0310
    29. Studeni 2020. 22:24

mara5

Kiflice molim te pormjeni ime u Bio Kiflica 😂
    Dok te citam imam griznju savjesti 🤭😐

Jelda hahahahahahahahahahahaha

2021. M 💗

Kiflica
    29. Studeni 2020. 22:33

hihihi istinaaa, bas sam zapela za sve bio  imam totalno pogresno ime! Trebala bih se zvati Bio Salatica, jer od kiflica ni k ne probam. Ali Kiflica je slatkooo, tako ja tebam svojoj mini kiflici bio salatici u trbuhu. 

mara5
    29. Studeni 2020. 22:36

Evo posto sam jos uvijek gladba odlucila sam ipak zavrsiti dan tako da u Proactive potopim sjemenke suncokreta.. dosta sprdnje! 
    Za dorucak priprenila overnight zobice 💪 vidit cemo koliko cemo izdrzati 🤰

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.