Vrapcic nemoj mislit da ti mrzi cicu..Tako sam i ja prekjucer plakala, ali one kad su nervozne izgleda ne mogu trositi snagu na dobar hvat. Evo danas moja non stop cica i lijepo hvata, a prekjucer je razvlacila bradavicu ko pas igracku za jacanje zubi uz cendranje 🥵 Samo joj lagano nudi i kad se smiri uhvatit ce, a tebi super za mlijeko! Drzim fige da nadode jos mlijek 👌🤞🤞🤞
Mimoza eto jos jedan dobar savjet! 😃 imam ih a nisam ih uopce jos koristila, sad odma sesirici idu u sterilizator pa cemo vidjeti kako ce ici kad se probudi ☺️
Vrapcic Greta izlgleda uvijek tako milo i drago na slikicama, ne mogu je uopce zamisliti da toliko place i muci se, srce malo..da nije neki drugi problem u pitanju? Nesto s laktozom ili...? Bas mi je zao 🙁 mozda da se izdajate da ne stane mlijeko kad je vec krenulo a onda da se malo smiri pa probajte opet 😘
02.07.2020. Maya 💗
27.10.2021. ❤️❤️
Vrapcic draga ne mrzi cicu samo sto je muce grcevi. Moj je veeeliki ciker cica mu je sve, pa opet ako ga uhvate grcevi onda je pljune van, pa zaplace, pa opet uzme pa zagrize da zvijezde vidim, pa nategne... Srecom cice mi izdrze 😂😂 oni se tako tjese sigurna sam da im bude lakse, ali kad se bas unervozi na ruke I setaj koliko mogu. Probaj kad bude dobre volje, grozni su ti grcici valjda ce proci brzo ❤️😘
BlackLioness zelim vam samo reci da mi je zao da ste tek sad dobili taj mir, ja sam preglede isto obavljala privatno i ginek mi je isto govorila kao i vama, glava manja trbuh manji, odma u TA, pa te kratice, zastoj u razvoju, pa ako jos otvoris google..jao.. 🤯 moja beba kad je stigla, bila je savrsena, sve je bilo idealno 😊 procjena 3 tjedna prije poroda je bila oko 3 kile, i u ta 3 tjedna niko vise nije pratio mjere u TA i uvijek su mi govorili “mama ne brinite, ima djeteta” 😅 nema razloga za brigu sve i da beba je manja od standarda, ima za to razlog, mozda ste suprug i vi manje gradje, mjere su cesto krive sto su i mame ovdje puno puta iskusile.. samo uzivajte u ostatku trudnoce a bebacica kad dode sigurna sam da ce biti savrsena 😍
02.07.2020. Maya 💗
27.10.2021. ❤️❤️
Bebac ne mogu se stvarno zaliti na njegovo spavanje nocu. Inace se dva puta budi, ali evo ovo su sad neki novi momenti 😁 Iako mi po danu skoro nikako ne spava. To su neki kratki periodi od maksimalno sat vremena, pa valjda nocu nadoknadi. Do prije tjedan dana je spavao po 3-4 sata u komadu dnevno, al sad nista.
Rose inace sam radila ovako kao anavo ponesem izdojeno i to mu dam vani, ali s obzirom na ove visoke temperature, bas me strah zbog bakterija. Tako da sam nosila dohranu vani. Pa to obicno bude prokuhana, ohladjena voda na sobnoj temp. Nisam mu nikad mjerila temp vode, nego sam dozirala po principu 70%hladne vode ulijem u flasicu i dodam 30%vrele vode, na to sve prasak i smucakam i odmah moze piti, jer nije ni prevruce a ni hladno.
Savijet da ne nosis 2bocice.. Kad stavis u termosicu vrucu stavi da bude na cca 40C. I dok dodas prah taman se ohladi na potrebnu temp. Mada moj npr rade ad popije kad je leden..
Dana, Rio…nemam komentara za svekrve...nevjerojatno koliko zene sebi daju za pravo. Meni je super sta moj muz trenutno nije bas u najboljim odnosima sa svojima (duga prica, dio sam vam pricala oko posudivanja novca, a bilo je tu jos situacija) ... tako da moja nama uopce ne smeta. Da muz radi i nije na godisnjem dolazila bi mi stalno..i onda mi daje savjete jedne te iste svako malo...konstantno to pametovanje a od pametni ni p.😂 malo sam okrutna ali stvarno ne mogi razumijeti taj tip zena.
Rose, ovo s kolicima je show...ne znam bili se na tvom mjestu u toj situaciji smijala il plakala. Ponasa se ko neko nezrelo dijete. Btw na koliko kg je tvoj bebac sad? I kad ste poceli setat u kolicima vani?
Dojenje i spavanje- ne znam kako kod vas je to izgledalo na pocetku, ali moja preko dana je dijete za pozelit, a navecer se rodi neka mala zvijercica 😂😂 zaspe na ciki...pa cim ispusti onaj sesiric za dojenje jos je malo ljuljuskam u povisenom polozaju ako zeli bljucnit..i onda kad ucvrsti sam i krenem je stavljat u krevetic ide show. Ne znam sta onda napraviti..ne vjerujem da bude jos gladna jer stuca i ne trazi jest...pelena je cista...nema problema s grcicima. 🤷🏻♀️ Jedino da ne znam uskladiti ovaj dio s temperaturom...nikako nisam sigurna jeli joj vruce ili hladno🤨
Vrapcic joj bas su zeznuti ti grcevi. Nema ti druge nego da ostavis sve poslove i da je nosas i masiras trbusicic. Pokusaj sto vise da s njom ostvarujes kontakt koza na kozu, ali bez guranja sise. Izdoji to mlijeko, super je sto se povecava kolicina i daj joj na flasicu neka pojede. Posveti se tome da tvoje mlijeko bude u prednosti u odnosu na ad. Probaj joj ponuditi sisu u polovini obroka ili kad se najede, nemoj dok je gladna, jer je jos vise nervozna i normalno da ce je odbiti, jer sto bi se patila, kad je tu flasica iz koje samo mlijeko curi. Drzim nam fige objema da uspijemo 🥰
Bebac ja sam isto kod mog primijetila da mu toplota mlijeka nista ne znaci. Njemu je bitno da je hrana, a je li toplo ili hladno totalno nebitno 😂 Cak sta vise, on non stop drzi otvorena usta ne bi li mu slucajno sta uletilo da pojede. I ko god ga drzi u rukama ima komentare da je gladan, iako je tek jeo, bas zbog tog njegovog konstantnog zijevanja i trazenja.
Pozdrav krafnice 🥰
Trancie ja sam pitala za baby kameru. Hvala na podijeljenom iskustvu.
Mimoza ja koristim te dozere za hranu i stvarno su prakticni. Pogotovo po noci bude puno brze i jednostavnije za pripremiti bocicu. A u termosici drzim vodu na cxa 40 stupnjeva i kad stavim prasak bude taman za papanje.
Zmya super da se popravlja situacija sa okicama, misek mali 💗
Vrapcic bas mi je zao da se tako sa grcicima patite, stvarno ne bi trebala stalno plakati ako su kolici. Mozda je stvarno netolerancija na laktozu 🤔
Inace skuzila sam da moj nece papati kad treba prdnuti ali nakon toga navlaci bocicu ili dudu ko nenormalan.
Nama je jučer bio užasan i beskrajan dan. Greta je imala grčeve bez prestanka, toliko se jadna mučila i grčila da je to koma, ako ne plače (što je skoro non stop) cijelo vrijeme ima tužan pogled. 😔 Dakle jučer od 6.30 mi je bila na rukama doslovno cijeli dan. I vidim ja baš jučer kako meni ide ok mlijeko, stisnem cicu i mlijeko iscuri (to se do sada nije događalo) mislim si ajde idem je pokušati dojiti danas, mozda ju i cica umiri. Mos si misliti, toliko se još dodatno uznemirilo da cijeli dan nismo došli k sebi. Lijepo ona vuče inače, no toliko je bila nervozna da mi je grizla cicu da sam se morala s Purelanom mazati poslije. Uglavnom ona službeno mrzi moju cicu, odvikla se skroz, sad joj cica predstavlja stres i nervozu. A meni mlijeko po malo krenulo, a ona odbija cicu 😐
Zbilja nam ne ide. Na početku htjela cicu, a mlijeka nije bilo, sad mlijeko nadolazi a ona odbija cicu. 😟
Zao mi je jako❤
I mi smo jučer imali koma dan. Jucer mi je bio do sada najgori dan. Ali prošao je.
Oprosti ako nisam ulovila...ali jesi probala sa šeširićima? Mene su spasili... Sada vec pomalo Doru odvikavam od njih, ali smo 3 tjedna tako jele.
Black, zao mi je zbog svog stresa koji si doživjela, ali bitno da je sve ok. Sad po malo prema danu D, bit ce to sve ok😊
Zmya, pozdravite i Mrvičak i ti mati Dalmaciju, ja jedva čekam ići doli🥰😎
Sortiraj odgovore
Najstariji