Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    30. Lipanj 2020. 21:02

Mocho

Ely cestitam na bebici!! 💕💕🥳🥳🥳.
    Mi smo stavili te mrezice na cicak na klasican prozor i to nas je spasilo od muha, musica i komaraca! Izazov je ako imas klizna balkonska vrata - ima li neka rjesenje za to? I za krovne prozore?
    .
    Mi hranili bebu svakih 2 sata s cca 60 ml po preporuci i sad joj je trbuh napuhnut ko macetu s glistama 😮😬 Dogovorili smo se da cemo malo olabaviti jer se i ona i mi mucimo. Ponekad bas odbija i bocicu i onda za pol sata smaze i vise nego inace.
    .
    Kada ste isli u setnji prvi puta s bebicama?
    .
    I jel i vas bole dolje bas kosti zdjelice? To je valjda normalno da jos boli jer se vraca na mjesti 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ma dosta je svaka 3sata, a noc moze i 4. Nama tako rekli i lijrpo dobija. Sad smo na 80ml
    Za sada ne boli zdjelica, ali da, sve se to vraca na svoje mjesto
    Meni patronazna rekla danas da mozemo van, danas ima 16dans, sli ja sam jos sva nikakva nazalost pa ne mozemo☹a mozes ici i odmah van ako se ti dobro osjecas. Tako rekli u bolnici. Beba moze van kad je mama spremna

💙

Vrapčić123
    30. Lipanj 2020. 21:17

Rose1

Vrapčić123

Mila znam da si spominjala dohranu bez laktoze, sjećam se da si spominjala da ste se preporodila otkako ste na nju prešli? Mala nam ima grčeve, ne spavamo uopće, teško mi ju je gledati… 😔

Ima novalac ac, ali nisam probala. Ako je malena na novalacu probajte taj novalac ac. Ne moze skoditi. A mozda Mila ili netko od cura isprobao.
    Joj, tih grcica me bas strah jer se jadni bas izmuce☹

Hvala draga puno, grčevi su koma, nismo oka sklopili cijelu noć koliko je plakala sirotica, a ne možeš joj pomoći. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• RitaM
    30. Lipanj 2020. 21:19

elena26

RitaM jednu su me vecer bolila ledja pa je to stalo, onda mi nekad navecer zna stvarno bit muka pa i to prezivim, dns koda sam se probudila u kontrakciji i jos traje trbuh mi bas tvrd neki, otvorena evo vec tjedan dana sigurno tih 2 cm, jednom neki roza iscjedak i onda nista, sluzni cep konstantno ispada vec tjednima i opet nista 😅
    Ja se svima obracam sa Vi jel ne znam koliko je tko ovdje star (tj. mlad 😏) pa od navike onda uvijek na Vi iako ste sve bas drage i vec si dugo pisemo ☺️😅 ali moze naravno ☺️😘

Znam, znam, tako sam i ja inace bas sa svima na vi, barem za pocetak. 😊 ni ovdje nisam znala bih li isla s ti ili vi kad sam se prvi put javljala, ali odgovara mi ovako kad smo sve na ti, nekako smo si blize ❤ sve prozivljavamo isto...
    Ajoj, pa nije ti bas lako. Ajde jos malo, malo. Jesu ti rekli koliko "smijes" prenijet, dokad cekaju da krene prirodno? 

Polly
    30. Lipanj 2020. 21:22

Elena jaoo mogu misliti na kojim si ti pak mukama 😣 Znači sve se to može desiti i još onda čekati da krene 😏 Kod mene i dalje nepravilne kontrakcije, ali drugačije nego ove sve do sad, tupa menstrualna bol isto u leđima i od prepona prema nogama... Nadam se da će mi sutra na pregledu reći neke lijepe novosti, tipa otvoreni ste 5 cm, trudovi su tu, ostajete i akcija 😄

mimoza
    30. Lipanj 2020. 21:25

Fenjer mi nemamo baldahin i necu ga ni kupovati. Po me i bespotrebna stvar. Vjerovatno oni koji ga imaju ne misle tako 😁
    Pcelica zadnji put kad mi je patronazna bila, prije par dana, dok sam sjedila s njom jmala sam prekrizene noge i ona mene pita zar me to ne boli, reko mene dole vec odavno nista ne boli, kaze onda je vrijeme za vjezabanje. Ona je inace obucena za to, tako da mi je pokazala par vjezbica za vracanje trbuha, guze i 🍑 u prvobitno stanje. Ja dnevno 10tak minuta odvojim za te vjezbice i nemam nikakve probleme.
    Mocho mi smo prvi put izasli kad je bebanu bilo 9 dana i bili skoro 2 sata vani. Od tada idemo svaki dan rano ujutro ili predvece bar malo krug napraviti. Njemu godi zrak. Sto se tice hranjenja, mi nikko ne vodimo evidenciju o tome. Hranim ga na zahtjev i dajem mu koliko god on zeli. Trenutno je na dojenju i poslije dobije flasicu s mojim izdojenim mlijekom. Nekad to bude 40ml a nekad i 140ml, sve zavisi koliko dugo je dojio.
    Mi smo od danas izbacili sesirice za dojenje. Presretna sam, toliko je jednostavnije bez njih. Malo se namuci dok uhvati bradavicu, ali uspije 💪🏼

elena26
    30. Lipanj 2020. 21:30

RitaM rekli su mi max do 41+2..tako da nadam se da ce malena sama doc do nedjelje da se ne mucimo sa svim cudesima pa zavrsimo na carskom.. nisam cak ni puno otvorena da bi me zadrzali i probali nesto..sutra opet pregled pa cemo vidjeti 🤞
    Polly ja vam drzim fige na rukama i nogama da bude sve dobro i brzo! 😘

02.07.2020. Maya 💗
    27.10.2021. ❤️❤️

Mila7
    30. Lipanj 2020. 21:44

Vrapčić123

Mila znam da si spominjala dohranu bez laktoze, sjećam se da si spominjala da ste se preporodila otkako ste na nju prešli? Mala nam ima grčeve, ne spavamo uopće, teško mi ju je gledati… 😔

Draga zao mi je sto vas muce grcici, bas su koma 🙄. Moj prvi sin se nakon hranjenja poceo bas jako grciti, plakao bi do 2 sata nakon hranjenja, sat vremena mir i onda novo hranjenje i sve ovo nanovo. Ugl nama je pomoglo mlijeko Allernova, kad mu je ustanovljena alergija dobivali smo ga preko recepta.
    Sada Theu dajem Novalac AC, lakse je probavljivo i ima manje laktoze i za sada iako ima epizode placa i grcenja nije konstantno kao sa prvim. 
    Ja bih na tvom mjestu probala sa drugim mlijekom,nista te ne kosta. Sretno i javi kako ide. Ljubac Gretici ♥️
    Ely cestitam na rođenju malenog Pavla. Zelim ti brz oporavak 🥰

dana130

Fenjer, a do tog jos nisam dosla 😂 ali moj se lako zabaci iza krevetica, a i krevetic ima kotacice pa ga lako izvucem za staviti bebu 😁 tako da mislim da nece smetati,a i za pocetak ce krevetic bit kod nas pa baldahin ni nece odmah biti u funkciji😂😂
    https://ibb.co/6Xx0Hy3 tu se malo vidi kako mogu zabaciti iza il dio ili cijeli i imam slobodan pristup lreveticu. 
    Mocho, mislim da ti za balkonska nema bas neko pametno rjesenje, osim bas naruciti klizni ili onaj sto se spusta komarnik, ove ljepljive su suvisne osim ako neces izlazit.
    Mimoza ja sam ga uzela vise jer mi lijepo i divno izgleda 😂 bespotrebam je definitovno po meni 😂

Baby girl 💜

DanijelaBB

zmya

Ely cestitke na bebacu! Dobrodosao malisa! 🥰🥰🥰🥰
    Danijela meni ti je oko reza nateceno sve evo 25 dana nakon. Ne boli me sam rez, stavljala sam skorup i contractubex, lijepo je crveno sve zaraslo, medutim iznutra ispod tj iznad me jako boli jos uvijek. I pri kretanju, i zna me pec i ovako bas je nezgodno. Sto se tice krvarenja, krvarim jos, crvena krv, bilo je dva tri dana smedje al sad opet ko prava menga. Desilo se jedan dva dana da nije bilo skoro nista, sad ne znam o cemu to ovisi.
    Trenerics mi je savjetovala cim prije raditi vjezbe disanja za TVA, uvlaciti trbuh i to, pogledaj na netu, to generalno mogu sve mame raditi postpartum..
    Elenalinanadam se da ce biti sve u redu sa malisom, lijepo dobiva na kilazi!
    Naljepnicu se dobije u dm paketu, hipp nisam dobila paket oa ne znam, a narucila sam s neta onu koja se bas vidi u voznji izdaleka trokut, beba u auti

Zmya mene isto tako zaboli tu i tamo, čak kad mokrin nekad to jedva odradin do kraja...neman pojma jel to ima veze s rezovima unutarnjim i vanjskim. Sutra mi dolazi patronažna ćirnit bebici pupkić jer je sinoć otpa pa ću je baš pitat.
    Meni isto krvarenja recimo dan dva uopće nema onda treći dan izljev bude...

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

• RitaM
    30. Lipanj 2020. 21:46

elena26

RitaM rekli su mi max do 41+2..tako da nadam se da ce malena sama doc do nedjelje da se ne mucimo sa svim cudesima pa zavrsimo na carskom.. nisam cak ni puno otvorena da bi me zadrzali i probali nesto..sutra opet pregled pa cemo vidjeti 🤞
    Polly ja vam drzim fige na rukama i nogama da bude sve dobro i brzo! 😘

Drzim fige! ❤ Ma vjerujem da ce to krenuti 😉😊. Meni doktorica rekla nek izdrzim jos dva tjedna na mirovanju i da smo onda super, da je sve vise od toga u mom slucaju gratis (navrsili 34 tjedna ovaj tjedan)...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.