Ajme koliko nas ima 🙏❤
Hvala svima, jos se nemogu otet dojmu srceka kako treperi.
Nego cure da vas pitam sve, sve smo tu negdi sa trudnocom, meni je spomenila jutros gin kombinirani test.
Nikad nisan o tom ni razmisljala, sad mi je ona ubacila bubu u glavu, da se razumimo, nebi ga radila, ali zasto mi ga je pondudila, preventivno ili? Zar to nije obvezno za 30+… malo me prestrasila.
Nije obavezan ni u kojoj dobi, ali ga oni preporuče svima. Ja sam išla i u prošloj trudnoći i ići ću i sada. Ma nije neki ekstra test, samo izvade krv, izmjere nuhalni nabor i onda ispišu vjerojatnost da dijete ima neki genetski poremećaj - mislim da se gleda za downov i još dva.
Koliko imaš godina?
Ja imam 34, za par mjeseci 35 i meni će sigurno preporučiti da idem, može se na uputnicu raditi u bolnici.
27.
Nekako san bliza tome da neidem nego iden. Dosta mi je stresa za naredna 2 zivota, jos da se oko toga nerviram….
Imaš vremena još za odlučiti, radi se oko 12. tjedna, a negdje oko 20. se ide na anomaly scan koji baš detaljno opiše izgled svih organa, krvnih žila itd.
Zaraa da, zato smo mi odustali od probira i idemo na Nifty. Ako nemas indikacije nemoj se stresirat.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Cestitam novim clanicama i dobro nam dosle 😊🥰
Ja nemam pojma ko je sta pisao, negdje oko 93.stranice sam se izgubila 😂 ali uglavnom vidim da ima jako lijepih vijesti sa pregleda. Zara super za srceko ❤️
Mrvicak svaka cast na trudu 🤗👍🏻
Sto se tice prenatalnih testove, mi smo se odlucili za NIJEDAN. Doktorica mi je rekla, ukoliko bez obzira na sve zelimo zadrzati bebu da ne trebamo raditi nijedan test. Mi ovu bebu jako dugo zelimo i vec obozavamo, tako da nam ne treba nikakva potvrda od doktora o njenim hromosomima 😊
Uglavnom, citala sam da postoji 5-10% mogucnost da testovi pokazu lazno pozitivno neku bolest i sta ona 🤔
Znam ženu koja je tek na anomaly scan-u saznala da nosi bolesno dijete i morala je prekinuti trudnoću, a mogla je saznati prije da je napravila bilo koji prenatalni test. Da mi se to tad dogodi ja ne znam što bih. Zato smo se odlučili za Nifty. Ako bilo što je, bolje da znam na vrijeme makar morala na amniocentezu jer da izgubim bebu u tako visokoj trudnoći zbog toga što nisam otišla, a dr. mi je predložila jer već imam sindrom u obitelji i mpo sam trudnica, nikad si ne bih oprostila.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Termini poroda:
MALINA08 - 19.5.
ISABELLA - 3.6.
MIMOZA - 3.6.
TONKA341 - 3.6.
TIKI92 - 9.6.
Pčelica06 - 11.6.
ena0206 - 13.6.
sierrav - 14.6.
bebac24 - 14.6.
eovyn - 15.6.
betty - 17.6.
Zsrss - 24.6.
mor - 27.6.
tea1401 - 1.7.
LORDY -. 2.7.
ANA_MARIJA_2019 - 4.7.
ZABRINUTA_7 - 4.7.
MRVIČAK - 10.7.
MIRTASIRIC1 - 11.7.
LUNA999 - 12.7.
NADOLAZEĆI PREGLEDI:
MALINA08 - 12.11.
ISABELLA - 18.11.
MIMOZA - 18.11.
TONKA341 - 12.11.
TIKI92 - 18.11.
Pčelica06 - 19.11.
ena0206 -
sierrav -
eovyn - 19.11.
betty -
mor - 7.11.
tea1401 - 8.11.
Zaraa - 19.11.
LORDY - 21.11.
ANA_MARIJA_2019 - 19.11.
MRVIČAK - 19./20.11.
MIRTASIRIC1 - 18.11.
LUNA999 - KRAJ 11.
Pozz curke, evo i mene nakon dugog dana. Isla obavljati vadjenje krvi, imam osjecaj da su mi 5litara izvadili😂 bila sam na svarci radila testove senzibilizacije, kod dr.opce prakse kks, i na dubovcu tsh. Sad sam ispikana totalka.
Inace zelim dobrodoslicu svim novim curkama i da im trunoce budu uredne!
Netko je radio popis, pa evo moj termin po ZM je 28.6., a iduci pregled 21.11.
Tiki ja sam takodje mpo trudnica, pa kakve to ima veze. Nama su na klinici rekli da su to bebe i djeca kao i ona koja su prirodno zaceta, da postupak oplodnje nema nikakve veze sa inteligencijom poslije ili razvojem kod djeteta. Ssmo je postupak nastanka nasih beba bio malo zahtjevniji, ali nista drugo.
Ukoliko postoje neki genetski faktori, onda je druga stvar, vjerovatno bih i ja tad isla na testiranje.
Cure jel se vama dešavalo da vas cice ubijaju i onda odjednom ništa, odnosno bol se jako smanji... Mene do danas boljele užasno i evo sad popodne pipam ih i ništa.. Malo grčeve osjetila u trbuhu i baš sam se prepala, samo šta plakat nisam počela (što pripisujem hormonima). Utješite me nekako pliz
Cure koje naknadno danas stavite termine, sutra vas dodam da ne preopteretim sada str s tim
Sortiraj odgovore
Najstariji