Sta se tice farbanja, ja frizerka pa evo vec 2 mj se nisam farbala. Imam izrast imam sjede ali jos malo cu se strpiti. Boje koliko vi mislite da su "blage" apsolutno nema veze sa hormonima u vama i reakciji vaseg tijela u trudnoci. O tome se zapravo radi. Nemozete ni same znati a jos manje vase frizerke.
Samom plodu cisto sumnjam da bojanje moze dirketno naskoditi ali kazem, moze doc do neocekivanih reakcija..
a sta mislis o onih sprejevima za sakrivanje izrastka kao lorealmagic retouch? sto ofarbaju korjen ali samo do iduceg pranja
To je sprej u boji. Traje jedan dan , za zakamuflirati je super ,za jastucnice nije 😂
Da sadrži neki a- retinolan životinjskog podrijetla koji sadrži velike količine a i d vitamina pa da se moze doci do prekoracenja dnevnog unosa tih vitamina pa to sve zajedno izaziva ostecenja.
Ha, vidjela sam taj dio da može doći do prekomjernog unosa pa zato i piše da se nikako ne uzima više od jedne kapsule dnevno. Sumnjam da mi je redovna prehrana prebogata svim tim vitaminima pa da moram strahovati od prekomjernog unosa. U prošloj T mi je ginekolog odmah prije 1. pregleda rekao da počnem uzimati te dodatke, sad ću pitati kad budem išla, ali koliko sam čula, svim trudnicama preporuče da uzimaju.
Ja pijem taj elevit. Bez brige, to bi se dogodilo samo u slučaju da se pije više tbl dnevno, ovako je to bezopasno.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Nadam se. Al nastavljam ih piti, pa valjda ne bi odobrili nesto sto je stetno. Jos nam dolazi zima siromasna vocem i izborom, moram nesto uzimati.
Sta se tice farbanja, ja frizerka pa evo vec 2 mj se nisam farbala. Imam izrast imam sjede ali jos malo cu se strpiti. Boje koliko vi mislite da su "blage" apsolutno nema veze sa hormonima u vama i reakciji vaseg tijela u trudnoci. O tome se zapravo radi. Nemozete ni same znati a jos manje vase frizerke.
Samom plodu cisto sumnjam da bojanje moze dirketno naskoditi ali kazem, moze doc do neocekivanih reakcija..
a sta mislis o onih sprejevima za sakrivanje izrastka kao lorealmagic retouch? sto ofarbaju korjen ali samo do iduceg pranja
To je sprej u boji. Traje jedan dan , za zakamuflirati je super ,za jastucnice nije 😂
ako je sigurno ovo koristiti da idem odmah kupiti hahaha lakse mi je oprati jastucnice nego hodati ovakva. nije ni cudo sto zene budu u depresiji u trudnoci, udebljamo se, na licu akne i izrastak do pola glave
Ajme koliko nas ima 🙏❤
Hvala svima, jos se nemogu otet dojmu srceka kako treperi.
Nego cure da vas pitam sve, sve smo tu negdi sa trudnocom, meni je spomenila jutros gin kombinirani test.
Nikad nisan o tom ni razmisljala, sad mi je ona ubacila bubu u glavu, da se razumimo, nebi ga radila, ali zasto mi ga je pondudila, preventivno ili? Zar to nije obvezno za 30+… malo me prestrasila.
Nije obavezan ni u kojoj dobi, ali ga oni preporuče svima. Ja sam išla i u prošloj trudnoći i ići ću i sada. Ma nije neki ekstra test, samo izvade krv, izmjere nuhalni nabor i onda ispišu vjerojatnost da dijete ima neki genetski poremećaj - mislim da se gleda za downov i još dva.
Koliko imaš godina?
Ja imam 34, za par mjeseci 35 i meni će sigurno preporučiti da idem, može se na uputnicu raditi u bolnici.
27.
Nekako san bliza tome da neidem nego iden. Dosta mi je stresa za naredna 2 zivota, jos da se oko toga nerviram....
💞girl💞
Naravno da ne bi preporučili nešto što može štetiti nama i bebama, ali se moraju ograditi i upozoriti što se može dogoditi ako se pretjera s tim dodacima prehrani. Ja sam ionako slaba s voćem i povrćem, totalno sam mesni tip. Samo da mi je proteina. Sad se natjeram na jednu do dvije voćke dnevno. Jučer sam grožđe, danas bananu 🍌🍇🍐🍏
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ma naravno, taj elevit je još jedini registriran kao lijek, svi ostali su dodaci prehrani tako da je morao proći testiranja. Povukli bi ga sigurno da je ustanovljen neki problem s njim. Baš sam sad tražila po stručnoj bazi postoji li neko istraživanje o štetnosti elevita ili nekog drugog dodatka ili nekog od sastojaka i nisam našla ništa. Ovako po internetu se svašta zna pročitati - ja sam tako našla hrpu članaka o štetnosti vitamina D koji se npr. obavezno daje bebama. Naravno, kad sam išla to tražiti po stručnim bazama, pisalo je upravo suprotno - da se mora davati jer nedostatak izaziva jako puno bolesti i oštećenja.
Zaraa mene dr. isto salje na kombinirani jer imam Downića u obitelji, ali mi smo se odlučili za Nifty. Kombinirani mi je više statistika i kod žena starijih od 35 uglavnom bude taj povećan rizik iako je sve u redu. Ja imam 27, ali me eto zbog toga sto sam mpo trudnica i zbog nećakinje s Downom šalju na to. Mislim da većina žena ide tako da se nemaš čega plašiti.
Mor ja sam rekla da neću prvo tromjesečje, ali tamo poslije blagdana moram na pramenove, ako ne želim izgledati kaotično. Mislim da sada većina frizera koristi boje koje su sigurne pa ne vidim problem u farbanju dva, tri puta tokom trudnoće.
Rodica je meni isla, rodila je prvo dite sa 35 plus i pokazalo joj povecan rizik, na kraju rodila zivo i zdravo dite. Tako da mislim da nezelim taj stres uzet na sebe 😐
💞girl💞
Termini poroda:
MALINA08 - 19.5.
ISABELLA - 3.6.
MIMOZA - 3.6.
TONKA341 - 3.6.
TIKI92 - 9.6.
Pčelica06 - 11.6.
ena0206 - 13.6.
sierrav - 14.6.
bebac24 - 14.6.
eovyn - 15.6.