Evo mene!
S bebacem je sve ok, mjere odgovaraju, tezak je 250g, zijevao je na uzv. 💙 Kaze da ne vidi nikakve anomalije niti slicno.
Sto se tice mene... Posteljica se nije makla s mjesta! Znaci i dalje je placenta previa. I dalje mirovanje, utrogestan, zabranjene sve aktivnosti, posebno cucanje. Samo lijevi bok i sto manje kretanja. Vidjet cemo do iduceg pregleda. Kaze ako se ne digne ni malo do iduceg puta da nema bas nade da ce se dici uopce skroz kako bi trebala, ali da ne panicarim. Ici cu na CR i dobro. Na kilama sam +3,5 (uvijek mi oduzme kilu zbog odjece 🤣), tlak i dalje nizak. Idem malo ranije na ogtt zbog svoje IR, sa punih 20tj., dobila sam i za to uputnicu. Ostalo sve ok.
Sto se tice kontrakcija. Kaze da su normalne i da ih treba biti, tako se maternica priprema za porod. Bitno je samo da ih nema puno tokom dana, da nisu pravilne i da prođu na promjenu polozaja i primjenu mg i normabela. Eto, malo sam se raspisala, nemojte zamjeriti.
Daisy cestitke na deckicu 💙
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Daisy cestitkee na urednom nalazu i pisulincu😃🥰
Jel ima tko da jos nista nije gledao ni priprema za bebu🙈🙈 mi si jos uvijek govorimo da ima vremena za sve🙈😂
Jooj,nismo ti ni mi, ja sam danas 17+1.
Kupili smo samo ormar za djecju sobu jer je bio bas full povoljan i to je to.
Cekam travanj da malo proljepsa vrijeme pa krecem onda u kupovinu, nista prije😊
mrvičak ne moze njoj ravnateljica dati ili ne dati bolovanje, to ce odrediti njen ginekolog ali bilo bi dobro da nazove Sindikat, oni sigurno znaju ppgotovo ako je u SOMK-u, imaju dobru pravnu sluzbu.
Razumijem ja što ti želiš reći, ali razumijem i ja nju zašto ne želi 10 dana nakon što je potpisala ugovor na neodređeno ulaziti u borbu i sukobe s ravnateljicom koja je dosta teška osoba. Zato bih ona odmah na komplikacije da je mirna.
ali u kakvom je odnosu bila 7 i 8 mjesec kada nema isplatu plaće?
pa tada nije radila, ljeto je bilo. Cijele dvije godine prije do tog 1.7.2019. mijenjala je kolegicu na porodiljnom s trećim djetetom koja joj s porodiljnog ranije, tako da ima sve one uvjete, ali eto nažalost preko ljeta nije imala posao, počela raditi opet 1.9. i sada je tek saznala da je trudna, iako je već podosta trudna (duga priča - pogreška doktora), ali zbog opisa posla i cijele svoje povijesti sa zatrudnjivanjem, mora na komplikacije. Evo smijemo se jedna drugoj jer mi ona diktira odgovore preko telefona, a ja tipkam
Žene, treba mi savjet, ali opet ne za mene, jer stvarno ne znam i ne razumijem se u te zakone. Uglavnom ta cura (kolegica mi s posla) je saznala da je trudna. Budući da radimo posao (vrtić) u kojem smo okružene s djecom, otišla bi na komplikacije. Kažu joj da će joj za izračun za porodiljni gledati zadnjih 6 plaća, ali na ima samo 4 plaće. Mogla bi eventualno navući tu 5.plaću pa da se strpi s komplikacijama nakon isplate plaće u veljači. Je li njoj onda oni zbrajaju te 4 plaće i dijele sa 6 za prosjek za porodiljnu naknadu, ili joj dijele sa 4??? Ogromna je razlika, a ja s stvarno u to ne razumijem jer sam odavno u stalnom radnom odnosu.
Sve zavisi kad ode i kolko joj bude zadnja isplata place.. znaci gledat ce joj se 4 place pune, 5. Placa koliko je radila i 6.Ako je negdje ranije radila, a ako nije onda joj se racuna ja mislim prema naknadi za nezaposlene jer i te majke imaju pravo na porodiljni al nezna kolko. ako ikako moze nek izdrzi tih 6 placa.. nek doceka platne liste i to je to.. komplikacije su max. 4300, a place joj trebaju za porodiljni, jer bez obzira na ugovor na neodredjeno gleda se prosjek placa.. a to joj je bitno za prvi i drugi dio porodiljnog
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Dora4https://cutiecloud.com/proizvod/baby-monsters-easytwin-kolica/ evo ovde možeš pogledati, meni su skroz super vidila sam ih uživo, tako da ih mogu i naručit jer su povoljnija.
Da bas gledam da su duplo jeftinija, za te baby monsters sam cula, za one bugaboo nisam, hahah jao oprala me panika da nista necu stic jer stalno mislim da ima vrmeena thx!
Evo ja sam dobila HZZO. Komlikacije će dobiti pune, one od 4200. A ako početkom veljače ode na komplikacije što ne uključuje isplatu plaće u tom mjesecu, gledaju joj samo one plaće koje priloži za izračun porodiljni. Dovoljne su samo dvije isplate jer oni računaju satnicu x broj radnih dana u mjesecu.
Mrvičak, ja mislim da treba imati 6 platnih lista, ali isto tako sam stekla dojam da se kod nas ne zna tko pije, a tko plaća.
Primjerice- jedna prijateljica si je digla prosjek plaće u dogovoru sa gazdom, i sama plaćala razliku doprinosa nekoliko mjeseci, i sve platne liste su joj te uzete u obzir, a drugoj pak zadnja platna lista nije bila ušla u prosjek (taman ona na kojoj su joj digli prijavu).
Tako da ja uopće ne kužim. Mene su tražili zadnjih 6 platnih lista.
Žene, treba mi savjet, ali opet ne za mene, jer stvarno ne znam i ne razumijem se u te zakone. Uglavnom ta cura (kolegica mi s posla) je saznala da je trudna. Budući da radimo posao (vrtić) u kojem smo okružene s djecom, otišla bi na komplikacije. Kažu joj da će joj za izračun za porodiljni gledati zadnjih 6 plaća, ali na ima samo 4 plaće. Mogla bi eventualno navući tu 5.plaću pa da se strpi s komplikacijama nakon isplate plaće u veljači. Je li njoj onda oni zbrajaju te 4 plaće i dijele sa 6 za prosjek za porodiljnu naknadu, ili joj dijele sa 4??? Ogromna je razlika, a ja s stvarno u to ne razumijem jer sam odavno u stalnom radnom odnosu.
Sve zavisi kad ode i kolko joj bude zadnja isplata place.. znaci gledat ce joj se 4 place pune, 5. Placa koliko je radila i 6.Ako je negdje ranije radila, a ako nije onda joj se racuna ja mislim prema naknadi za nezaposlene jer i te majke imaju pravo na porodiljni al nezna kolko. ako ikako moze nek izdrzi tih 6 placa.. nek doceka platne liste i to je to.. komplikacije su max. 4300, a place joj trebaju za porodiljni, jer bez obzira na ugovor na neodredjeno gleda se prosjek placa.. a to joj je bitno za prvi i drugi dio poro
Ne, nikako ne može dočekati tih punih 6 plaća jer će morati i u bolnicu na čuvanje trudnoće. Zato nisam ulazila u detalje i samo napisala da joj je potrebno što prije otići, a da joj nitko ne zna ili ne želi dati savjet. Dobila sam ja naš ured u Zg i objasnila njima sve. I eto napokon dobila odgovor
Mrvičak, ja mislim da treba imati 6 platnih lista, ali isto tako sam stekla dojam da se kod nas ne zna tko pije, a tko plaća.
Primjerice- jedna prijateljica si je digla prosjek plaće u dogovoru sa gazdom, i sama plaćala razliku doprinosa nekoliko mjeseci, i sve platne liste su joj te uzete u obzir, a drugoj pak zadnja platna lista nije bila ušla u prosjek (taman ona na kojoj su joj digli prijavu).
Tako da ja uopće ne kužim. Mene su tražili zadnjih 6 platnih lista.
Ženica mi je preko telefona iz ureda HZZ objasnila da oni traže 6 platnih lista ali ako ih žena nema, a ispunjava uvjete, da su dovoljne samo dvije
Dana, i ja planiram taj krevetić uzeti, u bijeloj boji.
Žao mi je za baldahin da ne mogu, jer nam ne paše da ga bušimo u zid.
Ima nas puno u srijedu za preglede, jedva čekam
I mi cemo vjerojatno bijeli 😁 ja planiram ibaldahin, ne mogu si pomoci 😂 neki dan sam u prolazu kreveric vidjela uzivo i bas mi je 😍 ljubav na prvi pogled.
Jedva cekam da jos malo vrijeme proleti da mozemo u kupovinu, nekako mi jos rano.
Ajoj blago ti se, meni je moj odmah rekao, nema bušenja, jer vjerojatno neće biti uvijek na istom mjestu.
Meni ga puno prijateljica ima, i sve su prezadovoljne.
Kažu da je on ustvari kopija stokke krevetića iako se prezentira kao hrvatski proizvod, a stokke ispadne puno puno skuplji.
Daisy, čestitke, jedna etapa je riješena
I ja sam cula samo pozitivna iskustva, tako da js odluka pala 😁 da, kopija je od stokke, ali mi ne smeta. Samo trebam prosljediti svekrvi link, ona je rekla da ce to kupiti 😀
Ma ni meni, stokke ni nema čisto bijelu boju, tako da mi ova dođu ljepša
I moja mama je rekla pokupovati te stvari, ali da ćemo na proljeće hodati
Sortiraj odgovore
Najstariji