LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Luna999
    12. Prosinac 2019. 22:01

E, sad...moj problem.
    Evo već drugu noc moram spavati bez gacica jer mi je nesto na preponi nateklo i pece/boli ko ludo. Danas je najgore, jedva hodam i mijenjam polozaje. To nesto je dosta uzdignuto i siri se, a cijelo podrucje je crveno i nateceno. Sutra idem k doktorici da mi vidi pluca (nesto ne stima, gusi me po noci, definitivno uzimam previse Ventolina i toga me strah zbog bebe - koristi li koja od vas Ventolin?) I usput cu joj pokazati to na preponi, mada ne znam jel je to njeno podrucje ili podrucje ginekologice.
    Jel se kojoj od vas to kad desilo?
    Meni vec je jednom na toj strani, al je brzo splasnulo...
    Ocajna sam... Bol se cak siri niz natkoljenicu😒

Dečkić💙

• lina27
    12. Prosinac 2019. 22:01

Meene nesto zanima...
    Dali prakticirate odnose s partnerima i ako da bude li grceva boli ista sl? Mi smo prekinuli strajk jer je decko navalio i apsolutno nista me nije boljelo sto me iznenadilo.
    Ali naravno da necemo sad prakticirat to cesto kao prije 😂😂😂

Polly
    12. Prosinac 2019. 22:04

Stvarno si ne želim takvu bol ni zamisliti, sve vi žene koje ste prošle to ružno i tužno iskustvo gubitka bebice, pogotovo više puta, ste za mene ništa nego heroine ❤️ I baš baš ste divna podrška u ovakvim trenucima kad nastupe ružne misli i brige 🥰

Što se tiče spavanja na trbuhu, uvijek sam najslađe tako spavala pa tako i dalje spavam, guštam dok još mogu. Ja sam isto prestala brinuti šteti li spavanje na trbuhu nakon pregleda gdje mi je počeo stiskati trbuh da namjesti maternicu kako bi bolje vidio plod 😁 I eventualno dolazi u obzir lijevi bok zbog žgaravice, desni ni čut 😅

sierrav
    12. Prosinac 2019. 22:08

Luna999

E, sad…moj problem.
    Evo već drugu noc moram spavati bez gacica jer mi je nesto na preponi nateklo i pece/boli ko ludo. Danas je najgore, jedva hodam i mijenjam polozaje. To nesto je dosta uzdignuto i siri se, a cijelo podrucje je crveno i nateceno. Sutra idem k doktorici da mi vidi pluca (nesto ne stima, gusi me po noci, definitivno uzimam previseVentolinai toga me strah zbog bebe - koristi li koja od vas Ventolin?) I usput cu joj pokazati to na preponi, mada ne znam jel je to njeno podrucje ili podrucje ginekologice.
    Meni vec je jednom na toj strani, al je brzo splasnulo…
    Ocajna sam… Bol se cak siri niz natkoljenicu😒

Cek uz preponu? 
    Kao cir neki ili? 
    Pokazi ti to dr.da nije zljezda se upalila 
    Imas astmu? Samo ti je ventolin u th? 

Zaraa
    12. Prosinac 2019. 22:10

Luna mom muzu je na preponi skocila zljezda i curi ka neki gnjoj iz nje, sukrvica, znan da ga uzasno boli... nije nista opasno fala Bogu, ali je neugodno. 
    On stavlja crnu mast, kaze da mu pomaze. Pa malo proguglaj

💞girl💞

mimoza
    12. Prosinac 2019. 22:11

Ema dobrodosla, ima nas puno sa mucninama, tako da se suosjecam i ja 😰
    Luna da nije neka urasla dlacica 🤨 ili potkozni pristic? Svakako to pokazi doktorici. 
    Lina ukoliko su vam odnosi zabranjeni, neugodni i poslije toga imas grceve, onda svakako ne trebas nastavljati. Ali ako je sve ok i odobreno od strane doktora, zasto da ne, odnosi u trudnoci su nesto posebno, samo treba naci ono sto vam odgovara i uzivajte dok je jos trbuh mali. Mi prakticiramo i to cesto 😁imali smo veliku pauzu zbog utrogestana, ali vise ne. 
    Sto se tice spavanja na ledjima, istina je da nije dobro u visokoj trudnoci, zbog donje suplje vene koja opskrbljuje matericu krvlju, ali mislim da sad nema nikakvih problema s tim. Jos su male bebe i male tezine da bi mogle pritisnuti ti venu. Mislim tek od 25tt se ne preporucuju.

Luna999
    12. Prosinac 2019. 22:14

sierrav

Luna999

E, sad…moj problem.
    Evo već drugu noc moram spavati bez gacica jer mi je nesto na preponi nateklo i pece/boli ko ludo. Danas je najgore, jedva hodam i mijenjam polozaje. To nesto je dosta uzdignuto i siri se, a cijelo podrucje je crveno i nateceno. Sutra idem k doktorici da mi vidi pluca (nesto ne stima, gusi me po noci, definitivno uzimam previseVentolinai toga me strah zbog bebe - koristi li koja od vas Ventolin?) I usput cu joj pokazati to na preponi, mada ne znam jel je to njeno podrucje ili podrucje ginekologice.
    Meni vec je jednom na toj strani, al je brzo splasnulo…
    Ocajna sam… Bol se cak siri niz natkoljenicu😒

Cek uz preponu?
    Kao cir neki ili?
    Pokazi ti to dr.da nije zljezda se upalila
    Imas astmu? Samo ti je ventolin u th?

Da, na samoj preponi, uz rub gacica. Ogromno je, nepravilnog oblika, zato i boli tolko... Moguce da je ili limfni cvor ili neka urasla dlaka, pa se to jako upali. Nadam se da nije nis ozbiljnije.
    Imam alergijsku astmu, a vec par puta u par mjeseci mi se obicna prehlafa spusti na pluca i doslovno ne mogu disat, cak sam dobivala Medrol u venu jer Ventolin nije djelovao

Dečkić💙

Luna999
    12. Prosinac 2019. 22:16

Zaraa

Lunamom muzu je na preponi skocila zljezda i curi ka neki gnjoj iz nje, sukrvica, znan da ga uzasno boli… nije nista opasno fala Bogu, ali je neugodno.
    On stavlja crnu mast, kaze da mu pomaze. Pa malo proguglaj

Bas cu proguglat..., Hvala!
    Inace mi se na drugoj strani stvori vjerojatno tak ko tvom muzu, iskoci nesto i onda izade gnoj s krvlju, al ne traje dugo i ne boli jako, samo pece.

Dečkić💙

yvette
    12. Prosinac 2019. 22:16

Zaraa

Cure ja cu vam rec ovako, imam iza sebe 2 spontana, to je uzasno. I nikad ne zaboravis, i bez obzira sta je mala trudnoca boli te jer svakako je to tvoje dite, pa bila trudna 5tjedana ili 30 tjedana. I nema rijeci za utjehu.
    Ali iskreno vam kazem sad kad je sve to iza mene, kad mogu trezveno razmisljat i rec bolje na pocetku nego kasnije. Ista je bol, ali je puno lakse za psihicki podnit kad je to na pocetku trudnoce.
    Mojoj zaovi je beba umrla dan prije termina. To je grozno iskustvo. Nezelim vas sad rastuzit vec samo "usporedbe" radi. Jednako tugu prozivljavaju i jedna i druga zena, ali se puno lakse oporavit od manje trudnoce nego tako.
    Na neke stvari nazalost nemozemo utjecat, ja uvik sve dajen u Bozje ruke pa kako bude..
    I danas kad sam isla na kombinirani prvo mi je bilo kuca li srce i mislim da to prati sve nas dok ne rodimo isto kao sta cemo posli imat strahove jeli dise… to je ta majcinska briga. Jednostavno za mater od trenutka zaceca pa virujen do njene smrti nema prestanka brige za dite. Bez obzira koliko to dite imalo godina…
    Ps. Sta se tice spavanja, ja naslade na stomaku, dosad bi se malo brinila pritiscen li bebu ali kad aan vidila kako danas radi pregled preko stomaka, da ima "upiranja" nastavljam s gustom na stomaku. 😍

Mi smo nakon 3 godine pokusavanja ostali trudni i imala sam spontani, bilo mi je uzasno tesko jer sam imala osjecaj da za mene nema hepi enda i da je to velika nepravda. Na pocetku sam se dobro drzala, ali sam nakon par mjeseci upala u depru. Mislila sam da bi mi bilo lakse da sam od onih koji brzo zatrudne pa napravis novu bebicu i prebolis, a mi smo morali na mpo jer nakon spontanog se opet godinu i nesto nista nije dogadalo. Ali to ne ide tako, beba je beba. Onome kome se nesto dogodi se tesko tjesiti time da je moglo i gore. Tako da shvacam svaciju bol. Jer svakome je njegova bol najveca jer je njegova. 
    Lina nama je ginekolog preporucio suzdrzavanje od odnosa da nebi doslo do grcica u ranijoj fazi. Tako da smo tek prosli tjedan prekinili apstinenciju. Bolilo me valjda radi duze pauze, ali bas je lijepo sto smo opet kao par, a ne dvoje cimera 😂

Luna999
    12. Prosinac 2019. 22:17

Mimoza, moguce da je urasla dlaka koja vec dugo postoji, tko zna. Pristic nije jer je ogromnooo😂
    ...
    Zivo me zanima kaj ce dokt.sutra reci. Ovo me fakat onesposobljuje u svim poslovima

Dečkić💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.