Vrapcic, vise puta jedi ali u manjim kolicinama. Tako ja pokusavam, nekad zadrzim a nekad sve izbacim. Pijem vode puno i to je to.
Da, ja jedem i po pet manjih obroka dnevno i do 2l vode pijem. Danas mi je prvi dan da mi nije muka... Ali sam zato počela ići na wc po sto puta i po danu...
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Vrapcic, vise puta jedi ali u manjim kolicinama. Tako ja pokusavam, nekad zadrzim a nekad sve izbacim. Pijem vode puno i to je to.
Hvala Ivcy1306 na savjetima... 😊
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Meni danas nije muka fala Bogu ali mastam o krafni, mastam kako je jedem a mermelada mi se sliva niz prste i ja to jeden
Ajmeee skroz san prolupala 🤗🤗🤣
Krafnica bi mi sad sila samo tako. 🍩
💞girl💞
Meni danas nije muka fala Bogu ali mastam o krafni, mastam kako je jedem a mermelada mi se sliva niz prste i ja to jeden
Ja sam ih pocela sad jesti a nisam godinamaaa 🙁 sad sam ih 4-5 u 2 tjedna. Bas se nesvjesno nadem ispred njih 😂
hahaha, predobro... Ja o janjetini maštam. U sub idem u svatove pa će mi se želja ostvariti. 😁😂
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Mimoza svi ti prenatalni testovi preporučuju se kod potpomognute oplodnje zbog povećanog rizika. Zašto? Pitat ću dr. na idućem pregledu. Ali, da… Da nemam indikacije vjerojatno ni ja ne bih išla, ovako u svakom slučaju idem.
Povecan rizik kod mpo je u tome sto recimo kad ne ides na mpo, spermiji produ kalvariju dok dodu do falopijeve tube, i nije bas kao u filmu da ih je milion doplivalo i kasnije se bore da penetriraju u jajnu stanicu. U realnosti ih tek nekoliko dopliva i najjaci oplodi stanicu, ako i tada uspije.
Kod mpo tog procesa eliminacije spermija nema, ja sam isla na icsi dakle jos gore. Uopce nije upitno hoce li i moze li spermij uci u jajnu stanicu, oni ga injektiraju. Do oplodnje dode, ali pitanje je kakve je kvalitete.
Mimoza postujem tvoj izbor, medutim rizik za lazno pozitivan test kod Niftyja je tek 0.05 %.
Nema govora o nekih 5-10 %. Ja cu definitivno raditi test. Najmanji problem je ako je Down ili neka trisomija, medutim postoje anomalije nespojive sa zivotom, velika patnja da bi dijete opet na kraju umrlo i to u mukama. Zao mi je sto o tome pisem, ali moram to spomenuti da stvari nisu bas crno-bijele. Ja nisam od onih kako mi Bog da, ako se neke ruzne stvari mogu olaksati da je patnja manja- ja bi tako i napravila. Naravno da se nadam da ce sve biti ok.
Bas kod mpo bi trebala biti manja vjerojatnost kromosomske pogreske jer se izdvajaju najbolji spermiji i jajne…
Spermij ne prolazi nikakav sistem eliminacije, kod nas cak ni blastice ne analiziraju genetski, a kamoli spermije. Ako izgleda morfoloski uredan i pokretan, ide u oplodnju, a ne mozes znati bili taj prirodno pao na prvoj prepreci. Osim toga postoji sansa kod neplodnih parova pogotovo s blagim dijagnozama da mozda kariogram nije dobar pa da zato nikad nije doslo do implantacije. Mom muzu je spermiogram varirao od normospermie pa ni s najboljim nalazom prirodno nikad nisam ostala trudna, nikad necemo znati zasto to.
Sortiraj odgovore
Najstariji