Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    OhSoBoho
    20. Veljača 2019. 12:54

Buby90

Hej, ne razumijem zasto te salje ako si negativna?
    Ja sam isla se testirati na toksoplazmozu jer imam macka, nalaz dosao negativan sto znaci da nisam nikad bila u kontaktu sa virusom i da je macak zdrav i sve 5.

Buby, ni ja ne kužim, zato pitam. U prošloj trudnoći sam jednom vadila i to je to. Pojma nemam... 

• marinica29
    20. Veljača 2019. 13:11

OhSoBoho

Buby90

Hej, ne razumijem zasto te salje ako si negativna?
    Ja sam isla se testirati na toksoplazmozu jer imam macka, nalaz dosao negativan sto znaci da nisam nikad bila u kontaktu sa virusom i da je macak zdrav i sve 5.

Buby, ni ja ne kužim, zato pitam. U prošloj trudnoći sam jednom vadila i to je to. Pojma nemam…

Jel to sam trazis da ides vaditi ako imas imas macke ili dokt salje? Meni nista ne spominje za to

andreaam
    20. Veljača 2019. 13:34

Cure evo vam malo proljeca iz mog vrta 😃 uzivam u svakom jutru na suncu jer su najavili neko zahladjenje iduci tjedan

20. Veljača 2019. 13:57

Pozz curke imam pitanje,prosli tj sam vadila krv i urin i dns sam nosila doktoru da to pogleda jer ima dosta bakterije eritrociti isto poviseni kao i leukociti..moj doktor nije radio pa ga je minjala doktorica a ona meni sva ko izgubljena kaze mi da imam upalu mjehura da ujutro odma napravim urinokulturu i dala mi neke tablete cefaleksin i da pijem puno caja..nije mi rekla uopce koji caj niti koliko dugo da pijem tablete sad sam totalno izgubljena..ako je koja bila u takvoj situaciji pa da mi pomogne bila bi vam zahvalna 😕

20. Veljača 2019. 14:00

I jos jedno pitanje ja sam 0- muz je 0+ i rekla mi da cu morati na neki test senzibilizacije dal koja zna sta o tome??

MaPeJu
    20. Veljača 2019. 14:19

ayla, nisam bila u situaciji ali znam iz iskustva da ako imas upalu mjehura, ako pijes antibiotik ne treba piti caj ( u tim se slucajevima pije caj ili sok od brusnice i uvin caj ako ne pijes antibiotik) jer onda caj ispire antibiotik. po meni se pije ili caj ili antibiotik. oboje ne!  ispravite me cure ako grijesim. 
    ja nebi pila antibiotik prije nalaza urinokulture, jer ono, ne znas jel je neka bakterija ili ne, ali to sam ja i sve pokusam prvo izlijeciti prirodno. svako radi kako zna. ti mos popit antibiotik, naravno, pogotovo ako imas i smetnje. 

Bulbi91
    20. Veljača 2019. 14:20

Hvala cure😍....

andreaam bas lijepo😍...i ja svaku priliku koristim za setnju dok je ovako predivno vrijeme😊...
    Sto se tice torcha ja sam ga radila prije trudnoce i poslije nisam...
    Ayla Ne kuzim zasto ti je dala antibiotik prije nalaza urinokulture jer razlicita bakterija zahtjeva razliciti antibiotik,zato uz UK dobivamo antibiogram(on pokazuje koji antibiotik koristiti)...
    Mozda da sutra nazoves svog gin.ako se vrati i pitas ga za savjet...uostalom UK se ne radi dok pijes antibiotik jer nalaz moze biti lazan...
    Test senzibilizacije radi se u petrovoj 3(pokazuje je li se majcina krv i krv bebe pomijesala)...radila sam ga i ja a muz i ja smo oboje rh+...

Bulbi91
    20. Veljača 2019. 14:23

MaPeJu

ayla, nisam bila u situaciji ali znam iz iskustva da ako imas upalu mjehura, ako pijes antibiotik ne treba piti caj ( u tim se slucajevima pije caj ili sok od brusnice i uvin caj ako ne pijes antibiotik) jer onda caj ispire antibiotik. po meni se pije ili caj ili antibiotik. oboje ne! ispravite me cure ako grijesim.
    ja nebi pila antibiotik prije nalaza urinokulture, jer ono, ne znas jel je neka bakterija ili ne, ali to sam ja i sve pokusam prvo izlijeciti prirodno. svako radi kako zna. ti mos popit antibiotik, naravno, pogotovo ako imas i smetnje.

Ovo je kriva informacija uz antibiotik se smije piti caj,stovise mora se piti sto vise caja(najbolje brusnica,ali plod) jer ona ispire bakterije iz mokracnog sustava...
    Imala sam u 12.mj /18. streptokok u UK i sam dr.mi je rekao uz antibiotik piti puno caja,tako su mi rekle i magistre u ljekarni...

MaPeJu
    20. Veljača 2019. 14:27

da, vis, meni je doktorica rekla da pijem  ili jedno ili drugo, caj ispire bakterije iz sustava, to je, ali mi je rekla da ak pijem antobiotik ispire i njega pa nema smisla. ali dobro, ocito tu stoji ona, sto ljudi sto cudi, svako tvrdi svoje.

slazem se, najlakse dat antibiotik sirokog spektra pa se nadat da ce izlijecig bakt.koju imas. ali to nije bas dobro, bolje obavi sutra urinokulturu, pa cekaj nalaz da vidia sta tocno je, a do tad pij caj i to je to :)
    ja isto imam masu bakt.u urinu i moram sutra na urinokulturu, ali nekak se ne brinem, nemam nikakve smetnje i brijem da mi nije nista, tak da mi antibiotik trenutno ne pada napamet, popila sam salicu caja da :)

opet mama
    20. Veljača 2019. 14:31

Ja imam problema s mjehurom i dva put sam kroz trudnocu pila antibiotik. Pozeljno je piti puno tekucine, nezasladjenog caja posebno. Uvin se u trudnoci ne preporucuje iako su i tu misljenja podijeljena. Urinokulturu svakako napravi odmah s prvom jutarnjom mojracom, ona se ceka dva dana pa ce ti i izbaciti koji antibiotik. A u pravilu se trudnicama daje cefalexin ili klavocin kod jacih upala. Ja pila oba. Preporucila bi ti i uri-royal prasak, sadrzi d-manozu. Procitaj malo o tome...i smanji unos secera koji dan dok si na terapiji zbog potencijalnih gljivica...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.