Ja stalno kukam kako cu roditi bebu od 6kg ako nastavim jesti ovako a sinoc u 1 vecera 😂😂 bebac se nije bunio sav se migoljio od srece. Javlja se samo kad jedem inace miruje ❤
Hehe, veličina bebe nažalost nema veze sa sakupljenim kilama...ja sam dobila 16kg, a rodila malca ispod 3kg, a znam dure koje su dobile 8-9kg, a rodile bebe od prek 4,5kg. Tako da to nema nikakve veze. I ja se pitam pa kako onda to
Evo i nas dva, danas tocno 26.tt!
Cure, super ste sve!
Vi koje imate visoki tlak, kako vam se on manifestira, koje simptome osjecate? Meni na pregledu jucer bio 140/70 (inace je 120/55-60) i rekla mi je sestra da ga moram mjeriti svakodnevno i ako bude stalno tak, da budem.morala dobiti terapiju. Danas nisam izmjerila, budem poslije kad odem do svekrve al ja se uzasno lose osjecam, bas nekak u glavi lose, vrti mi se i nekak sam malaksala (nisam bolesna, temp nemam), pretpostavljam da je vezano uz tlak…
I ja bih ti savjetodavala da obavezno mjeriš tlak tri puta dnevno i paziš na to. Ofnica je već sve napisala, tlak može biti opasan u trudnoći i treba ga nadzirati da ne bi skočio i po potrebi uzimati terapiju. Tlak direktno dovodi do zastoja u rastu bebe, a nekad i do gorih posljedica. I ja sam cijelu prvu trudnoću mjerila tlak, bio je uvijek nizak, ali sam ozbiljno shvatila uputu doktora - naime, meni je znao skočiti na pregledu zbog nervoze i straha. Svejedno sam pratila svaki dan i nije mi zao, osjećala sam veliku sigurnost, uvjerila se da nije visok, a i na porodu je bio nizak jer očito imam visi samo na pregledu kad se prepadnem. I da je skočio, znala bih i pravovremeno reagirala.
Cure super su vam trbuscici.. Sve ste mi bas👌👌 Ovo za vrtic mi je uzas, ja uopce nisam jos o tom razmisljala, a planiram da mali ide u jaslice 😲
Evo i nas dva, danas tocno 26.tt!
Cure, super ste sve!
Vi koje imate visoki tlak, kako vam se on manifestira, koje simptome osjecate? Meni na pregledu jucer bio 140/70 (inace je 120/55-60) i rekla mi je sestra da ga moram mjeriti svakodnevno i ako bude stalno tak, da budem.morala dobiti terapiju. Danas nisam izmjerila, budem poslije kad odem do svekrve al ja se uzasno lose osjecam, bas nekak u glavi lose, vrti mi se i nekak sam malaksala (nisam bolesna, temp nemam), pretpostavljam da je vezano uz tlak…
Tenci super ti je trbh, uopće ne vidim di su te tvoje kile o kojima stalno pričaš. U vezi tlaka, čuvaj se i kontroliraj ga, ne znam jel si čula za preeklampsiju…ali uz visoki krvni tlak moraš imati i visoku razinu proteina u krvi da bi se preeklampsija dijagnosticirala. Tu su i drugi simptomi, otečenost i slično…Malo si pročitaj o tome… A možda samo imaš visoki tlak, ali bolje znati ovo da znaš prepoznati simptome. Ne daj Bože nikome od nas.
https://www.trudnoca.hr/trudnoca/problemi-u-trudnoci/preeklampsija/
Mislila sam na proteine u urinu. Tenci nemoj se sad prepasti i misliti da te zastrasujem, ali ozbiljno shvati tu redovnu kontrolu tlaka.
mi smo sad 29+5, termin je 4.5. nekak mi to sve jako brzo prolazi. cini mi se da s prvom bebom nije bilo tak. ugl nismo jos nista posebno spremili, jos mi uvijek nekako prerano, vjerojatno jer mi se cini da sve brzo prolazi. vece stvari tipa kolica, klokanice, prematalice, vibera i izdajalice tak ne mislim kupovati jer imam od prve bebe i zadovoljni smo njima, s prvom bebom sve sto smo kupili ispalo je da smo bas koristili i bili zadovoljni odabirom. tak da za ovu bebu kupujemo samo sitnice tipa madrac, posteljina, nadopuna robice i mozda jos nesto, nzm nit sama heh
Podijeli s nama tu kupovinu da znamo što je iskoristivo i dobro 😃
Ofnica pa sad ne znam dal je pametnije jesti ovako ili ne ? 😂 e primjetila sam jos jednu car trudnoce. Pupa mi je postala dlakava 😱
Ofnicapa sad ne znam dal je pametnije jesti ovako ili ne ? 😂 e primjetila sam jos jednu car trudnoce. Pupa mi je postala dlakava 😱
ne znam vidite li ovu liniju i nemam pojma koliko je pametno uklanjati dlacice. Probala sam jednom pa mi evo jos gore nikle 😂
Hehe, ti si baš taman, tak da ne moraš brinuti za kile. E jel ti to imaš lineu negru? To je čar trudničkog trbuha. Ja ju nisam imala u prvoj T, a ni sada nemam, jer sam plavuša i jako svjetloputa.
Ofnicapa sad ne znam dal je pametnije jesti ovako ili ne ? 😂 e primjetila sam jos jednu car trudnoce. Pupa mi je postala dlakava 😱
ne znam vidite li ovu liniju i nemam pojma koliko je pametno uklanjati dlacice. Probala sam jednom pa mi evo jos gore nikle 😂
Hehe, ti si baš taman, tak da ne moraš brinuti za kile. E jel ti to imaš lineu negru? To je čar trudničkog trbuha. Ja ju nisam imala u prvoj T, a ni sada nemam, jer sam plavuša i jako svjetloputa.
Ja sam mislila da je linea negra promjena na kozi u obliku pigmenta a ne dlaka hahah. Ocito sam se prevarila. Ove gore sam tek jutros ugledala do sad ih nije bilo
hvala cure! ni ja ne znam kam je otišlo tih 12 kg, ali dobro, nek je nama beba živa i zdrava, a za kile lako već!
joj, malo sam se preplašila sam, budem obavezno mjerila taj tlak bar dva puta na dana, ujutro i poslijepodne jer nemam tlakomjer doma, ali imaju svekrva i svekar, oni su dvorište pokraj. mislim da proteina u urinu nemam, jučer je sestra samo za leukocite rekla da su povišeni, otečenost nemam nikakvu, samo sad taj tlak odjednom skočio... joooj, samo da bude sve u redu. hvala vam!
Linea negra često može biti i dlakava hehe, a koliko ja vidim ti baš imaš lijepu crtu :-)
Sortiraj odgovore
Najstariji