Cure nadam se da mi netko moze pomoci, znam da vas ima puno kojima ovo nije prva trudnoca..
Naime u zadnjih mozda 10-15 dana sam dobila 3kg, a ne jedem nista vise sada nego sto sam dosada, imam osjecaj da svaki puta kada stanem na vagu ona pokazu kilu vise 😫 s obzirom da je beba mala i sve, mislim da mi se kile stvarno gomilaju, a niti jedem slatko i bas pokusavam jesti puno voca i povrca. I krecem se dosta. Ne znam jel to sad normalno? I dali to ima neki period u trudnoci kada naglo skoci tezina. Dosad sam dobila 8 kg, a tek sam 22+4.
Uh rado bi ti pomogla...ali to ti je jako individualno. Ja sam npr u početku dobila 5kg do 20.tjedna i onda do kraja svega 4kile,a inače sam onako,osrednje težine,lako dobivam kg. Moja prijateljica koja je skroz mršava je u svakoj od tri trudnoće dobila po 22-23kile a nije ništa više nego inače jela...jednostavno joj se tako primalo (plus bila je puna vode). Sad negdje ćeš ići na ogtt pa eventualno vidjeti da nije šećer problem ali ako je sve ok jednostavno je to tako kod tebe, primaju se kilice u trudnoći. Otići će to sve,ne brini ;) Iskreno i mene šokiralo,sve kao ne dobivam na težini i jučer se vazem i na +2kg skočila u svega desetak dana.
Pise da poslije 20 tjedna se dobiva po pola kg .
Ja sam sada 18+4 dobila sam 1,5kg.
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
Iskreno ne brinem se toliko oko toga sto cu se udebljati, vec me strah secera i tlaka, da mi ne bi to skocilo od tako naglog debljanja jer vec su mi rekli da sam kao visokorizicna za secer jer mi je jednom bio na granici. Vec sam narucena na ogtt 6.2. Pa cemo vidjeti, a ja slatko otkad sam trudna stvarno ne mogu smisliti, jedino slatko sto pojedem tu i tamo je griz s kakaom
hvala vam puno, malo ste me umirile kada vidim da nemam samo ja ovaj "problem".
Pise da poslije 20 tjedna se dobiva po pola kg tjedno.
Ja sam sada 18+4 dobila sam 1,5kg
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
Cure nadam se da mi netko moze pomoci, znam da vas ima puno kojima ovo nije prva trudnoca..
Naime u zadnjih mozda 10-15 dana sam dobila 3kg, a ne jedem nista vise sada nego sto sam dosada, imam osjecaj da svaki puta kada stanem na vagu ona pokazu kilu vise 😫 s obzirom da je beba mala i sve, mislim da mi se kile stvarno gomilaju, a niti jedem slatko i bas pokusavam jesti puno voca i povrca. I krecem se dosta. Ne znam jel to sad normalno? I dali to ima neki period u trudnoci kada naglo skoci tezina. Dosad sam dobila 8 kg, a tek sam 22+4.
Ja sam isto tako samo kod mene je bila situacija da sam u prvih 11tj bila na +6 sad sam zadnjih 8tj na dobila 2.jos sam se bojala praznika i vaganja jucer i stanem na vagu ono +1 sestra mi je rekla da pripazim al isto sto ti kazes niti jedem vise niti cesce sve mi je isto je ostalo isto jedino jedem vise voca i svejedno kile se lijepe jednostavmo sam sklona jos to opterecenje okoline cim te vide prvo pitanje je koliko si kg dobila🙄
Ja sam isto tako samo kod mene je bila situacija da sam u prvih 11tj bila na +6 sad sam zadnjih 8tj na dobila 2.jos sam se bojala praznika i vaganja jucer i stanem na vagu ono +1 sestra mi je rekla da pripazim al isto sto ti kazes niti jedem vise niti cesce sve mi je isto je ostalo isto jedino jedem vise voca i svejedno kile se lijepe jednostavmo sam sklona jos to opterecenje okoline cim te vide prvo pitanje je koliko si kg dobila🙄
ja sam sa 16-17tj bila na +2kg, ali dobro povracala sam do 15tog tjedna i otad se kile samo lijepe, ajde da jedem nezdravo i puno slatkog i da imam neke lude zelje pa razumjela bi, al ovako i inace sam bila sklona debljanju, ono sto kazu prima se i zrak sto udisem
a moja mrvica ima tek 480g. Dokle god je ona uredu, i secer i tlak, ne brine me toliko debljanje poslije cu se o tom brinuti i skidati kile
Ja sam rigala do 14tj i opet se zdebljala😠🙄 i to bi dusu u skoljci ostavila i sve jedno, moja mrvica je 311g a ja se bojim onog testa za secer ko vraga jucer sam bas dobila uputnicu da idem to radit izmedu 24-28tj. Jucer dok sam ba u bolnici gledam neke trudnice sitne nemas ih kaj vidjet a mene ce uskoro bit lakse preskocit nego zaobic, 🙄🙄
Bas si me nasmijala sada 😂😂 ovdje su srecom zene malo punasnije, mene je doktorica na zadnjem pregledu u 16.tom jednu pitala gdje mi je stomak i kad cu se udebljati. A sada kada se krenilo gomilat mora da ce se iznenadit na iducem pregledu 😂 iako nekako mi se sve valjda dobro rasporedilo pa se ne vidi da sam bas toliko kila dobila (bar se tjesim i ljudi me tjese). Mene je isto strah tog testa za secer ja sam vec narucena, pa vidjet cemo.
Ali kako kazu sve su to slatke muke i cari trudnoce 🙈🙈
A gle svaka žena je za sebe neke se debljaju čim vide hranu a neke mogu jest neće ni grama dobiti al mene užasno nerviraju ti komentari na račun debljine osobno nikad nisam ni jednoj ženi rekla zdebljala si se puno a pogotovo trudnici dok je neki dan meni jedna poznanica cim me vidjela umjesto pozdrava komentar joj je bio isuse kolika ces ti do kraja bit. Toliko me pogodila da sam se mužu rasplakala
Cure samo sa van kazem i sa cuse voca deblja..i voce je secer.meni na trudnickonlj knjizici piše da puno voca i mljecnog moze bit uzrok debljanja.
Sortiraj odgovore
Najstariji