Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    21. Kolovoz 2016. 15:58

Tpol lijep porod 😊 kakvi su muzevi dojmovi? 

Sta se stolice tice izasla je sama (u rodilistu) bez tiskanja 😂😂

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Lucy16
    21. Kolovoz 2016. 17:04

Cure, hvala na brizi. Rodila sam jucer na stvarno tezak nacin. Opisat cu u drugom postu.

Ali u 17.57 dosao nam je Mateo 3880 g i 51 cm.

bellaru
    21. Kolovoz 2016. 17:09

Lucy cestitam ti od ❤ nek je sad taj dio iza tebe napokon. Odmaraj!😘

CrazyPuppet
    21. Kolovoz 2016. 17:20

Lucy čestitke.od srca na malom Mateu! Glavno da je sve dobro, sad se samo odmori, a malom Mateu sve najbolje ♡♡♡
    Bellaru isprdio bi se on ionako... ne brini.

TPol
    21. Kolovoz 2016. 17:23

Luci čestitke već su mislili zvat   Bolnicu hahaha 👍🏻😘

Sa porodom sam zadovoljna i muž me iznenadio stvarno je bio velka podrška ja sam ništa da cu na njega skakat i vikat al kad je bio trud onda sam stvarno samo disala i čupala taj krevet a on mi je stavljao tople obloge a njegov zaključak je da to nije za svakog hahhaha , pogotovo taj zadnji dio , kad je glavica bila na pola i posle cijela vani sve je vidio hahah
    Al da je bolilo je , mislila sam da cu iščupat onaj krevet 

A sta se tiče stolice reci cu im sigurno nešto daju neću to sama kući obavljat 👍🏻

A mala ni je danas na cici stalno i hektično vuče već sam mislila da nema sta sva se zacrveni , sestra kaže da ima mlijeka , mislite da je to normalno da tako divlja ?

CrazyPuppet
    21. Kolovoz 2016. 17:29

Tpol haha, moj je tako pohlepno i glasno vukao da su mi se cimerice smijale. Sve je to normalno

Lucy16
    21. Kolovoz 2016. 17:37

Prica s poroda

U 3.30 pocinju moji trudovi odmah na 6 min razmaka. Malo se prorjeduju ali u 7 su vec pravilni na 5 min razmaka. Krecem u bolnicu gdje me pregleda jedna dr.i stavlja sat vremena na ctg koji slabo ocitava moje jake trudove. U 9 me pregleda dr.Blagajic kao zivotinju. Gura po meni unutra, izvana trbuh na sve strane da sam se rasplakala. Rade mi klizmu. Dok sam na wcu dolazi mi slabo jer uz trudove i klizmu imam nagon za napinjanje. Par puta sam odlazila na wc jer mislis da je gotovo, pa dode trud i ide opet.

Oko 9.30-10 stavljaju me u radaonu sa 3 cm. Dolazi muz i cijelo vrijeme je sa mnom. Babica i mlada dr.me pregledaju tek popodne i rukama sire jer se nisam otvarala. Dr.dolazi kasnije i daje drip, vice na mene da lezim na pogresan nacin. Da trebam biti sklupcana u fetalnom polozaju da dijete side u kanal. Tako se mucim nekih 2 sata u tom polozaju s nesnosnim trudovima i nitko ne dolazi ni pogledati me. Muz sa mnom i pokusava mi pomoci da disem ali ja jednostavno vise ne mogu i saljem ga da ode po nekog. Taman su se  pripremali obaviti carski zbog zadtka ali kao idu prvo mene rijesiti.

Svi se okupili koliko ih je bilo. Dr.opet vice da nisam u dobrom polozaju za izgon. Stavilo me lezati, kraljeznica mora skroz uz stol a guza u zrak. Povezu mi noge tako i pokusaju nalijeganjem izgurati bebu pod najvecim dripom ali ne ide. Opet vice da ne tiskam dobro, ja pokusavam sto bolje mogu ali nista se ne dogada.  Od sirenja rukama i njegovog kopanja da dode do bebine glave razdere me iznutra i kaze kako sam imala jos djevicnjaka pa je to prokrvarilo. Nemam pojma jesu mi to zasili ili sta?? Sestra me pita jel imam dolje savove, ja nemam pojma. Kad mu 3 nalijeganja nisu uspjela hitno me vozi na carski. Vice na sestre, zove pedijatra i anesteziologa. Mene trudovi ubijaju dok me pripremaju. Jedva sam cekala da me uspavaju. Dali su mi opcu anesteziju jer nije bilo vremena za spinalnu.

Muza mi jos prije pokusaja izgona istjerali van. Vidio je da su me prevezli u salu. 

Ja se poslije budim u sobi i buncam nesto s muzem. On mi kaze da sam bila na carskom i da je vidio bebu i potjerali su ga van.

Poslije mi je rekao da mu nisu dali ni da bude pred salom nego skroz vani. Kad je pitao za bebu da su mu rekli "bit ce dobro". Pokazali su mu dijete i rekli da je zbog anestezije omamljen. Apgar mu je bio 2, pa 5 i zadnji samo 7!!!! Odmah su ga stavili na kisik. 

Oko 10 sam dosla sebi s bolovima od rane. Trazila nesto i dobila 3 lijeka ali nista bas nije pomoglo. Donijeli mi bebu i bio sa mnom do 12. Opet ga donijeli u pola 5. Tako da nisam nesto ni spavala. 

Jutros dode isti dr.i kaze da im fali instrument iz sale i salje me na slikanje da vide da nije ostao u meni. Prebacuj se na kolica i truckaj do druge zgrade da me slikaju. Boli svaki pokret. Slikaju jednom i na pola puta dr.trazi da se vratimo nazad po jos jedno slikanje. Opet prebacivanje na stol i truckanje. Slike nista ne pokazuju. Bar nesto.

Danas beba vecinom spava. Dva puta sisao malo. Trbuh me rastura. Nista mi ne daju jesti. Crijeva puna zraka pa i to boli. 
    Danas mi dr.objasnjava da zbog moje zdjelice djetetova ramena nisu mogla proci. Glava se spustila u kanal a tiskanjem sam ramena gurala gore a ne dolje. 

Eto, cure. Od svih dobrih nadanja mislim da sam dozivjela sve najgore. Kazu da se zaboravi. Ne znam. Znam samo da sam u najtezim trenucima molila Boga da se mucenje zavrsi jer nisam vise mogla.

TPol
    21. Kolovoz 2016. 17:45

Lucy bas mi je zao za takav porod :( :( oporavi se i zaboravi to brzo

mare1989
    21. Kolovoz 2016. 17:50

lucy prvo cestitam na rodenju velikog i zdravog djecaka

A ovo je uzas od poroda,stvarno su te izmucili. brzo se oporavi i da ides doma sa muzem i malenim

CrazyPuppet
    21. Kolovoz 2016. 17:57

Uf Lucy baš te izmučili jadnu! I još bili otresiti... strašno! Svo zlo bilo u tome. Šaljem ti vibre za brzi oporavak, i da se samo što više maziš sa svojim sinom. Jedno drugome ćete malo pomoći da se oporavite. Sad samo gledaj naprijed, a ovo ostavi iza sebe, glavno da ste oboje dobro. Puse ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.