Prva i najjednostavnija pretraga je kod muških spermiogram. Ak to još niste napravile, krenite s tim. 😉
Kod žena zatim spolni hormoni, hormoni i antitijela štitnjače, svi brisevi, papa te prohodnost jajovoda, mene su tražili i onaj OGTT mislim da se zove neka pretraga vezana za inzulin. I naravno uzv da utvrde da li imate redovnu ovulaciju.
Za prohodnost jajovoda morate imati uredne briseve i papu kako biste obavili pretragu.
Meni su tu pretragu krivo napravili (išla sam na rentgensku koja je kao bolja) i na kraju je dr MPO tražio laparoskopsku provjeru-ta je jedina 100% pouzdana. Tak da sam išla na laparoskopiju gdje su mi ujedno i maternicu pregledali nekom kamerom-to se zove histeroskopija mislim.
Uglavnom kad idete na laparoskopiju za jajovode onda ak nekaj ne štima odmah mogu ako se da popraviti ili ako ne daj Bože treba izvaditi jajovod sve to srede.
Sve ovisi kolko vam je godina i kolko vremena imate…mi smo krenuli a pokušajima trudnoće od 2016. i kroz 3 godine sve obavili i tek u 3.mj./2019. stigli do prvog IVF.
Uskoro ću imat 37 i od 9./2018. smo zaozbiljno krenuli k dr MPO i s pripremama jer zaista vrijeme leti i nije na našoj strani tj. mojoj jer muž ima odličan nalaz pa očito s menom je neki problem koji nisu uspjeli otkriti.
Tako da nakon svega ova moja rana prirodna trudnoća sad je čudo i nadam se da će sve biti ok 🙏
Mislim da nemate kaj zgubiti ak s prirodnim pokušajima paralelno polako odradite i pretrage korak po korak jer sve to potraje dok se papiri skupe.
Možda sama činjenica da odrađujete nešto vam malo opusti mozak i u medjuvremenu desi se prirodna trudnoća. 💓
Naravno sve ovisi o tome kolko dugo pokušavate i kolko vam je godina.
Ja sad kad dobijem mengu odmah trebam dogovoriti taj pregled kod doktora,tako da sam ja prvi kandidat koji ce vam bit na raspolaganju za informacije vezano za taj dio price😊
Nymeria ovaj put je sigurno i kod tebe prava trudnoca kakva i treba biti😊
Ni kod mene još ništa novo..malo jajnici bole..sjeckaju..donji dio leđa..cike skoro pa ništa a inače me uvijek bole pred M..imam još 4 danaaaa🙃 nadam se najboljem
Zvjezdica37 kolko imaš godina i kolko dugo pokušavate?
Ak mislis na prohodnost vakako pitaj dal daju kaj protiv bolova, ak ne rokni si nekaj.
Boli poprilično…ja nisam imala zaštopane jajovode pa me bolilo, a ak su zaštopani boli više.
Ja sam si mrknula 3 normabela od 5mg i kaže doktorica ma super bravo neka ste 👍
Iz tvojih usta i Božje uši hvala ti draga 💓
37 godina-pokusavali od prosle godine a prije toga isto jedno vrijeme.Bila sam na stimulaciji O prosli mjesec ali nista ocito.pa kaze posto sve izgleda ok da ce pogledati jos prohodnost jajovoda ako ne dodje do T.Rekao je da je nelagodno ali zato se daje analgetik
Jel EggWhite mora biti u vecoj kolicini ili? Sad sam naime vidla na gacicama malo bjelanjkastog. I probala prstima. I onako se rasteglo kao zvaka. I osjetim probadanje dolje. Sve mi je to cudno jer tem je 36.1 danas, a 35DC. 🤦♀️🤷♀️
Jesi piskila lh? Mozda je zakasnjeli pik, kreni ti u akciju za svaki slucaj :)
Nisam piskila Lh. Nemam ih vise a ne da mi se do grada kupiti. A i muz oso sad sa autom. Nema veze. Ovaj mjesec bude tak. Sljedeci opet napadam trakice 😂😎
Jel EggWhite mora biti u vecoj kolicini ili? Sad sam naime vidla na gacicama malo bjelanjkastog. I probala prstima. I onako se rasteglo kao zvaka. I osjetim probadanje dolje. Sve mi je to cudno jer tem je 36.1 danas, a 35DC. 🤦♀️🤷♀️
Keksic svakako🤞🥰
😎😂
Samo ti Martina iskoristi situaciju i skoci na dragoga jer nikad ne znas. 🤷🏼♂️ Meni su dva ciklusa takva bila, pojavio bi mi se takav iscjedak i onda bi sutradan dobila mengu. Al nisam ih ni iskoristila za sex tako da ko zna sta je to bilo. 😂😂😂 sretno! 🤞🏼🤞🏼
Hhhh budem 😂😎😁
Eto ja htjela kupit test i kad sam dosla shvatim da nisam ponjela novcanikovi grcevi mi idu na zivce i htjela sam se rjesit dileme ali eto neda mi se ocito…
Hhhhh znak da cekas jos par dana 🥰❤
Ocito, nisam htjela da dragi vidi sta kupujem i eto samu sebe zeznula
Hahhahah mozda tak i treba biti. Ipak pricekaj jos koji dan ❤
Tera, tvoja temp je po meni i dalje ok! Al novi dan nova nada!
Tinchy kažu da LH mora izgledati kao pik da bi ukazivao na trudnoću.
Ma tko će više znati, što više "znam" zapravo manje znam.
Još sam danas pročitala da ako testove uronimo u coca colu da oni pokažu 2 crte 🙄🤔 nisam provela eksperiment.
Nego danas sve učinimo nešto lijepo za sebe, čini mi se da smo sve malko potonile.
Zvjezdice nije ništa gotovo dok M ne dođe, znaš da to uvik tvrdimo. Što dalje planiraš, nakon eventualne M?
Martina slažem se sa zvjezdicom možda još tu pročačkati, liječnicima je lakše reći "događa se" nego malo više kopati.
Istina da. Procackat cu. Jer sto vise razmisljam mislim da ima jos tu nekih stvari za rjesiti. Al eto vidit cemo kroz koji mjesec. Ako u roku 2 mjeseca ne bude nista odo ja njoj sa 100 pitanja 😎😁
Jesi piskila lh? Mozda je zakasnjeli pik, kreni ti u akciju za svaki slucaj :)
Nisam piskila Lh. Nemam ih vise a ne da mi se do grada kupiti. A i muz oso sad sa autom. Nema veze. Ovaj mjesec bude tak. Sljedeci opet napadam trakice 😂😎
Samo hopsaj i sretno :)
Ja se jos mislim dali otici kupit test, tu svama sam izgubila cvrstinu da ga ne piskim
👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
👨32g, oligoasthenozoospermia
Kbc St
1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵
Tera hmmm ja čekam tvoj test...sve to neki simptomići.... Baš se nadam da je to to, malo da nam digneš moral.
Zvjezdice hmmm kad si ti prestala mjerit e onda te stvarno naživciralo... Ali ima još do 24og ja ga čekam s tobom po doktorovoj uputi.
Kod mene temp. Ista kao jučer. Simptoma nema nikakvih koji bi mi ukazali na T.
Lalaaa ima još i Lalla koju sam tamo upisala neznam 🙄 al sriktat ćemo to.
Martina po opisu bi to mogla biti O al tko bi zapravo znao....
Tnchy imaš ti kakav test u vidu?
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji