Kako dalje nakon gubitka bebe????

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • verona1978

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Dakle moja priča sa potpomognutom oplodnjom je krenula u 6. mjesecu kada smo prošli prvi ciklus i trudnoća iz prvog puta sa mojih skoro 41 godinu. Čak ni pozitivna beta i prvi uzv nisu bili dovoljni da me uvjere da sam trudna. Prvi šok je bilo krvarenje zbog hematoma koje je trajalo punih 60 dana, ali moj bebać je bio pobjednik. Nakon toga mjesec dana mira i nešto manje stresa i nervoze. I onda opet problem infekcija mjehura, napravljena urinokultura nakon antibiotika i opet koji dan ok. U međuvremenu otkrivene promjene na grliću koje su ukazivale na CIN. I onda novi šok. Papa test koji je bio napravljen godinu prije nije bio uredan….iako mi je javljeno da sve štima. Cerviks se već počeo lagano skraćivati da bi na pregledu 25.11. bio 22 mm. 01.12. nakon 3-4 sata bolova poput srednjih menstrualnih vidim da je vrag odnio šalu i odlazim na HGP Rodilišta u Splitu. Otvorena 3 cm, kontrakcije krenule i stavljaju me na tokolizu, ali bez uspjeha. Sljedeće jutro kontrakcije svakih 5 minuta i otvorena 6 prstiju i vode me u rađaonu. Porod uredan, nakon 1 sata sam rodila svoju ljubav u 25. tjednu trudnoće. Stalno sam se nadala da će on biti malo čudo, kao što je bio od početka. 72 sata nakon rođenja moj anđeo više nije bio živ. 
    Sve je stalo. Ne vidim ni budućnost ni smisao.Otpuštena iz bolnice bez pružene psihološke pomoći. Razlog zašto moje dijete nije više sa mnom, još ne znam, a očajnički mi treba. 
    Treba mi savjet, potpora onih koji su prošli ono što i ja. Partner, obitelj i prijateljice me drže da ne potonem, iako bih ja najradije potonula.

  • Deleted user

    Broj poruka: 77

    Prijavi adminu

    • Evo I moje price.. Imam 21 godinu i ovo mi je bila prva trudnoća. Sve je bilo odlicno, po školski. Nisam imala ni tlak ni šećer a kamo li ista drugo.. 35+3 sam bila na pregledu kod svoje gin I beba je bila 2150, sve odlicno srceko kuca, ima dovoljno plodne vode. Daje mi uputnicu i pita me u koju bolnicu zelim ici. I ja kazem vinogradska. Kaze mi ako te naruce za 2 tjedna, drugi tjedan dođi kod mene na pregled. I dobro. Narucena sam za 2 tjedna. Dolazim ja k njoj, radi ona uzv I kaze da je bebica odlicno, ima 2541. Sa 37+3 sam dosla na prvu kontrolu u vinogradsku. Cekam tamo 2 sata i uđem u trudnicku ambulantu i iz mjere mi tlak, pogledaju na aparatic, srceko kuca. Pošalju me doma. Drugi pregled je bio u srijedu 38+3. Tocno za tjedan dana. Dan prije sam dobila trudove na svakih sat vremena. Kazem ja to tamo u ambulanti, pogledaju oni mene isto samo sa aparaticem I kazu da sam otvorena za prst i da bi mogla roditi sljedeći tjedan. I posalji me doma. Nisu mi ni na jednom pregledu napravili uzv ili ctg. A ja mlada i naivna, prva trudnoca, misleci da doktori znaju svoj posao odem doma. Četvrtak 21.11.2019 ustanem se ujutro, popijem kavu, operem zavjese, usisam kucu… I predvečer vidim na gacama prozirnu mrlju i kazem muzu da nek odnese torbe u auto da idemo vidjet za svaki slučaj sta se događa.. I sjednemo mi u auto i dođemo u vinogradsku u 7 navecer i odemo gore na treci kat. Ja pozvoni i kazem da sam primijetila da su mi mokre gace da sumnjam da mi je vodenjak puknuo. Prime oni mene. Stave me na ctg, ništa se ne cuje… Kaze primalja, krci nam aparat, idemo vidjet tamo na ultrazvuk. Ja reko dobro. Stave oni mene u ambulantu, gleda me jedna doktorica, pozove drugu, pogleda ona i kaze : gospođo, nemam dobre vijesti za vas. Srce je prestalo kucati. Zove treceg doktora koji je potvrdio. Svijet mi se srusio. Moja mala Mirna je otišla. Ne zbog sebe, ne zbog mene, niti zbog moje gin. Nego zbog njihovih doktora i nemara… Kada sam se porodila Mirna je imala 1490g I 44 dugacka. Pupcana vrpca joj se zamotala oko vrata 3 puta. A oni to nisu htjeli vidjeti.. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.