Christy i Issa, znači i vi ste preležale sve od dolaska do izgona? Pa to mi je baš nehumano, već sad se sva pokočim ako ležim duže od 2h, a kako će tek biti za par tjedana, većeg trbuha i pod trudovima.
Luca95- i ja držim fige 🤞🤞🤞
Ja sutra vadit krv krvnu sliku pa ono u Petrovu 3 ( mozak mi zablokirao kako se zove) jel zna neko za Petrovu od kad do kad vade krv?
Nesting... Mislila sam da žene drame i da pretjeruju s čiščenjem kad su bebe u pitanju-evo me, od 4:45 skidam zavjese i čistim po stanu, sve mi je prljavo, sve smrdi, niš nije dovoljno čisto i spremno. U zadnjih tjedan dana potrošila sam vrećicu praška dovoljnu za 40 pranja. To je valjda to o čem žene pričaju, ko god da me kaznio, svaka mu čast 😂
Christy i Issa, znači i vi ste preležale sve od dolaska do izgona? Pa to mi je baš nehumano, već sad se sva pokočim ako ležim duže od 2h, a kako će tek biti za par tjedana, većeg trbuha i pod trudovima.
Pa skoro. Ja sam u box isla nakon 2h od dolaska al samo zato jer nije bilo mjesta ( tu vecer je puno trudnica doslo) i sve do poroda bila unutra. A do tad sam se klistrirala i setala s muzem po hodniku..
Nakon cijele noci i dana krivog disanja i panike i placa i histerije da ocu carski dosla mi je sestra i naucila kako cu. Znaci kada dolazi trud duboko udahnuti kroz nos dokle god se intenzitet truda pojacava i onda lagano na usta izbacivati zrak van dok trud traje. Dok cekas iduci probati se opustiti maksimalno i skupiti snagu za iduci, nikako se ko ja grciti izvijati ko divlja macka. Probat se fokusirati na to disanje. Znam da je lako to reci i da se vrlo lako pogubis u tom svemu, ali pokusajte. Svakako mislite da bebu i da ste svakim trudom sve blize svom zlatu! 😊
Jeee istina. Ja se ovoga drzala i nisam pukla,rizali me jesu ali to smo znali jer sam zbilja jako uska. Ali imala sam preko 200svoje trudove i ovoga sam se disanja drzala i zbilja brze se otvaras i cinis bolje. A kada je izgon,meni je on bio visoko i iz trece sam uspila. Dva puta probni i treci su mi rekli rodit ces sada. Znaci:kada vam dode trud udahnit maximalno zadrzat dah i tiskat u guzu ka da ste na w.c u,uhvatit se za rucke i potezat put sebe svom svojom snagom. Kada babica kase udahni udahnit i opet to ponovit. Istina ziva nije bez veze,pomaze i 5puta je brze ako ih slusate. Ja nisam ni A ni izustila a bila sam razvaljena em od trudova jaki em od povracanja i padanja u nesvist. Znaci sve sta oni kazu nije bez veze ima smisla. Cure ne bojte se,je boli uzasno granica 7kruga pakla ali to je tako drugacije nece i ne moze bit😊😉
Jesi izasla? Sta si mu obukla za van?
Ejjj. Da jesam jesam. Obukla sam mu bodi,,bicvice,komletoc neki u komadu s masnicom kao,dole crne gace gore kao bila kosulja,kapu tankuu najtanju i u paketinu. A paketina ti je moja kada sam se ja rodila😊. Vruce ti je moj se u auto priznojia taako da ne tribas jakete i slicne stvari. P.s. ja sam svoga sama morala obuc,nije ima ko🤨
dija, mene je tupo bolilo,.
ian, kako si skuzila da se upalilo? Ja sam uvrtila da meni to ne stima nesto dolje makar dr kaze da to izgleda dobro 😫 sve me boli, ne mogu jos sjest ni hodat 😱
Znas li tko te šija? Koji doktor?
Dr me pregledala! Savovi lijevo i desno i hemici užasni znaci gore ne može biti! Ali samo sa mi puste malog s pedijatrije prošla bi sve opet 1000 puta samo da je pored mene sada!!!!
Cure kad vam je došlo mlijeko? Ja sam rodim prekjučer ujutro i još ništa :-( na lijevoj ciki samo par kapi... sestra mi je dala el izdajalicu da pokušavam stalno....
Mery, mlada neka specijalizantica. Zaboravila sam kako se zove.
Ian, samo polako znam kako ti je, al moras ostat smirena i radi mlijeka i radi bebe. Meni ti je doslo 3 dan jer sam se masirala i onda sam pocela na izdajalicu i malo pomalo krenulo.
Pozdrav svima!
Čitam vas negdje od sredine teme, rodila sam prije tri tjedna. Ne pišem jer imam još dvoje starijih doma pa ne stignem.
Ali morala sam se javiti,možda pomognem mami sa hemeroidima.
Naime u osmom mj. trudnoće dobila sam dva hemeroida,jedan veličine zelene masline svježe,drugi pored manji. I u tom većem ugrušak. Jaukala sam od bolova i dok ležim ,mazala hemopropinom i kamilicom u maslinovom ulju i onda mi je palo na pamet kad je to takva bol a zakaj onda nebi uzela nešto protiv bolova. I to me spasilo..Lupocet tableta svakih 6 sati..puno mi je olakšalo..i točno sam kužila kad tableta prestane djelovati..i uzela opet..i mazala i dalje..i ležala..i prošlo kad bi i prošlo uz mirovanje al bez takvih bolova. Akad rodiš i tak ćeš piti ketonal ili nešto slično jače zbog drugih stvari,al možeš i samo za hemeroide Ispričavam se ako si spomenula da već uzimaš protiv bolova a meni promaknulo.
Također sam na netu otkrila da ima krema za hemeroide sa heparinom za razgrađivanje tog ugruška ( koji zapravo i tako boli) te kreme sa lokalnim anestetikom ( lidokainom) al u uputama je pisalo da nisu za trudnice. Kad sam bila na slijedećem pregledu kod gin a hemići se smanjili rekao mi je da mogu i te kreme da djeluju lokalno. Tako da možda pitate gina za njih.
I na kraju prije par godina kad sam imala istu situaciju,ali nisam imala još djece bila sam kod dr. Janko Fila u privatnoj ord. On je kirurg proktolog..kad je vidio hemeroide rekao je A joj..i dao mi svoju neku kremu koja je najvj imala anestetik u sebi jer čim sam je stavila prestalo me boljeti. On je o Štoosovoj ulici u Zg, iz Zvonimirove u Kušlanovu pa lijevo. Ja sam samo došla ujutro nisam se naručila. A tko nije iz Zg možda nađe sličnog doktora. Eto!
Sretno!
Sortiraj odgovore
Najstariji