Nakon cijele noci i dana krivog disanja i panike i placa i histerije da ocu carski dosla mi je sestra i naucila kako cu. Znaci kada dolazi trud duboko udahnuti kroz nos dokle god se intenzitet truda pojacava i onda lagano na usta izbacivati zrak van dok trud traje. Dok cekas iduci probati se opustiti maksimalno i skupiti snagu za iduci, nikako se ko ja grciti izvijati ko divlja macka. Probat se fokusirati na to disanje. Znam da je lako to reci i da se vrlo lako pogubis u tom svemu, ali pokusajte. Svakako mislite da bebu i da ste svakim trudom sve blize svom zlatu! 😊
A curke nemojte se toliko bojati tog poroda.. sto opustenije pristupite tome bit ce vam lakse.. znam da smo vas mi sve istrasile s nasim iskustvima ali vidite da smo ih sve skoro vec zaboravile sad kad smo doma s nasim bebicama..
Najvaznije je kao sto je Kike rekla udahnuti kroz nos dok se trud pojacava i onda izdahnuti kroz usta.. pokusajte ostati smirene koliko mozete jer nikom ne pomazete s vikanjem i izvijanjem, ni sebi a ni doktorima.. disite i pokusajte se skoncentrirati samo na to.. ja sam isla s mantrom da sve mogu izdrzati 10 sekundi, i onda sljedecih 10 sekundi, i onda sljedecih 10 sekundi.. bila sam u trudovima priko 24 sata i stvarno mi je pomoglo 😀
Cestitam novim mamicama! Bravo! ❤️
26.05.2004. 💙
11.03.2011. 💜
05.10.2013. ❤
08.11.2018. 💛
ian čestitke na mališanu :)
Ja sam danas imala pregled, beba procjenjena na 3500g, ja uloživa za pola članka , grlo zatvoreno, kaže minimalni pomak od zadnji put hahhaha :) Sljedeča kontrola je na dan termina u bolnici. Ja se osjećam skroz ok, isto mogu sve i dalje. Jučer išla u kino, danas je u planu trening hahhaha :D
Čestitke novim mamicama! Mi ne idemo sutra Kući jer je mali dobio neku upalu i mora antibiotik a ja još ležim jer ke stanje dole užasno. Vise čak hemici nego savovi. Savjetovali mi da idem kod njega svaka dva sata da ne idem gore kod njega jer da se još ne mogu brinuti za sebe skroz. Uf ostaje od tri do pet dana bas sam sva tužna :-/
Inače mlijeko još nije došlo samo par kapi ali Ki dobro jednu ciku već do krvi izgrizao!! S čime je vi mažete ko ima takvih problema???
Dok pročitam 50-ak str. zaostataka, imam nekoliko pitanja za one koje su išle na tečaj u Petrovu ili su tamo rodile pa znaju iz prve ruke:
1. Koliko puštaju da se bude koža na kožu s bebom ako je prirodan porod?
2. Dopuštaju li da tate odrade koža na kožu ako mama ne može (npr. u slučaju carskog)?
3. Imaju li lopte?
4. Dopuštaju li trudnici kretanje do izgona? Bilo đipsanje po lopti ili hodanje... Čula sam da se kod njih mora ležati od samog prijema pa do izgona.
5. Je li na porodu obavezna njihova ili može naša spavaćica?
6. Smije li pratnja biti uz trudnicu cijelo vrijeme (ako je sve ok) ili ju tek zovu na izgon?
Hvala! 😊
Nakon cijele noci i dana krivog disanja i panike i placa i histerije da ocu carski dosla mi je sestra i naucila kako cu. Znaci kada dolazi trud duboko udahnuti kroz nos dokle god se intenzitet truda pojacava i onda lagano na usta izbacivati zrak van dok trud traje. Dok cekas iduci probati se opustiti maksimalno i skupiti snagu za iduci, nikako se ko ja grciti izvijati ko divlja macka. Probat se fokusirati na to disanje. Znam da je lako to reci i da se vrlo lako pogubis u tom svemu, ali pokusajte. Svakako mislite da bebu i da ste svakim trudom sve blize svom zlatu! 😊
Jeee istina. Ja se ovoga drzala i nisam pukla,rizali me jesu ali to smo znali jer sam zbilja jako uska. Ali imala sam preko 200svoje trudove i ovoga sam se disanja drzala i zbilja brze se otvaras i cinis bolje. A kada je izgon,meni je on bio visoko i iz trece sam uspila. Dva puta probni i treci su mi rekli rodit ces sada. Znaci:kada vam dode trud udahnit maximalno zadrzat dah i tiskat u guzu ka da ste na w.c u,uhvatit se za rucke i potezat put sebe svom svojom snagom. Kada babica kase udahni udahnit i opet to ponovit. Istina ziva nije bez veze,pomaze i 5puta je brze ako ih slusate. Ja nisam ni A ni izustila a bila sam razvaljena em od trudova jaki em od povracanja i padanja u nesvist. Znaci sve sta oni kazu nije bez veze ima smisla. Cure ne bojte se,je boli uzasno granica 7kruga pakla ali to je tako drugacije nece i ne moze bit😊😉
Maggie85 ja sam bila na tečaju sad krajem rujne u Petrovoj. Ako je sve okej i prirodan porod puste bebu minimalno 1h do 2h kožu na kožu s mamom i tatom u boksu, ovisi kolika je gužva. Bebu onda uzmu, mamu stave u hodnik na praćenje 2h, a tata može ići doma... Nisu spominjali da u slučaju carskog mogu tate to odraditi tako da nemam pojma, mislim da više ovisi o volji doktora i gužvi taj čas. Loptu su spominjali da kao imaju, ali ne da baš koriste😃 Kad se dođe u boks uglavnom se leži, nisu spominjali hodanje, osim ako se dođe prerano pa pošalju te da hodaš po hodniku ili ako si blizu doma. Kažu doći kad trudovi budu na 5 minuta. Po meni iz njihove priče su skloni ubrzavati porod dripom i prokidanjem vodenjaka tako da imam ideju uletit u zadnji čas😃 A nisu oduševljeni idejama o hodanju, skakutanju i slično...što mi se ne sviđa.
Na porodu si u svojoj spavaćici, a eventualno ako ju nemaš oni nabave nešto. Ali svakako si ponesi! Plus uloške, mrežaste gaće, čarape, papuče po mogućnosti gumene ak curi voda, vodu, čokoladicu, mobitel, punjač, svu dokumentaciju, skini nakit...
Pratnja ne može u predrađaonu, tamo te klistiraju, obriju, uzmu podatke, naprave pregled...oko 45min bar, zovu ga kad uđeš u boks gdje može biti cijelo vrijeme i izaći povremeno van ak treba. Mora imati samo potvrdu s tečaja i odijelo. Ne može biti na carskom.
Missed ab - 12 tt (2017) ❤️
U boks se ide negdje kad si otvoren 4 cm i onda možeš dobiti epiduralnu. Daju još i dolatin. Uglavnom, puno ovisi o doktoru koji bude dežuran...
Missed ab - 12 tt (2017) ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji