Cure, planirate li ici na NIFTY test? Ako da, kada? I koji?
Nisam nikad radila, vidjet ću što mi doktorica kaže, možda Panoramu? Isto slušam preporuke ako tko ima
Ja još nisam o tome razmišljala, ali kako sam skužila vecinom doktori savjetuju “starijim” trudnicama u IVF da to naprave.
Iskreno, nisam ni gledala koji sve imaju, niti znam kad se to radi ni kako 🤣
34/37
KBC Split 06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
07/23 FET - prekinut ciklus
08/23 FET - prekinut ciklus
09/23 FET - ❌
10/25 Cito IVF/ICSI - 4❄️ freeze all
FET 12/25 ➕ Beta 12dpt 461, 14dpt 1049
1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️
Ma iz krvi se gleda down, edwards i patau + spol. To je osnovni iliti "basic", sve ostale neke trisonomije i poremecaji se placaju dodatno, pa ako je rizik velik ide se na amniocintezu da se vidi jel sve ok
30 - pai+mthfr/32 - oligoasteno
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
ja sam uzela Panoramu, srednji paket, mislim da je bilo oko 590 e, nakon tjedan dn nalaz. Tko je na heparinu mora paziti na razmak od zadnje doze i vađenja krvi, kod Panorame konkretno je dovoljan razmak od 12 h, kod drugih testova 24 h. Vade se dvije epruvete krvi kod ovog testa, uz to se napravi i mini anomaly scan gdje dr gleda nuhalni nabor i da li se vidi nosna kost.

07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Hvala ti puno! S koliko tt si ga radila?
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Hvala cure na pojašnjenju. 🥰
Bas cu nalo istraziti, nek mi prode drugi pregled 🤞🏼
34/37
09/23 FET - ❌
1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Pozdrav svima, prvi put pisem i ne znam iskreno trebam li vise cuti savjete, iskustva ili moguce ishode jer imam osjecaj da ce mi glava eksplodirati od brige..
Prva trudnoca, imam 26 godina, ciklusi uredni.
8.1. sam primijetila rozasti iscjedak koji sam povezala da bi mogao biti implantacijsko, 9.1. sam napravila test koji je bio blago pozitivan, 12.1. ponovila i vidio se bolje..
Narucila sam se na pregled, jucer bila i vidi se gestacijska vrecica, prema zadnjoj menstruaciji 5+2 sam. Cijelo vrijeme od implantacijskog koje je bilo prisutno samo taj dan, pa sve do jucer prije pregleda nisam imala nikakve promjene u boji iscjetka, od simptoma lagani grcevi po trbuhu i napinjanje prosli tjedan. Jucer kad sam dosla na pregled i skinula se, na gacicama je bila smeckasta fleka, pokazala sam ginekologu, napravio je pregled i rekao da unutra izgleda sve uredno i da nemam razloga za brigu, pokazao mi rukavicu da na njoj nije nista ostalo, na uzv sve okej s obzirom na tjedan, ali dao mi je Duphaston 3x1 i da do iduce kontrole (sljedeći pon) nemam odnose. Danas sam na papiru vidjela opet smeckasti iscjedak i odmah pomislila na najgore i zvala ginekologa i rekao mi je da pijem Duphaston 3x2 i da se ne naprezem i da nebi trebalo biti nista zabrinjavajuće, da se ne brinem, nego da pijem 3x2 do kontrole.
Dalje tokom dana tu i tamo lagane kao grceve osjetim, ali to sam osjecala i prije ovakvog iscjetka i rekla ginekologu jucer i rekao je da je to sve normalno.
Poslije tokom danasnjeg dana vise nisam primijetila takav iscjedak, tj. jednom je bilo blago rozasto i vise ne..
Pokusavam bit smirena, ali se isto tako bojim i ne znam sto ocekivati, zelim bebicu i da sve prode dobro, ali me jako brine taj iscjedak. Ima li koja slicno iskustvo mozda? 🥺🩷
Da, meni je tako bilo u drugoj trudnoći i s obzirom da mi se to nije dogodilo u prvoj, bilo me jako strah, kao i tebe razumljivo. Na kraju je bilo sve ok, nikad mi se to više nije ponovilo, rodila sam zdravo i savršeno dijete. Koliko sam ja tada bila upućena, dobro je jer je smeđa krv, znači da je "stara", vjerojatno implantacijski zaostatci ili od pregleda, znaju žilice puknuti. Bit će sve u redu, znam da je jako teško, ali probaj razmišljati da će sve biti u redu i da ti je možeš utjecati na svoju trudnoću.
Čestitam i dobrodošla 😀
Hvala tinkerbell na podijeljenom iskustvu, napokon sam odahnula nakon cijelog dana, stvarno se nadam da ce biti sve u redu i da je nesto zaostalo s obzirom da je implantacijsko bilo bas jedva primjetno ili da je od pregleda mozda.. Hvala puno jos jednom 😊
Ma nema na čemu, sve smo ovdje u istim razmišljanjima, pogledaj koliko žena, postova, tema, ne bismo bile ovdje da se ne brinemo. Meni je jednako koliko god to puta prošla, svaki put kad vidim + poludim, sama se sebi smijem kad rosim koliko sam bila luda 😅
Kad ti je točno termin?
Jako me nervira ovaj forum, sporo objavljuje, izađe mi ili objavi djelomičnu poruku, nije prije tako bilo
Joj nema sto nisam procitala i onda se jos vise izbezumim i na kraju sam odlucila objavit da sebe smirim da cujem jos necije iskustvo. Nisam nikome od bliznjih osim partneru ni govorila jer zelim pricekati bar 12 tjedana da bude sve u redu i onda nemam s kime ni pricat. Nadam se da cu se i ja sama sebi smijat na kraju kad dode bebac, uvijek sam mislila da cu bit flegma i skroz smirena u trudnoci jer sam med. sestra i kao znam kak sta funkcionira, ali gadno sam se prevarila jer mislim da sam jos vise uplasena🤦🏼♀️😂
Termin bi trebao bit 20.09., zadnja mjesecnica 14.12.2025.
I meni je tri puta objavilo zadnji komentar, cijelo vrijeme pise saljem, a ne objavi i onda objavi 3 objave😬
Ma ovo je potpuno drugo stanje! Ja se sjećam da sam jednom pročitala nešto da peršin, majčina dušica i lovor štete u trudnoći. Preporučili su mi tada čaj od lovora za kašalj i ja sam to odbijala piti jer kao da mi arsen nude 😂
To zvuci kao nesto sto bi se i meni moglo dogodit🤦🏼♀️ jos jednom se zelim puno zahvaliti jer mi je ovo puno pomoglo🩷
Piši samo kad ti dođe, i ja odbrojavam do pregleda pa kratim dane
Dobrodosla i drzim fige da ti prode 💗
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Dobrodosla i drzim ti fige da sto prije prode 💗
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Pozz curke.. Cestitam svima na trudnoci i zelim puno srece. 💙 Meni je ovo 5.trudnoca (4.je bila spontani u 6tj). Ova trudnoca je bila bas veliko iznenađenje.. Zadnja menstruacija je bila 17.12.2025.
Nadam se da ce ovaj put sve biti u redu
Dobrodosla i sretno🩵
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Čestitam!! Sretno 🥰🥳
34/37
09/23 FET - ❌
1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Pozz curke.. Cestitam svima na trudnoci i zelim puno srece. 💙 Meni je ovo 5.trudnoca (4.je bila spontani u 6tj). Ova trudnoca je bila bas veliko iznenađenje.. Zadnja menstruacija je bila 17.12.2025.
Nadam se da ce ovaj put sve biti u redu
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Cure kako ste? Jeste krenule s pregledima? I jesu vam krenule mucnine?
Ja cekam drugi pregled tek, tad cu bit 10tt
Nemam mucnine, ali bas averzija prema hrani. Nis mi se ne jede
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Ja doslovno ništa od simptoma - osim sta me bas jako bole grudi..
Cekam sljedeci pregled u petak, ne mogu docekat 😂
34/37
09/23 FET - ❌
1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️
Baš bila pred dva dana, pisala sam ispod na postu. Za sad se još plod ne vidi, ali vadim betu sljedeći tjedan pa ću biti pametnija :)
Od mučnina niti M, no sutra je 6+0 tako da ima još vremena da se pojave. Ili ću biti jedna od "blagoslovljenih" koje će izbjeći
Astarion i mene cicke isto, ali nekad ne. Najvise nekako bradavice bole🤦🏻♀️
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Nisu još, isto imam averziju, nije da me odbija hrana, ali nije ni da mi se jede, sto je jako neobično za mene koja sam usisavač sve hrane. Kako si ti?
Meni su krenule dobrano mucnine, sad ce vjv kroz par dana i povracanje. Na prvi pregled idem tek za 2,5 tjedna. Ali sam razmisljala da sutra nazovem dr i pitam ga da mi prepise nuperal, jer sam citala da je dosta cura s hipermezom pilo njih i da im je pomoglo.
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Nisam još čula za to, ali super ako će ti dati. Ja sam bila tako očajna, nema što nisam probavala, samo ležala i plakala tjednima dok nije prošlo
Nisam još čula za to, ali super ako će ti dati. Ja sam bila tako očajna, nema što nisam probavala, samo ležala i plakala tjednima dok nije prošlo
I ja se nadam da ce ih prepisati. Ako nece on, može ih prepisati i privatnik, svakako se plaćaju oko 65e. Zadnja trudnoća mi je bila 2018 i tada nista od toga nije bilo. Od 5tj do 14 tj sam izgubila 10 kg, nekoliko puta bila hospitalizirana, povraćala zadnja 2 tjedna samo krv jer ni kap vode mi nije mogla ući u organizam, a prije toga kiselinu i neku pjenu tjednima.. Bolovi nepodnošljivi, nekoliko puta sam u kupatilu pala u nesvijest, tako da..... Ovaj put cu probati barem ublažiti to, jer iskreno ne znam kako bi preživjela to još jednom. Citala sam dosta o tim tabletama, i ima i onih kojima nisu pomogle, ali puno veći postotak je onih kojima su pomogle.. I piše u uputstvima da su dozvoljene u trudnoći jer i jesu napravljene bas za mučnine u trudnoći. Vani ih žene masovne koriste, čak se negdje mogu kupiti i na slobodno.
🌸 2011
🌸2015
💙2018
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Hej curke, evo mene 🙂
Bila pred 2 dana na pregledu, prema ZM 5+4. Piše na nalazu: u uterusu GV, ŽV 2,3 mm, plod se ne vidi.
U ponedjeljak i srijedu idem vaditi betu da vidimo kakve su vrijednosti te mi je gin rekao da se nakon toga čujemo. Tako da mogu samo čekati.
Kako vi napredujete, simptomi?
💗
Možda je ipak prerano da se išta vidi, držim fige da beta rasturi 🤞🏼
Imas li kakvih simptoma?
34/37
09/23 FET - ❌
1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️
I ja se nadam da je samo prerano. Biti ću pametnija drugi tjedan :)
Ništa posebno, osjećam se dobro. Nemam nikakve bolove, malo nekad zatezanje u trbuhu ali to je normalno. Nisam umorna, radim normalno, nemam mučnine, osjetljivost na mirise, baš ništa :)
Drzim fige🧡
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Hej, zato moja ni ne naručuje tako rano, ja idem sa 7+4 tek. Ovi raniji pregledi koliko god jedva čekali, stresniji su
Meni je tako isto bilo u prošlim trudnoćama u tom tjednu. Sada sam naručena tek u 9 tj trudnoće za prvi pregled. Nadam se da je sve ok, i javi betu
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Pozdrav zene :))
Ne znam jesam na dobrom forumu 🙈
Radimo vec 3 mjeseca na drugom djetetu. Koristim LH trakice i uvijek tocno pokazuju ovulaciju 13 dc. Danas je 10. dpo i trebala bi menstruacija doci kroz 5 dana. Iz znatizelje sam napravila test. Danas oko podne. Ne znam jel umisljam ili samo ja vidim sjenu sjenine sjene? 😀
https://ibb.co/3mcXTpc3
https://ibb.co/3YLHpx8x
Pa ja iskreno vidim nešto. Sad opet, ti Clearblue sam čitala da mogu biti dosta varljivi. Ako te tješi, ja sam radila rani test 2 dana prije očekivane jer smo baš gađali plodne dane i znala sam nekako da se "ulovilo" i isto mi je tako izgledao test. I onda sam pričekala 4 dana, onda mi je prema kalendaru kasnila, i već se lijepo vidjela linija. Stoga savjetujem, pričekaj ili dan očekivane ili par dana kasnije i već bi crta trebala biti puno jasnija i tamnija :)
I ja vidim nesto! Predlazem da navecer par sati prije spavanja nis ne pijes, te d aispraznis mjehur, tak da ti ujutro bude najkoncentriraniji. Jer ako je razrjeden, nece se jos vidjeti. Tak sam ja dan prije (ne)ocekivane menge i rani je pokazao +, za dva dana klasican isto plus. Ali kod mene je specificno jer smo bili u postupku pa sam znala da ce bit il plus il neuspjesno
1. ICSI 10/25 - 2🐧
12/25 FET 1❄️ - ❤️
Ja isto vidim! Isto mi je tako izgledao prvi test, dosta sam ranije pravila svaki put. Probaj uzeti digitalni ili neki za rano otkrivanje, osjetljiviji su i sutra će ti odmah pokazati. Imaš Duchesse pise na njemu von 4 tages (nešto tako)
Ovi su od jutros, stvarno nisam pametna 🙈
https://ibb.co/C3g0YcsG
https://ibb.co/0Rst1Tc8
Meni je to pozitivno. Previše je to testova da bi bilo lažno. Čestitam 😊
Ja isto vidim crticu 😊
Najbolje da izvadiš betu ujutro, to ti je najpouzdanije. Sretno! 🍀
34/37
09/23 FET - ❌
1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️
i ja vidim crticu.. Tako je i meni bilo, jedva vidljivo kada sam radila test na prošloj trudnoći 4 dana prije izostanka m.
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji