Evo ja popijem caj, caj ispovracam. Hranu nikakvu ne mogu ni primirisat. Cjeli dan sam u krevetu, muka da ne mogu opisat. Cak sam si ono pomislila da nije neka viroza a valjd je sve to od trudnoce. Msm okej nekom prije nekom kasnije nekom uopce ne. Al me zacudilo ak do sad nisam da ni nexu imat.
Moguća je i viroza, naravno. Vidjet ćeš kroz dan dva da li je virus ili su ipak počele mučnine s povraćanjem. Pošto mi je ovo treća trudnoća, u prvoj sam imala par mučnina bez povraćanja, u drugoj me mučnina više puta mučila uz povraćanje, čak i nakon popijene vode. I uvijek su krenule kasnije, oko 8. tj.
30.09. na svijet stigao naš dječak 💙
Pozdrav svima. I kod mene je bio pozitivan plusić. Na obostrani šok. Imamo bebu od godinu dana i ovo nismo nikako planirali. Pazili smo se i koristili kondome koji nikad nisu pukli. Znamo da nam nijedan kondom nije pukao jer smo uvijek gledali u slučaju da pukne, da popijem tabletu za dan poslije. Naša bebica je planirana. Imam PCOS, IR i potpuno poremećen rad jajnika zbog hormona. Partner i ja smo u veoma klimavom odnosu. Par puta me je vrijeđao, derao se na mene i jednom me pljusnuo. Sve to u godinu dana otkad imamo bebu. Prije bebe je bio divan čovjek, a sada je skroz druga osoba. Ja sam uz sve to nezaposlena jer sam prošle godine završila fakultet. Molim vas koja ima iskustva ili je slično prošla. U jednu ruku želim pobačaj jer ne želim biti više sa partnerom, jer nemam posao, nemam gdje biti. Da barem imam stalan posao, da barem! U drugu ruku ne želim pobačaj jer znam koliko nam je trebalo do bebice. Jer znam da ću se živa pojesti. Partner nikako ne želi bebu, kaže da nas druga beba neće spasiti. Znam da neće i nisam mislila da hoće, ali ah. Znam da je to depresivna tema i ispričavam se, ali trebam se negdje olakšati i čuti pokoji savjet/iskustvo…
Pozdrav jako je teško ovo sve pročitati i na to odgovoriti ali evo nekako ću ti napisati svoje mišljenje,prva stvar žao mi je da ti i partner imate takav odnos i da sve to nažalost ima utjecaj na bebu od godinu dana prvo s njim trebaš riješiti odnos vidjeti u kojem smjeru će to sve skupa ići ali nikako ne dozvoli da te udari,dali si imala naknadu za vrijeme porodiljnog i koliko jer da ako si bila zaposlena i imaš staža onda imaš pravo na komplikacije i porodiljni ili onaj minimum stvarno je bitna financijska sigurnost da bi mogla dalje razmišljati o tome šta želiš napraviti u svom životu,druga stvar je tvoja je trudnoća i ti imaš pravo na odluku o tome šta želiš i ako nemaš financije dali možeš od nekoga tražiti pomoć od roditelja dok se ne zaposliš misli na bebu svoju od godinu dana a partneru bi trebalo doći u glavu da ne radi tebi loše nego i sebi.Ne znam stvarno teška situacija probaj izvući najbolje za sebe i svoje dijete to stavi na prvo mjesto sebe i bebu drži se 💪 želim ti sve najbolje i Bori se za sebe i dijete i ne dopusti da te povrijeđuje jedan muškarac kojem si rodila dijete samo jako glavu gore snažna si i vjerujem da ćeš uspjeti napraviti najbolje za vas ❤️
Pozdrav svima. I kod mene je bio pozitivan plusić. Na obostrani šok. Imamo bebu od godinu dana i ovo nismo nikako planirali. Pazili smo se i koristili kondome koji nikad nisu pukli. Znamo da nam nijedan kondom nije pukao jer smo uvijek gledali u slučaju da pukne, da popijem tabletu za dan poslije. Naša bebica je planirana. Imam PCOS, IR i potpuno poremećen rad jajnika zbog hormona. Partner i ja smo u veoma klimavom odnosu. Par puta me je vrijeđao, derao se na mene i jednom me pljusnuo. Sve to u godinu dana otkad imamo bebu. Prije bebe je bio divan čovjek, a sada je skroz druga osoba. Ja sam uz sve to nezaposlena jer sam prošle godine završila fakultet. Molim vas koja ima iskustva ili je slično prošla. U jednu ruku želim pobačaj jer ne želim biti više sa partnerom, jer nemam posao, nemam gdje biti. Da barem imam stalan posao, da barem! U drugu ruku ne želim pobačaj jer znam koliko nam je trebalo do bebice. Jer znam da ću se živa pojesti. Partner nikako ne želi bebu, kaže da nas druga beba neće spasiti. Znam da neće i nisam mislila da hoće, ali ah. Znam da je to depresivna tema i ispričavam se, ali trebam se negdje olakšati i čuti pokoji savjet/iskustvo…
Provjeri si na HZZO kakva prava imaš
U trenutku otvaranja porodiljnog bila sam nezaposlena. Prošle godine sam završila fakultet, bila sam trudna kada sam hodala na fakultet i friško rodila kada sam završila. Tako da, nemam uopće staža. Moj otac je nezaposlen, a mama prima minimalac i ne može se skrbiti za nas, ali je rekla da se možemo vratiti kući ukoliko budem imala novaca se brinuti za nas. Ali ne mogu raditi s obzirom na trudnoću. Jako teška situacija i jako teška odluka..
Jako teska tema i zao mi je cuti i procitati da netko prolazi ovakve grozne stvari :(
Nemam neki posebno pametan savjet jer je stvarno kompleksna situacija, i vjerujem da je jako tesko donijeti odluku… zelim ti da se izdignes iz situacije, pronadjes snagu i donese najbolju odluku za sebe i svoje dijete 🙏🏻🤗
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
U trenutku otvaranja porodiljnog bila sam nezaposlena. Prošle godine sam završila fakultet, bila sam trudna kada sam hodala na fakultet i friško rodila kada sam završila. Tako da, nemam uopće staža. Moj otac je nezaposlen, a mama prima minimalac i ne može se skrbiti za nas, ali je rekla da se možemo vratiti kući ukoliko budem imala novaca se brinuti za nas. Ali ne mogu raditi s obzirom na trudnoću. Jako teška situacija i jako teška odluka..
Ne znam koji fakultet si završila i dali bi mogla raditi u trudnoći ali svakako napravi što misliš da je najbolje ne znam šta drugo reći i brini se za bebu to je najvažnije meni je beba na prvom mjestu to samo ti mogu reći 🤞
bubamajica od srca ti zelim da doneses ispravnu odluku dali zelis zadrzati trudnocu ili ne. ovdje uvjek mozes dobiti podrsku i vjerujem da i druge cure misle isto bez obzira na sve... tu smo da saslusamo, razmislimo s naseg stajalista i da ponudimo savjet.... bez osude i bez uvreda....
smatram da trebas sjest sama sa sobom pa ako treba i preneti misli na papir i znati sta zelis za sebe ,svoju djecu, obitelj... isto to sjesti i preneti svom partneru na neki miran nacin, o tome porazgovarati ... ponekad dobro dođe i par dana se razdvojiti pa ponovno porazgovarati, prvenstveno donijeti odluke o zajednistvu, skrbi o bebici, financiske mogucnosti u zajednici i u razdvojenosti... svjesno treba razgovarati o tome u dvoje.... stvarno ti zelim puno strpljenja i hrabrosti i nadasve ustrajanosti u svakoj odluci koju doneses jer vjerujem da vec sa ovako jasnim i hrabrim prvim postom mozes postici puno u svom zivotu za sebe i svoju obitelj.
Voljela bi znati odakle si?
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Cure, nakon sto je trakica za ovulacija skroz tamna, odnosno pozitivna, citam da tek nakon toga testa ovulacija nastupa kroz 24-48h. Da li sam dobro procitala i shvatila? :) Hvaala
*rani spontani- 01.24
Cure, nakon sto je trakica za ovulacija skroz tamna, odnosno pozitivna, citam da tek nakon toga testa ovulacija nastupa kroz 24-48h. Da li sam dobro procitala i shvatila? :) Hvaala
Da, tako je 😊 nakon pozitivne trakice u tom periodu dolazi do ovulacije
👩🏼 30
👨🏻 30
1. trudnoća
5.1. ➕ // Nitfy Plus - čekamo curicu 🩷
Termin poroda: 12.9. 🙏🏼
Kad sam vidjela plus. Toliko sam se rasplakala da nisam mogla doći do daha. U glavi su mi se vrtile misli nezaposlena, klimav odnos sa partnerom, beba godinu dana. Najviše mi je zbog bebe jer je jako vezana za mene i baš se vidi da treba pažnju skroz posvetiti.
Budem vidjela kako će proći pregled i razgovarala budem sa doktoricom o posljedicama.
Partner i ja smo se inače dogovorili da kad nađem posao i ako budem zadovoljna sa poslom, da se raziđemo jer oboje vidimo da to nikako ne ide.
Partner me ipak nagovara da zadržimo bebu. Ali on ne shvaća da sam ja ta koja će biti sama sa njima. Da ako se raziđemo da će djeca ostati meni, ne njemu.
I hvala cure što me niste osuđivale. Ja sam bila ta koja je osuđivala u sebi druge žene koje su odlučile pobačaj napraviti sve dok se nisam sad našla u njihovoj koži i skroz ih razumijem. Nikad ne znate dok se ne nađete u istoj situaciji.
LadyD - Varaždin
samo glavu gore ❤️
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Bubamajica molim te da ne cinis abortus evo ti jedno svjedocanstvo jedne bake, a upisi molim te u Google svjedocanstva da vidiš kolike su majke doživile pakao nakon što su pobacile.
https://40danazazivot.com/2024/01/19/svjedocanstvo-jedne-bake-o-djetetu-koje-je-trebalo-biti-pobaceno/
👩31 👨35
Pokušavamo 06/2023
Sortiraj odgovore
Najstariji