Cure, vezano za kreme sa SPF, jako je bitno da uzmete kremu koja ima MINERALNI uv filter. Većina ima kemijski koji nije preporučljiv u trudnoći. Ja sam jako dugo tražila neki mineralni i našla sam od avene za lice, a vidim da ima i ovaj za tijelo: https://mojaljekarna.hr/avene-za-zene/6278-avene-sun-mineralno-mlijeko-spf50-3282779355872.html
Evo baš sam ju provukla kroz ovu aplikaciju i ima ocjenu 6/20 i nijedan sastojak u crvenom. Što nije uopće loše, tko zna možda se i namažem 😄
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Netko je pisao za stvrdnuti trbuh, meni se to zna desit i to točno nakon teške ili hrane s puno tijesta… nekad mislim da bih trebala vodit neki popis hrane koju jedem i “posljedice” nakon da mogu shvatit šta mi smeta. Plus što sam i ja izbacila nerafinirane šećere, trudim se ne kupovat slatko, ali jučer u gostima nisam mogla odbit komad torte Inače ja sam mislila da je ogtt obavezan, meni gin. nije ništa još spominjala, ali vjerujem da hoće… ne ide mi se na to nimalo, nekako predosjećam da će bit neki problem s nalazom
Ako nekome zafali slatko, meni je jako fino smiksat bananu, pola avokada, žličicu dvije kakaa i malo vode. Imam osjećaj kao da (skoro!) jedem sladoled
Lily, spomenut će ti ogtt na sljedećem pregledu vjerojatno.
Ja sam prije nego sam upoznala muža (nije on kriv ) živjela jako zdravo, bila sam fit, u formi, prava sportašica, zdravi duh u zdravom tijelu. Al sam postupno popustila svemu što on voli jest i baš sam se uništila, došla na +10 kila, a sad još s trudnoćom +5
Al evo, sad kad ponovno jedem svu tu zdravu hranu kao nekad jer sam prisiljena, baš se predivno osjećam, imam flashbackove kako sam prije živjela i jela, stvarno je divno osjećati se fantastično u svom tijelu. Jako ću težit ka tome da tako nastavim, ne samo do kraja trudnoće, nego i nakon poroda. Kad se navučeš na slatkiše i općenito na šećer, užasno je teško preokrenut životni stil, znam i sama koliko mi je bilo teško. Kod prelaska na zdraviju prehranu, jako je bitno znat pripremit si obroke, ono što voliš jest, a ne ono što drugi kažu da trebaš jest pa ti je to užasnog okusa i automatski dođe do brzog odustajanja. I naravno, nema ništa loše u tome pojest povremeno kolač il neki junk...samo da to nije svaki dan.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
I meni tijelo taži svašta nešto, evo sva se tresem kad pomislim na tortu s višnjama, ali je ipak ne jedem :)
Meni su to prave gluposti udovoljavat sebi s nezdravim šećerima i ugljikohidratima, pogotovo u trudnoći pod nekim glupim izgovorima. Pravo je neodgovorno i prema sebi i prema bebi.
Meni je jednom rečeno - nemoj i to je bilo dovoljno. Sad mi je i neka jabuka preslatka.
I meni tijelo taži svašta nešto, evo sva se tresem kad pomislim na tortu s višnjama, ali je ipak ne jedem :)
Meni su to prave gluposti udovoljavat sebi s nezdravim šećerima i ugljikohidratima, pogotovo u trudnoći pod nekim glupim izgovorima. Pravo je neodgovorno i prema sebi i prema bebi.
Meni je jednom rečeno - nemoj i to je bilo dovoljno. Sad mi je i neka jabuka preslatka.
Nije jednostavno jer je šećer ko droga. To je isto jedna vrsta ovisnosti i tijelo traži i traži...zato je teško na početku izborit se, slažem se da je kasnije puuuno lakše odbit neke slastice/junk jer tijelo to više ne traži.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
najgore mi je sto navecer neznam sto jesti 🤔
Ja se mazem s nekom sundance kremom iz dma s faktorom 30… Vec sam
Znam ja šta jesti u gluho doba, odnosno već nakon 20h, mada je bolje da je posljednji obrok još ranije. PARADAJZ! :D Mene kad spopadne “jede mi se krofna s marelicom”, ili napravim limunadu ili jedem paradajz onako kao jabuku i prođe me volja za jelom skroz haha
E ne volim ga ni ja, zato i kažem da njega pojedem i onda me prodje glad :D
A gle, stroga dijeta nije ne jesti tjesteninu, sladoled, Nutellu i tortu. Zapravo, to uopste nije dijeta!
Postoji mnogo raznovrsne hrane koja je potrebna djetetu, al eto žene to ne jedu jer je “neukusno”. Znači da nije u pitanju glad nego proždrljivost.
Nekako sam po priči ljudi koji me okružuju shvatila da se u trudnoći ponašaju kao da su “iz gladi pobjegli”. Tolika proždrljivost, ako je nemoguce obuzdat, po mom mišljenju zahtijeva doktora. Ljudi po cijeli dan samo jedu, a bebama zaista nije potrebno nesto puno vise nego 300 kalorija koliko je meni poznato. To je jedna mala šaka lješnjaka. S pravom se neki ginekolozi ljude na žene koje se previše udebljaju jer s kilažom dolazi i opasnost od visokog pritiska i svašta nešto.
Al hajde da ne pametujem vise, neka jede ko god šta hoće :D
Evo baš sam ju provukla kroz ovu aplikaciju i ima ocjenu 6/20 i nijedan sastojak u crvenom. Što nije uopće loše, tko zna možda se i namažem 😄
Koju ti kremu koristis za samotamljenje?
Idem ja bas i svoju kremu provuc da vidim sto kaze aplikacija.
🙋♀️ 29
🙋♂️30
14.06.2016 💙👶
Someone i love was never born. 💓😇
22.02.2022 💔 21.tt
27.12 ➕
Baby girl 💗
E ne volim ga ni ja, zato i kažem da njega pojedem i onda me prodje glad :D
A gle, stroga dijeta nije ne jesti tjesteninu, sladoled, Nutellu i tortu. Zapravo, to uopste nije dijeta!
Postoji mnogo raznovrsne hrane koja je potrebna djetetu, al eto žene to ne jedu jer je “neukusno”. Znači da nije u pitanju glad nego proždrljivost.
Nekako sam po priči ljudi koji me okružuju shvatila da se u trudnoći ponašaju kao da su “iz gladi pobjegli”. Tolika proždrljivost, ako je nemoguce obuzdat, po mom mišljenju zahtijeva doktora. Ljudi po cijeli dan samo jedu, a bebama zaista nije potrebno nesto puno vise nego 300 kalorija koliko je meni poznato. To je jedna mala šaka lješnjaka. S pravom se neki ginekolozi ljude na žene koje se previše udebljaju jer s kilažom dolazi i opasnost od visokog pritiska i svašta nešto.
Al hajde da ne pametujem vise, neka jede ko god šta hoće :D
Pa ni nemoj pametovati jer nije svaka zena ista,bez ljutnje. 😊 Neka jede ko sta hoce uostalom nece niko nosit nicije kile. I da ja se znam tresti i dok pojedem nesto slatko smiri se takvo je moje tjelo,i sta mi fali do sada sam dobila 3-4kg ja mislim da to uopce nije nista u prosloj T sam dobila svega 7-8kg. Nije bit sta jedes nego je bit kretanja. Naravno slazem se da nevalja ako lezis i samo jedes,to nevalja nikako. Bas cu sutra vidjet sta ce mi reci koliko sam dobila po njihovoj vagi 😁
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji