Sjetih se jos pitanja 🤣
Pupak
Otpao jučer. Kako spriječiti da se ta gaza sad ne smoči od piškenja?
I da li kod svakoga previjanja pelene tretirati pupak ili ima neki određeni broj u danu?
Kako mislis otpao i gaza?
Ja mijenjam jednom dnevno gazu dok pupak ne otpadne, a kad otpadne pazim da je cist i suh, ne stavljam gazu niti nista. Pisu stavim u pelenu prema dolje.
👦 11/2017 👶 9/2020
Pozdrav cure 🤗
Ivona preslatki mali smotuljak 🥰🥰
Sanjarka super da ste doma 🥳 cure su ti već sve odgovorile. Mome je pupak otpao tek nakon 24 dana haha mozda neki Guinessov rekord ili nešto, al je lijep i bez krastica. Mijenjali smo gaze 2x dnevno, sad više ne jer nema sukrvice.
Plavabosanka ja se sjećam da si ti pisala o višku kože kao otečenost neka iznad reza i da si sliku stavila, imam sličan problem, a pošto si ranije rodila, reci mi jel se povuklo što? Baš me živcira. Meni se drob manje više vratio u normalu, al je ostao taj pregib iznad reza cijelom dužinom valjda kako su rezali mišiće... čini mi se da se maalo smanjilo, al nadam se da će još, baš mi smeta estetski 😔 a vidim da nije nešto što se rješava vježbom ili da je do kila jer sam se manje više odmah vratila na staru kilažu.
Lorre, Sunce i ja sam imala skroooz drugačiju zamisao mog poroda, čak sam išla u rađaonu s knjigom Prirodni porođaj da me još malo umiri i pripremi na trudove, kad ono hitni carski. Čak mi se i jedna babica ful izrugala kad je ušla u sobu nakon carskog a meni na ormariću knjiga stoji "Pfff kako to knjiga Prirodni porođaj a vi na carski" i pukla u smijeh 🙈 a ja ono " a oće to tako u životu" 😂 ugl tako je kako je i moralo je biti tako, tko zna možda bi se prirodnim putem nešto zakompliciralo i bilo bi posljedica ili za vas ili za bebu, u životu se neke stvari jednostavno ne mogu planirati i utjecati, i meni je bilo teško. Glavno da ste vi i bebe žive i zdrave bez posljedica.💜 Lorre, rez boli jako prva 2 tjedna, kasnije puuuuuno lakše i manje, izdrži samo još malo, već si na pola puta 💜
J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
L. 👶 1.mj. 2024. 🧡
Cure koje su na carski... Kada se smijemo početi baviti nekom tjelovježbom osim šetanja? Ako imate i nešto za preporučiti pišite.
Moram ovaj mjesec i svom ginekologu na kontrolu pa ću svakako pitati i njega, ali možda znate. Uvijek nešto novo naučim čitajući vas ❤️
'21. 💙
'24. 💛
Cure koje su na carski… Kada se smijemo početi baviti nekom tjelovježbom osim šetanja? Ako imate i nešto za preporučiti pišite.
Moram ovaj mjesec i svom ginekologu na kontrolu pa ću svakako pitati i njega, ali možda znate. Uvijek nešto novo naučim čitajući vas ❤️
Maja Suput je bila nakon mj dana u teretani i na bazenu. 🤣 A ja se nisam mogla ni sagnut. Meni je patronazna rekla da ozbiljni trening ne prije 6 mj. E sad neznam kaj njoj znaci ozbiljni trening. Uglavnom isto pitanje i mene muci.
A druga stvar, dali je netko narucivao s PatPata nakon 1.7. Dali to dolazi postom da se pripremim na njihove namete?
Cure koje su na carski… Kada se smijemo početi baviti nekom tjelovježbom osim šetanja? Ako imate i nešto za preporučiti pišite.
Maja Suput je bila nakon mj dana u teretani i na bazenu. 🤣 A ja se nisam mogla ni sagnut. Meni je patronazna rekla da ozbiljni trening ne prije 6 mj. E sad neznam kaj njoj znaci ozbiljni trening. Uglavnom isto pitanje i mene muci.
A druga stvar, dali je netko narucivao s PatPata nakon 1.7. Dali to dolazi postom da se pripremim na njihove namete?
I ja gledam baš na PatPatu ove božićne obiteljske pidžame. 😄
'21. 💙
'24. 💛
I ja gledam baš na PatPatu ove božićne obiteljske pidžame. 😄
To sam i kupila, ali nisam se prije raspitala koliko je isporuka i kaj kad jednom stignu u Hr. 🤣
Lorre joj. Grlim. 🙌
Baby blues je normalan. Kod nekoga traje duže, kod nekoga kraće, kod nekoga prodje neprimjetno. (Većinom mame kojim je druga, treca beba...).
Od prilike traje 21 dan i manifestuje se cestom smjenom raspoloženja, te preosjetljiviscu, burnim reakcijama, agresivnoscu...
Sve ove emocije su prirodne i normalne, tebi kao tebi je važno da shvatis da ce proći i da se xxx mama kao i ti osjeća isto ili slično nakon poroda.
(Ne bi trebalo da traje duže, i da se simptomi pogoršavaju. Na to treba obratiti pozornost.)
Što se tiče tvojih problema sada, hajde da vidimo kako da ih riješimo i da ti bude bolje.
📌 carski je nešto na šta nisi mogla utjecati, ti i beba ste dobro i to je najvažnije. 🙏
Pokušaj osvjestiti i prihvatiti da je carski operacija poslije kojega ti jednostavno treba vremena za oporavak. 🤷♀️
Da bi ti bilo bolje pokušaj sa paracetamolima i brufenima protiv bolova, pokusaj se kretati danju ne previše ali dovoljno da se ne uležis pa da ti svako naredno ustajanje bude gore.
Svaki dan će biti bolje i bolje. Tijelu treba vremena daj mu podršku tako što ćeš ga bodriti 😊.
Danju probaj imati što više kontakta sa bebom prsa na prsa. Upijaj miris, energiju, ljubav. (Najbolji sedativ i magicna pilula dobrog raspoloženja).
url=https://lilypie.com]
Lorre
📌Dojenje: ako misliš da još imaš šanse pokušaj ali se spremi na to da će ti trebati, vremena, strpljenja, malo žrtve.
Nema nista loše ni u sesiricima ako sa njima ide.
Ako se sama uskladis sa odlukom da ipak ne bi dojila ili misliš da neces uspjeti, onda napraviš presjek (Znam da nije lako plakala sam kada sam pakirala izdajalicu sa starijom jer nije islo 😔) .
Ali ako zaista ne ide tu jednostavno pomaže tako presjek, ili ću dojiti i uraditi sve ili neću i jednostavno više ne pokušavati. 🤷♀️
📌 što se tiče ne spavanja znam kako ti je buditi se po par puta, a tijelo je do sada naviklo na bar 8 h u komadu i još poslije opm kada se ohladi tijelo pa moraš u sred noći da se dignes.
Tu isto ili možeš nastaviti tako kao do sada da ga muz preuzima, ili se razbuditi pa da ti muz doda bebu, primaknuti sve što ti treba da bi ti mogla sudjelovati u hranjenju presvlacenju.
Jednostavno djelovati drugacije od onoga što sada radiš, pokušati što manje razmišljati, sazaljevati se, ne dozvoljavati mislecem djelu mozga da ti nabaci misao, da se uhvatis za nju i da je vrtiš... kada ti dodje misao poput neke o griznji savjesti, prepoznaj je, stopiraj i zamisli doslovno kao da ti je na jedno uho usla, kroz drugo izasla... Nametni si neku drugu misao o kojoj zelis da razmsiljas i koja te neće rastuživati...
Nadam se da ćeš biti bolje, mi smo tu.
Pozdrav cure 🤗
Ivona preslatki mali smotuljak 🥰🥰
Sanjarka super da ste doma 🥳 cure su ti već sve odgovorile. Mome je pupak otpao tek nakon 24 dana haha mozda neki Guinessov rekord ili nešto, al je lijep i bez krastica. Mijenjali smo gaze 2x dnevno, sad više ne jer nema sukrvice.
Plavabosanka ja se sjećam da si ti pisala o višku kože kao otečenost neka iznad reza i da si sliku stavila, imam sličan problem, a pošto si ranije rodila, reci mi jel se povuklo što? Baš me živcira. Meni se drob manje više vratio u normalu, al je ostao taj pregib iznad reza cijelom dužinom valjda kako su rezali mišiće… čini mi se da se maalo smanjilo, al nadam se da će još, baš mi smeta estetski 😔 a vidim da nije nešto što se rješava vježbom ili da je do kila jer sam se manje više odmah vratila na staru kilažu.
Lorre, Sunce i ja sam imala skroooz drugačiju zamisao mog poroda, čak sam išla u rađaonu s knjigom Prirodni porođaj da me još malo umiri i pripremi na trudove, kad ono hitni carski. Čak mi se i jedna babica ful izrugala kad je ušla u sobu nakon carskog a meni na ormariću knjiga stoji "Pfff kako to knjiga Prirodni porođaj a vi na carski" i pukla u smijeh 🙈 a ja ono " a oće to tako u životu" 😂 ugl tako je kako je i moralo je biti tako, tko zna možda bi se prirodnim putem nešto zakompliciralo i bilo bi posljedica ili za vas ili za bebu, u životu se neke stvari jednostavno ne mogu planirati i utjecati, i meni je bilo teško. Glavno da ste vi i bebe žive i zdrave bez posljedica.💜Lorre, rez boli jako prva 2 tjedna, kasnije puuuuuno lakše i manje, izdrži samo još malo, već si na pola puta 💜
Zara takva otecenost iznad i oko reza je normalna... vratiti će se to u normalu 3-6 mjeseci...
6 mjeseci od operacije ozbiljniji trening u smislu korigiranja mišića, gubljenje viška kg. nije poželjno ranije zbog npr. mogućih priraslica i sličnih komplikacija.
3 tjedna od o.p možemo laganu gimnasitiku tipa zbog dijastaze i slično.
Opet sve je individualno i sacekaj zeleno svjetlo svoga gina.
Sortiraj odgovore
Najstariji