Hej cure,
Malo sam u zaostatku preko vikenda ali uspjela sam koliko toliko procitati sto ste sve pisale.
Vidila sam neku sliku "vrece za spavanje" koja izgleda preslatko ali pls proucite malo sigurne nacine spavanja novorodencadi. Kad je u pitanju vreca za spavanje one imaju norme i standarde i mora se paziti na ogovarajucu velicinu vrece tj da beba ne moze provuci glavu kroz otvor za glavu i sl. Bebe se takoder ne preporuca pokrivati dekom bas zbog mogucnosti gusenja. Mislim svi cete odlucit kako vama odgovara ali evo prije nego kupite takve stvari malo procitajte na tu temu. ☺️
Ja jos nissstaaa nisam kupila. Nekako mislim da imam sve od sina iako je ovaj put curica ali ti prvi bodijici i sl su svakako vecinom neutralni... Vidit cu kad sve raspakiram 😅
Sretno na pregledima ko ima 😘
Ovo 26.5 vam je isplata djece s poteškoćama tako da vas to ne uplaši.
Ni meni još nije sjelo, ne očekujem prije podne.
Upravo mi došao od sestre poklon za rođendan prekrasna bijelo cvjetna mala torbica. Divna je jer sam joj pokazala neki dan, ali osjećala sam grižnju da sebi nešto kupim a bebici ne.
S obzirom da nemamo na kolicima torbu sad kad je ona kupila malu tu cvjetnu, ja ću sebi kupiti istu tu veliku za na kolica i briga me :)
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Evo meni je upravo sada sjeo djecji pa mozda su i komplikacije sjele. Ja ne dobivam kad i ostali jer sam zaposlena u drzavnoj firmi pa dobijem kad bi i inace placu dobila.
Pa provjerite!
Evo meni je upravo sada sjeo djecji pa mozda su i komplikacije sjele. Ja ne dobivam kad i ostali jer sam zaposlena u drzavnoj firmi pa dobijem kad bi i inace placu dobila.
Pa provjerite!
Radiš ili si na komplikacijama? Jer ja dobivam kad su komplikacije jer ne radim, čuvam trudnoću. A isto državna firma. Zato mi čudno
*
Na komlikacijama sam. Radim u vojsci inace. I mi ne nosimo na hzzo doznake nego na posao.i dobijem komplikacije kad i ostali dobiju placu u vojsci. Tek kad mi krene porodiljni cu morat na hzzo nositi doznake i onda dobijam novac kad i ostali na porodiljnom. Ne znam kako je u ostalim drzavnim firmama al kod nas je tako.
…. Ne znam kako je u ostalim drzavnim firmama al kod nas je tako.
Jednu doznaku nosim u firmu drugu sam hzzo slala mailom. Od ovog mjeseca im moram dostaviti sve osobno, i ove sto sam slala mailom traže papirnato.
Dalmatinska posla.
*
Komplilacije i porodiljni
Ja cure isto to nista Nekuzim ,danas sam citala o tom svemu.ja primam komplilacije 1200kn.
Radim od 9mj prosle godine kog novog poslodavca na pola radnog vrjemena ,nakon zatvaranje svoje firme(odmah zaposlila) znaci mozda prekod imam rada 2tjedna.
I cak sam slala upit kolilo cu ja dobiti porodiljni onda????ovako malan?ili kao i nezaposlene zene sto primaju fiksnu 2300kn
Ja ne kuzim kako oni to računaju.neke zene primaju komplilacije 851kn ako s ne varam
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Cure koje ste u Zagrebu, koja je procedura dalje za slanje doznaka za komplikacije?
Šaljemo i ovaj mjesec mailom ili od sada opet fizički?
Trebamo li stare doznake donositi u HZZO?
Ja imam samo jedne za svaki protekli mjesec, koje cu morati odnijeti poslodavcu. Druge (za HZZO) nisam ni dobivala od svog ginekologa. Pretpostavljam da zato što su se slale mailom.🤔
…. Ne znam kako je u ostalim drzavnim firmama al kod nas je tako.
Jednu doznaku nosim u firmu drugu sam hzzo slala mailom. Od ovog mjeseca im moram dostaviti sve osobno, i ove sto sam slala mailom traže papirnato.
Dalmatinska posla.
Ja san isto ko i ti dosada, jedne doznake na posal i na hzzo mailom. Ovaj mj cu isto slat mailom, nije mi jos niko nista reka za papirnato. Dobro si rekla, dalmatinska posla.
Sortiraj odgovore
Najstariji