Demetriasvaka čast na trudu za dekice, i za liste. Stvarno pratiš detaljno 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Jel još netko od vas radi iznad 30 tjedna ili ste vec sve doma?
Uživam u tome :)
Malo sam sad krivo upisala datum stižebeba2020 ali ispravila sam pa sutra ako bude novih bebica ispravim... Jedva čekam nove bebice i nova iskustva... Uskoro stiže i jesen ;)
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Kokica Di si ti radila takav carski!?mislim tvoj vas mi se cini nekako odlican👌👌👌
Jos i svi skupa
https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png
Mjesecina2410. U potpunosti se slazem. Ja dajem savjete ili svoje misljenje ako me se pita, ako ne, rade presutim, posebno ako nisam s tom osobom bliska. Svatko nek radi kako zna i misli da je najbolje. Zato ja volim ovaj forum, sto misljenja, a ne namece se nikom nista :)
Kokica37. Tvoj porod bas lijepo zvuci 🌺
Kokica, bas lijepo iskustvo, bas sam sretna radi vas i radi malene djevojčice...
Ja 1. Puta nakon dugo ooo vremena zaspala prije ponoći, evo probudila me tako jaka zgaravica da evo sjedim u boravku cim legnem, imam osjecaj da cu izgorit
Mene opet muci bol u desnoj preponi. Ocito mala stisne tamo neki živac i to boli da se ne mogu pomaknuti 😭😭 danas je bolilo sve kroz trbuh, cijela desna strana, evo jedva sam se nekako okrenula da se dignem i do wc-a..
Mene opet muci bol u desnoj preponi. Ocito mala stisne tamo neki živac i to boli da se ne mogu pomaknuti 😭😭 danas je bolilo sve kroz trbuh, cijela desna strana, evo jedva sam se nekako okrenula da se dignem i do wc-a..
Tko će ga znati... ja imam osjecaj da moj maleni nije uopce spavao od 2 sata do sad, tj. I da jos uvijek ne spava... bar mislim da je on.. gornji dio trbuha mi se stvrdne, doljni nista.. I tu i tamo me oštro probode, ali dovoljno da ne spavam...
Zgaravicu rijesila tako da sam pojela snitu kruha... pokusat cu se izboriti sama sa sobom da jos bar sat vremena odspavam
Tejic ako zelis dojiti onda izbaci dohranu njihovu, prvih tjedan dana njima ni ne treba vise od par kapi(a to je sto ti vidiš, a ne sto oni mogu izvuci). Stavljaj sto vise bebu na prsa i na sebe da se dojenje pokrene i “shvati” kao i maternica da je beba vani. Najveći problem kod poroda carskim rezom je sto taj ritam prirodni otpuštanja hormona je prekinut i onda ga treba potaknuti, kao i motor koji steka. Krvarenje bi trebala imati, isto da se krene maternica i sve vraćati na staro, vjerujem da bude kroz koji dan. Kada ustaješ s kreveta, ni slučajno nemoj ustajati preko trbuha. Ako imaš onu ručku gore na krevetu, dizi se na bok da ne dođe do pucanja i naprezanja trbušnog zida jer je još duži oporavak i rez će te manje bolit. Šeširići su za uvučene bradavice vise, a sto se tiče boli uzmi hrapavi ručnik i trljaj kružnim pokretima od početka dojke prema bradavice. Em ćeš pokrenuti reakciju, em ćeš naviknuti osjetljivo tkivo na grublji podražaj. To se inače preporuča krenuti i pred kraj trudnoće, da se izbjegne hipersenzibilnost.
Mina jesi gledala radit vjezbice da se beba spusti i aktivno gibati se kad porod krene? Bas sam s doulom neki dan o tome pričala, postoje izvrsni načini za razliku od natiskanja trbuha i rezanja.
Tejic ako zelis dojiti onda izbaci dohranu njihovu, prvih tjedan dana njima ni ne treba vise od par kapi(a to je sto ti vidiš, a ne sto oni mogu izvuci). Stavljaj sto vise bebu na prsa i na sebe da se dojenje pokrene i “shvati” kao i maternica da je beba vani. Najveći problem kod poroda carskim rezom je sto taj ritam prirodni otpuštanja hormona je prekinut i onda ga treba potaknuti, kao i motor koji steka. Krvarenje bi trebala imati, isto da se krene maternica i sve vraćati na staro, vjerujem da bude kroz koji dan. Kada ustaješ s kreveta, ni slučajno nemoj ustajati preko trbuha. Ako imaš onu ručku gore na krevetu, dizi se na bok da ne dođe do pucanja i naprezanja trbušnog zida jer je još duži oporavak i rez će te manje bolit. Šeširići su za uvučene bradavice vise, a sto se tiče boli uzmi hrapavi ručnik i trljaj kružnim pokretima od početka dojke prema bradavice. Em ćeš pokrenuti reakciju, em ćeš naviknuti osjetljivo tkivo na grublji podražaj. To se inače preporuča krenuti i pred kraj trudnoće, da se izbjegne hipersenzibilnost.
Mina jesi gledala radit vjezbice da se beba spusti i aktivno gibati se kad porod krene? Bas sam s doulom neki dan o tome pričala, postoje izvrsni načini za razliku od natiskanja trbuha i rezanja.
Evo sad u ovoj trudnoći je bebica već sad spuštena i na ulazu zato i veli dr da bi trebalo krenuti ranije..
Prvi porod.. Nit sam išta znala nisam ni očekivala toliku bebicu ni ja a ni oni i porod je išao u krivom smjeru. Najgore kad su me polegli i više se nisam smjela ustati.
Sad bude sve drugačije pametnija sam.. I ne dam da me se muči.. Malena je već sad spuštena odlično i mislim da hi porod trebao ići drugačijim tokom. A i mislim biti doma puno duže.. A ne odmah trcati i bolnicu ko prvi puta.
Ali pogledat ću još i vježbice za svaki slučaj.
Kokica37, drago mi je što si imala tako lijepo iskustvo i nadam se da će moje biti barem upola dobro kao tvoje! 😁
Demetria ja sam pitala za dekice. Evo našla jučer na Big baby i sad čekam da stigne 😉
👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
Sortiraj odgovore
Najstariji