Kvaliteta majčinog mlijeka

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Andreja7

Broj poruka: 33

Prijavi adminu

zanima me kako mogu znati da li mi je mlijeko dovoljno jako i da li je beba sita, jer nekad je na sisi cijeli dan i čim ispadne plače a ponekad nemora sisati po 2-3 sata. po noći nekad i 4 sata spava bez sisanja, mlijeko mi je bijelo, nije vodenasto ni prozirno. da li netko ima isti problem?

medsr

Broj poruka: 439

Prijavi adminu

Koliko znam ne mozes utjecati na kalorijsku vrijednost mlijeka.bar ne u znacajnoj vrijednosti.pocetno mlijeko je rijedje,vodenastije i slabije hranjivo,a pri kraju je visokokaloricno.vrli vjerojatno beba pocica samo pocetno mlijeko pa brzo osjeti opet glad.,a ne znas ni koliko kolicinski pocica...nij

baby♡girl

Broj poruka: 706

Prijavi adminu

Dovoljno je pratiti broj mokrih pelena, ukoliko je beba isključivo dojena. Koliko Vam je stara beba?  Ponekad mame sumnjaju u kvalitetu mlijeka u razdoblju kad je beba u skoku u razvoju. Pijete li dovoljno tekucine? 
    Jednom sam prilikom procitala nesto tipa ovog : Prva 3 tjedna dojenja su najteža. Poslije 6 tjedana sve postaje lakse. Nakon tri mjeseca bude Vam zao majki koje spremaju AD.
    Da se krivo ne shvati, nemam nista prtiv AD. :)

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

medsr

Broj poruka: 439

Prijavi adminu

medsr

Koliko znam ne mozes utjecati na kalorijsku vrijednost mlijeka.bar ne u znacajnoj vrijednosti.pocetno mlijeko je rijedje,vodenastije i slabije hranjivo,a pri kraju je visokokaloricno.vrli vjerojatno beba pocica samo pocetno mlijeko pa brzo osjeti opet glad.,a ne znas ni koliko kolicinski pocica…nij

Koliko znam ne mozes utjecati na kalorijsku vrijednost mlijeka.bar ne u znacajnoj vrijednosti.pocetno mlijeko je rijedje,vodenastije i slabije hranjivo,a pri kraju je visokokaloricno.vrli vjerojatno beba pocica samo pocetno mlijeko pa brzo osjeti opet glad.,a ne znas ni koliko kolicinski pocica...nije to bocica..samo dajte dojiti na zahtjev i pratite broj mokrih pelena.sretno

• Andreja7

Prijavi adminu

Beba ima mjesec i pol i pijem dosta tekućine, uglavnom vodu. Stalno me je strah da ne jede dovoljno makar je u mjesec dana dobila kilu na težini.

baby♡girl

Broj poruka: 706

Prijavi adminu

Ako je dobila kilu u mjesec dana, mislim da zaista nemate razloga sumnjati u kvalitetu Vašeg mlijeka. Samo hrabro i dojite i dalje :) ovo je skok u razvoju, beba navlaci jos mlijeka :)

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

renata6

Broj poruka: 2713

Prijavi adminu

Tia

Beba ima mjesec i pol i pijem dosta tekućine, uglavnom vodu. Stalno me je strah da ne jede dovoljno makar je u mjesec dana dobila kilu na težini.

Ne trebaš se bojati da je gladna, ako je dobila kilu na težini, to ti je više nego dovoljan dokaz da sve radiš ispravno. Bebe dojene na zahtjev jedu da oprostiš kako im se hoće, nema pravila dali će jesti svakih pola sata ili će nakon toga proči i po nekoliko sati, ako beba normalno napreduje, ako je dovoljno popišanih pelena i ako je sve u redu nema ama baš nikakvog razloga za brigu. Mlijeko je mijenja po sastavu u skokovima tj hoću ti reći da onda nadođe više i to prvo ovog vodenastijeg ali kroz par dana se sve izregulira i kako god bilo, sve je visoke kvalitete i ovo koje je vodenije i ono pri kraju podoja koje je masnije. Važno je jedno i drugo! Sve radiš ispravo, sretno i za dalje!

• Andreja7

Prijavi adminu

Sad mi je lakše,  hvala vam puno na pomoći 

MarijaŠ

Broj poruka: 1925

Prijavi adminu

Hajd da i ja nešto ovdje pitam... možda malo glupo pitanje, al nema veze 
    Što ako majka recimo nije neki dan pojela nešto jako zdravo, tipa kuhano, juhice i tako to, nego se dogodi da se nešto nabrzinu pojelo? Jel ima to velikog utjecaja na mlijeko, ili se u tom slučaju nadomjesti iz majčina organizma? Ne znam jesam li dovoljno jasno pitala...

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6

Broj poruka: 2713

Prijavi adminu

Što god pojedeno nema veze, preraditi će se i najbolje iskoristiti po pitanju odvajanja vitamina i minerala te hranjivih tvari za bebu, jednom riječju niš mu neće biti i dobit će ionako hranu bez obzira. Pa i ja sam koji put potegnula i za ćevapima i za sendvičem, neki put sam samo pojela dva jaja, ovisno kako stigneš i niš se nije desilo. Naravno ne treba pretjerivati ali ako se koji put tako nešto zalomi zašto ne? Pojedeš opet nešto kvalitetno za večeru ili drugi obrok i sve se to izregulira!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.