Kvaliteta majčinog mlijeka

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Andreja7
    20. Studeni 2014. 18:20

zanima me kako mogu znati da li mi je mlijeko dovoljno jako i da li je beba sita, jer nekad je na sisi cijeli dan i čim ispadne plače a ponekad nemora sisati po 2-3 sata. po noći nekad i 4 sata spava bez sisanja, mlijeko mi je bijelo, nije vodenasto ni prozirno. da li netko ima isti problem?

medsr
    20. Studeni 2014. 19:20

Koliko znam ne mozes utjecati na kalorijsku vrijednost mlijeka.bar ne u znacajnoj vrijednosti.pocetno mlijeko je rijedje,vodenastije i slabije hranjivo,a pri kraju je visokokaloricno.vrli vjerojatno beba pocica samo pocetno mlijeko pa brzo osjeti opet glad.,a ne znas ni koliko kolicinski pocica...nij

baby♡girl
    20. Studeni 2014. 19:21

Dovoljno je pratiti broj mokrih pelena, ukoliko je beba isključivo dojena. Koliko Vam je stara beba?  Ponekad mame sumnjaju u kvalitetu mlijeka u razdoblju kad je beba u skoku u razvoju. Pijete li dovoljno tekucine? 
    Jednom sam prilikom procitala nesto tipa ovog : Prva 3 tjedna dojenja su najteža. Poslije 6 tjedana sve postaje lakse. Nakon tri mjeseca bude Vam zao majki koje spremaju AD.
    Da se krivo ne shvati, nemam nista prtiv AD. :)

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

• Andreja7
    20. Studeni 2014. 19:58

Beba ima mjesec i pol i pijem dosta tekućine, uglavnom vodu. Stalno me je strah da ne jede dovoljno makar je u mjesec dana dobila kilu na težini.

baby♡girl
    20. Studeni 2014. 20:07

Ako je dobila kilu u mjesec dana, mislim da zaista nemate razloga sumnjati u kvalitetu Vašeg mlijeka. Samo hrabro i dojite i dalje :) ovo je skok u razvoju, beba navlaci jos mlijeka :)

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

• Andreja7
    20. Studeni 2014. 20:21

Sad mi je lakše,  hvala vam puno na pomoći 

MarijaŠ
    21. Studeni 2014. 10:52

Hajd da i ja nešto ovdje pitam... možda malo glupo pitanje, al nema veze 
    Što ako majka recimo nije neki dan pojela nešto jako zdravo, tipa kuhano, juhice i tako to, nego se dogodi da se nešto nabrzinu pojelo? Jel ima to velikog utjecaja na mlijeko, ili se u tom slučaju nadomjesti iz majčina organizma? Ne znam jesam li dovoljno jasno pitala...

Krešimir 19.08.2014. <3

renata6
    21. Studeni 2014. 10:59

Što god pojedeno nema veze, preraditi će se i najbolje iskoristiti po pitanju odvajanja vitamina i minerala te hranjivih tvari za bebu, jednom riječju niš mu neće biti i dobit će ionako hranu bez obzira. Pa i ja sam koji put potegnula i za ćevapima i za sendvičem, neki put sam samo pojela dva jaja, ovisno kako stigneš i niš se nije desilo. Naravno ne treba pretjerivati ali ako se koji put tako nešto zalomi zašto ne? Pojedeš opet nešto kvalitetno za večeru ili drugi obrok i sve se to izregulira!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.