Hajd da i ja nešto ovdje pitam… možda malo glupo pitanje, al nema veze
Što ako majka recimo nije neki dan pojela nešto jako zdravo, tipa kuhano, juhice i tako to, nego se dogodi da se nešto nabrzinu pojelo? Jel ima to velikog utjecaja na mlijeko, ili se u tom slučaju nadomjesti iz majčina organizma? Ne znam jesam li dovoljno jasno pitala…
Draga Marija, nemoj se s tim previše zamarati - vjeruj da u tvoje mlijeko ode najbolje. Ja nemam nikoga da mi pomogne s kuhanjem, sve što stignem skuhatu većinu vremena je ručak za malog, i često nekaj na brzinu pojedem pa i sendvič, pizzu, ćevape, čokolade, kekse, kaj stignem - i niš mu nije. Evo već skoro godinu dana dojimo i sve je ok.
a da ja pitam, čini mi se ok tema za moje pitanje, kaj mislite može odjednom mlijeko biti previše ili premalo za bebolinca.. zadnjih dana jede nasilu, tj odjednom mu je razmak od 5 ili više sati dovoljan, a kada ga dojim na silu uvjetno rečeno znači da je kenjkav ili negdje idemo pa da mi je sit ili mi se čini da nije jeo cijeli dan pa nekak mu cicku zguram, muči se sa kiselinom.. već danima je tak, znači bljucka čistu vodu sa mlijekom u tragovima, muči se i "šarafi" , podriguje, eto baš sa kiselinom.. pa kaj moguće da ga previše hranim?? 4 mj prošli prije koji dan, isključivo dojen
url=https://lilypie.com]
Nedavno sam čitala jedan clanak o tome, sad se vise ne mogu sjetiti gdje. Uglavnom, rečeno je da ih ne treba niti previše hraniti jer je to onda sok za njihov mali trbuščić. Kad se sve provari, oni su spremni za novi obrok. Logično mi je to, jer i mi kad se najedemo do sitosti ne možemo odmah ubrzo puno jesti. Ja sam isto to radila sto i ti, ono, pripremala ga da mi bude sit pa mi je znao tako plakati da nisam vise znala sto je. Sad to maksimalno izbjegavam.
Ne znam, mozda nisam u pravu...
Krešimir 19.08.2014. <3
Marija jesi u pravu si, ne mogu probaviti i slažem se treba ih i malo pustiti da ogladne, to je u nama kaj non stop mislimo da su gladni...mmama zna on kad mu je dovoljno, samo ti njega pusti da se izgladni kako spada onda će i bolje cicati a time ga i onda neće mučiti ta kiselina kad mu je buša previše puna, ako i je to period od pet sati, bez brige cvilio bi da je baš onak ful gladan.
nama je sestra na tečaju rekla da mlijeko ne može biti nekvalitetno... čak je navela primjer da joj je došla žena koju su ubijedili da joj mlijeko ne valja i ova je jadna sva bila u panici pa su joj doktori rekli da je mlijeko čisto ok.. jedino da se pazi da se dijete nahrani sa svim mlijekom iz jedne sise odnosno da pojede do kraja jer je kvalitetno mlijeko na kraju...
Marija... ja još ne dojim, ali isto mi se to pitanje oko nezdrave hrane motalo po glavi pa sam saznala (isto na tečaju) da to nema veze... možeš pojest i pizzu i sendvič i tako samo da je bitno pratiti da bebici ne smeta odnosno da joj nije preteško za trbuščić.... jedino su nam rekli da se baš ne ubijemo u grahu jer bi beba mogla imati grčeve, ali ako nam se da probavati da pojedemo i pratimo reakciju, ak beba bude ok i ne bude imala grčeve da možemo nastaviti :)
Marija jesi u pravu si, ne mogu probaviti i slažem se treba ih i malo pustiti da ogladne, to je u nama kaj non stop mislimo da su gladni…mmama zna on kad mu je dovoljno, samo ti njega pusti da se izgladni kako spada onda će i bolje cicati a time ga i onda neće mučiti ta kiselina kad mu je buša previše puna, ako i je to period od pet sati, bez brige cvilio bi da je baš onak ful gladan.
thx cure na komentaru,, sva sam pogubljena jer p je bio na cici 0-24 i uvijek ju je prihvatio i zaspao sa cicom ( zato jesmo do podneva uvijek spavali heheh ) malac ju sad neće kad nije gladan nema šanse, ni za utjehu a kamoli za jest.. čudno mi je to skroz i već sam u panici da ju brzo bude odbio, kaj naravno nema veze sa mozgom..
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji