Izbirljivost u jelu

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Drage mame (i tate), moja mlađa curica, ima 3g, odnedavno ne želi jesti voće. Ponaša se kao da joj se gadi.. to mi je čudno i žao jer svi mi obožavamo voće i voće nam je stalno na jelovniku…Čak joj je tata jednom razmazao bananu po usnama (inače se voli “šminkati” balzamom za usne, ali kad je skužila da je to banana, počela je glumiti da pljuje, jer joj se kao gadi banana! Što da radim!?

  • Avatar račica

    račica

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Draga mama2girls, ako te tješi - i mi imamo isti problem… Moja trogodišnjakinja nikakvo voće ne želi jesti već nekih godinu i pol. Odjednom je prestala jesti, iz čista mira, a kao beba ga je redovito jela i voljela. Stalno jedemo voće ispred nje i nju nudimo, al uzalud. U jednom navratu je odgrizla komad banane, u drugom mandarine i u oba slučaja je ispljunula ponašajući se kao da će povratiti. Ne silimo je, ponudimo pa ako hoće-hoće, al bezuspješno. Isto ne razumijem odakle joj sad ta odbojnost prema voću, i ne znam kako je privoljeti da ga ponovo počne jesti… Strah me da ne dobiva dovoljno vitamina, jer je i za povrće postala izbirljiva - svježu salatu neće ni primirisati, a kuhano hoće samo u gustoj juhi.

  • Mama_Sonja

    Broj poruka: 37

    Prijavi adminu

    Ista stvar, drage mame, i kod nas! Iako je kao beba sve htio jesti, stvarno smo uvodili postepeno nove namirnice, raznolikost i zelenilo na prvom mjestu. Ali kako rastemo, tako biramo što jedemo, a što ne. I tako da je sada više onoga što se ne voli jesti pa nam se događa jednolika prehrana i zbog toga sam baš zabrinuta. Ono što voli, voli, a ono što neće, neće. Čak se događa da ako vidi nešto drugačije na tanjuru, neće ni probati, a kaže da to nije fino. To mi je najveći problem-barem da proba pa da kaže da nije fino, a ovako samo nije fino zato što mu ne izgleda fino ?! Isto je i s jelom u vrtiću. Unatoč tomu, imamo kilograma koliko treba, nije mršavac pa ajde, s druge strane to me tješi. Nadam se da je to jedna od onih “faza” i da će odrastanjem ovaj problem polako nestajati.

    Happy mama puta dva <3

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji, prema pitanju naše čitateljice, mame dvogodišnjaka koji je izbirljiv u jelu, pripremili smo članak koji bi vam mogao pomoći: https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/prehrana-djeteta/moj-sin-je-mali-izbirljivac-kako-da-ga-potaknem-da-jede-920 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar Danijelaela

    Danijelaela

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    moja curka je od samoga početka dohrane takva….eh sad kako je veća malo je bolje, al malo…. izbirljiva je jako…. gadljiva….neznam ni sama što savjetovati..

  • Avatar račica

    račica

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    htjela sam pogledati dr.Jovančevića koji govori o problemu odbijanja hrane (link  je na stranici gore navedenoj), ali video mi se ne može otvoriti ??

  • Avatar Croheidi

    Croheidi

    Broj poruka: 160

    Prijavi adminu

    Moj dječak jede sve, ali u malim količinama  sa 4i pol godine- 16.7kg i 110cm visok. U godinu dana kilograma nije dobio 

    [lilypie.com]
    [lilypie.com] [lilypie.com]

  • mama2zg

    Broj poruka: 35

    Prijavi adminu

    moj sin je kao beba jeo sve..voće, povrće, meso..sada će napuniti 3 godine, i unazad 6 mjeseci uopće ne želi ni pogledati voće..nikakvo!!! nudim mu svaki dan i trudimo se jesti pred njim ali ne možemo ga nagovoriti, u vrtiću teta također kaže da jedini u grupi odbija voće… znam da to nije dobro za njega pa mu svaki dan radim u sokovniku sokove od više vrsta voća…uzmem jednu bananu, jabuku, krušku, naranču, pa i mrkvu ubacim..što god imam…i to sve popije! kladim se da zna da je banana unutra da bi na silu povraćao jer ponekad to i radi, i inače nije baš neki jelac…sada zadnjih tjedan dana počeo je glumiti da mu se meso gadi i obavezno ga ispljune iz usta…a do sada je obožavao meso… nadam se da su to sve neke prolazne faze i da će se s vremenom stanje popraviti….jer sasvim sigurno mu ne namjeravam raditi sokove do puberteta…!!

  • Avatar mihaelah@net.hr

    mihaelah@net.hr

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Mi imamo sličan problem kao Croheidi, imamo trogodišnjaka koji jede uglavnom sve (premda zna biti i izbirljiv), pogotovo voli voće!!!!, ali u malim količinama i brzo se zasiti. Ako pojede više nego obično, kaže da ga boli tubić. I naravno, nikad nije gladan, tako s 3 godine (napunio prije par dana) ima 12,8 kg.  Sitan je, ali vrlo živahan. Zato, dok god je kilaža i zdravlje zadovoljavajuće, budite sretni i uživajte sa svojim klincima.

  • Avatar aida2806

    aida2806

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Moja općenito nije bas djete od jela..mnogo toga ne voli..ne voli nista zeleno,tj povrće..ne voli meso,kobasice..ne voli kuhanje ;(

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.