Ja sam već s 22 godine u dubravi hitno operirala jedan hemeroid, bio je tromb velicine ljesnjaka. Genetika mi nije jača strana, imamo ih svi, majka dobila također na porodu još prije 30 godina. Nakon operacije dobila sam jedne tablete, detralex, nakon ture tih tableta uz redovno pranje poslije svake nužde i ako pazim na prehranu, nisu se više pojavljivali. Tada još sam izstudirala sve moguće vezano uz hemeroide, i nema što nisam probala, i mogu vam reći da to sve kratkotrajno i prividno liječe tegobe ali ne i uzrok. Uzrok je u proširenim venama na sfinkteru i detralex upravo sužava vene zato djeluje. Sad sam u 35.tjednu trudnoće, jedan vanjski ne prevelik ali bolan se pojavio prošli tjedan i obzirom da nisu provedena ispitivanja za detralex tablete za trudnice i dojilje prilično sam izvan sebe što da radim. Krema protiv hemeroida od zagrebačkih ljekarni kratkoročno pomaže, himalaya multiprotective cream mi je za noć, ali bojim se da do daljnjega muku mučim. Sve u svemu, jednom kad dobijete hemeroide, vrlo vjerojatno ih se nikad nećete riješit, uvijek ćete se sjećat te muke i boli i pazit da se ne vrate ako ih se uspijete riješit. Mislim da idem sad zvat svoju doktoricu koja mi je dala recept za detralex da ju pitam smijem li dan ili dva riskirat, možda mi po sastavu bude znala reći smijem li ih piti... A vama svima koje više niste trudne ili ne dojite idite po recept i spasite se... Kutija na recept košta oko 130 kn.
LeoSimba, sto si saznala vezano uz Detralex u trudnoci?
Ja vec nocima ne spavam od hemeroida, a mogu samo pretpostaviti kako ce biti poslije poroda. Doktor mi preporucio Detralex poslije poroda, ali ne znam kako se kombinira s dojenjem. Jednistavno nije istrazeno. Ako ce biti toliko gadno da necu moci ni brinuti o bebi od bolova (sad ne bih mogla) morala bih pauzirati s dojenjem koja 2 tjedna. A bojim se kako onda opet poceti, odnosno natjerati bebu da sisa.
LeoSimba, sto si saznala vezano uz Detralex u trudnoci?
Ja vec nocima ne spavam od hemeroida, a mogu samo pretpostaviti kako ce biti poslije poroda. Doktor mi preporucio Detralex poslije poroda, ali ne znam kako se kombinira s dojenjem. Jednistavno nije istrazeno. Ako ce biti toliko gadno da necu moci ni brinuti o bebi od bolova (sad ne bih mogla) morala bih pauzirati s dojenjem koja 2 tjedna. A bojim se kako onda opet poceti, odnosno natjerati bebu da sisa.
Ja sam koristila kremu hemeropropin i jako mi je pomogla,može se koristit i u trudnoći i kod dojenja
https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png
Ne buš ti na porodu ni znala kaj su hemeroidi, vjeruj mi...probaj si za vanjske hvarsko ulje s gospinom travom (dm) nanijeti na vatu za skidanje šminke,najbolje onu koja se kida i neka ti stoji na njima koliko je to moguće,ne samo premazati i baciti vatu,a ako imaš unutrašnje hemo ex-bočica je na pumpicu.Meni je pomoglo,jako dugo sam ih imala poslije poroda,u potpunosti su nestali tek 6 mjeseci nakon.Naravno,ne moram naglašavati posebnu higijenu nakon nužde
Ne buš ti na porodu ni znala kaj su hemeroidi, vjeruj mi...probaj si za vanjske hvarsko ulje s gospinom travom (dm) nanijeti na vatu za skidanje šminke,najbolje onu koja se kida i neka ti stoji na njima koliko je to moguće,ne samo premazati i baciti vatu,a ako imaš unutrašnje hemo ex-bočica je na pumpicu.Meni je pomoglo,jako dugo sam ih imala poslije poroda,u potpunosti su nestali tek 6 mjeseci nakon.Naravno,ne moram naglašavati posebnu higijenu nakon nužde
Koristila sam te obloge od ulja gospine trave preko noci. I nista nije pomoglo..U proslosti je jedino pomogao Pilex. Kad sam ga prvi puta popila nisam imala hemice 2 godine. I onda sam ga pila par mjeseci prije trudnoce, ali ovaj puta su se vec nakon 4 mjeseca pojavili. I tako ih vec mjesecima neprekidno vucem sa sobom. Ali sada u poslijednjih mjesec i pol su toliko bolni da ima dana kada mi dodje da vristim od bolova. Zadnja dva dana cak i lagano naprezanje tog vaginalno-rektalnog dijela kod male nuzde je vec ko da me netko ziletom reze. A kamoli tek kod velike nuzde.
Sortiraj odgovore
Najstariji