Ja sam ih dobila mjesec dana prije poroda. Dobijes ih ako imas zatvor, tvrdu stolicu,... Uglavnom ih dobijes naravno od naprezanja. Rijesila sam ih se tako sto sam stavljala ledene obloge, ali ja sam ih rijesila u pocetnoj fazi, ni blizu ovome sto crke imaju. Na porodu se sva sreca nisu vratili. Kako mislis krivo tiskas, pa i trebas "tiskat u guzu"? Moj prvi stisak je bio krivi, tj. tiskala sam u glavu. Pa su mi babice vikale: Gospodjo, ne u glavu, u guzu tiskat! :-)
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ne znam ja uopće kako se tiska u guzu, a kako u glavu Nisu nam ništa specijalno objasnili na trudničkom tečaju. Samo su rekli da treba pravilno disati i kad nam kažu da tiskati. A kako, pojma nemam. Morat ću na youtube-u pogledati. Valjda ima tamo nešto na tu temu.
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
ja sam sad u 34 tjednu i izašao mi je hemeroid ali me ne boli...i prije sam znala ponekad imati problema, ali su se povukli sami od sebe...a treba malo promijenit i prehranu pa bude bolje....nadam se da ću ih se uspijeti riješiti prije poroda jer me užasno strah boli koje mogu prouzročit nakon poroda ako se pojave
kažete da je dobar i običan melem (onaj u tubici, ili kremica ona), ili ste mislile na neki drugi melem??
Cula sam da i hladan oblog od kamilice moze pomoci.
Probat ću i to.....kažem, sad me trenutno ne boli ali ne mora značiti da neće počet....mojoj prijateljici su bili izašli nakon poroda i plakala je na wc-u od bolova, zato me strah I da, kakvo je to stiskanje na trbuh (a ne na guzu), šta to znači uopće???? Šta postoji neka razlika? Kako uopće mogu skužit razliku u tom trenutku???
Kada krenu jači trudovi, bude veliki pritisak na trticu i debelo crijevo tako da imaš osjećaj kao da moraš na wc. I kad krene porođaj, tiskaš kao da si na wc-u. Ne znam jesam li se dobro izrazila, ali vidjet ćete kad to doživite. Meni su kolegice tako opisivale, ali nisam mogla shvatiti dok nisam rodila.
Kada krenu jači trudovi, bude veliki pritisak na trticu i debelo crijevo tako da imaš osjećaj kao da moraš na wc. I kad krene porođaj, tiskaš kao da si na wc-u. Ne znam jesam li se dobro izrazila, ali vidjet ćete kad to doživite. Meni su kolegice tako opisivale, ali nisam mogla shvatiti dok nisam rodila.
E bas tako kukukaka, meni su babice stalno govorile tiskat na guzu, ili tiskat ko da kakas :-D. Ni ja ne znam to drugacije objasniti. :-)
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji