Dvoroga maternica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Haleigh
    29. Travanj 2019. 15:05

Lijep pozdrav svima.
    Molila bi djevojke/žene koje imaju dijagnosticiranu Uterus Bicornis tj. dvorogu maternicu za iskustva. 
    Zanima me sve, od začeća, tijeka trudnoće, poroda....
    Hvala svima unaprijed 

• Oldie
    08. Veljača 2020. 16:38

Pozdrav Haleigh, evo i meni je dijagnosticirana dvoroga maternica ili septum, nije sigurno koje od tog dvoje budući da sam trudna oko 15 tjedana pa nisu rađeni dodatni pregledi. Velika je vjerojatnost da se radi o dvorogoj maternici jer mi je ima i mama. Oko 7.tjedna trudnoće sam radila uzv gdje je uočena anomalija maternice, a u 12. tjednu nije toliko jasan prikaz ali beba je smještena na desnoj strani. Za sad sve ide dobro, imala sam smeđi iscjedak u 7.i 8.tjednu i na utrogestanima sam. Svačega sam se načitala po pitanju dvoroge maternice i trudnoće i odlučila da jednostavno prestanem jer osim češćih kontrola i praćenja trudnoće ne mogu na ništa utjecati, a i unatoč crnim primjerima puno su veće šanse da sve bude u redu nego da ne bude. Ali kao dijete dvoroge mame mogu te utješiti da sam se rodila na carski rez, mrvicu rano, 80-ih kad tehnologija nije bila napredna kao danas i da sam živa i zdrava, jedino malo rogata:) 

Fluffy
    09. Veljača 2020. 01:46

Haleigh, i meni je dijagnosticirana uterus bicornis unicolis. Objasnili su mi da je ta anomalija toliko nezamjetna, te da ko sto neko ima malo kriv nos tako i ja imam malo drugaciju maternicu. Ona je samo malo udubljenog oblika. Postoji vise tih razlicitih anomalija i postoje ti dublji i manji septumi koji onda eventualno mogu smetati trudnoci. Uglavnom ja sam sad u 16.tjednu i kroz prvo tromjesecje sam stalno imala nekakva krvaruckanja koja nisu bila objasniiva. Nitko to nije povezivao s oblikom maternice, mislim da dvoroga maternica generalno ima dobru prognozu, a eventualna komplikacija moze biti nesto raniej radanje i odlazak na carski. 

• MimiDMimi
    09. Studeni 2020. 12:41

Oldie

Pozdrav Haleigh, evo i meni je dijagnosticirana dvoroga maternica ili septum, nije sigurno koje od tog dvoje budući da sam trudna oko 15 tjedana pa nisu rađeni dodatni pregledi. Velika je vjerojatnost da se radi o dvorogoj maternici jer mi je ima i mama. Oko 7.tjedna trudnoće sam radila uzv gdje je uočena anomalija maternice, a u 12. tjednu nije toliko jasan prikaz ali beba je smještena na desnoj strani. Za sad sve ide dobro, imala sam smeđi iscjedak u 7.i 8.tjednu i na utrogestanima sam. Svačega sam se načitala po pitanju dvoroge maternice i trudnoće i odlučila da jednostavno prestanem jer osim češćih kontrola i praćenja trudnoće ne mogu na ništa utjecati, a i unatoč crnim primjerima puno su veće šanse da sve bude u redu nego da ne bude. Ali kao dijete dvoroge mame mogu te utješiti da sam se rodila na carski rez, mrvicu rano, 80-ih kad tehnologija nije bila napredna kao danas i da sam živa i zdrava, jedino malo rogata:)

kako mi je olaksavajuce procitati ovo. Prepostavlja se da je moja baka imala dvorogu matericu jer je izmedju prve i druge trudnoce imala 3 spontana. Ali eto rodila je djecu bogu hvala zdravu i pravu. Ja sam bila u januaru na pokusaju operacije, dr nije nista htio operisati, sada mu mogy biti jedino zahvalna. Meni isto curka krv iako pijem 3x1 duphaston. Vjerujem da ce biti sve u redu, jer kad nesto zelis od srca to se i ostvari. Vama i Vasoj porodici zelim svako dobro! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.