Djeca na ljetnim praznicima

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar TajanaT

    TajanaT

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji, kako vaša djeca provode ljetne praznike?

  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Moji roditelji su skoro cijelo ljeto na moru, i vole biti s mojim curicama, a i one vole biti s njima, pa su dio ljeta s bakom i djedom, a dio ljeta s nama kod kuće i onda opet s nama na godišnjem. Ne znam kako će biti kad krenu u školu, ali imamo sreću da zaista vole biti same s bakom i djedom.

  • mike.desculity

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Cijeli dan sjedi doma gleda TV povremeno a onda se baci na nešto iz likovnog, crta, boja, radi vježbe koje sam joj zadao da ne bi zakržljala, sama u stanu podstanarskom cijeli dan, ja radim do 16h. Nemam novca za stan, za hranu, a ljetovanje, more mi je blizu, a nemam snage ni volje nakon posla još se do plaže dovući. Nema roditelja, nema ništa. Užas za užasom.

  • komarac69

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Draga gospođo, moja djeca su sretna što mogu cijelo ljeto provesti na moru jer tu žive ali to im je čini mi se i jedina sreća za razliku od vas koji živite u Zagrebu. E sad, kako ću ja svojoj djeci objasniti da ne znam kako ću skupiti 3500 kuna koji nam trebaju samo za udžbenike koji su kod vas potpuno besplatni. Kako objasniti mojoj djeci koja su uzgred rečeno tinejdžeri, da kada dojdu zimski praznici svi vi iz Zagreba zapalite za Austriju, Italiju ili ne daj bože u najgorem slučaju u Sloveniju na skijanje ( snijeg ), a mi to moramo gledati na televiziji i samo sanjati o tome. Kako objasniti mojoj djeci da im je najbliži zoološki vrt u Zagrebu i da divlje životinje mogu samo vidjeti na internetu i televiziji ? Da ne nabrajam dalje jer tako bih mogao u nedogled. Ako vi djeci od 9 i 5 godina ne možete objasniti zašto ne idu na ljetovanje ja vas stvarno duboko žalim, jer tek stižu najgore ( tinejdžerske ) godine.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja mislim da će naša djeca preživjet isto kako smo i mi preživjeli bez zimovanja i ljetovanja. Eto, ove godine se pogodilo da ćemo uspjet tjedan dana otić na more. Al da se nije, imamo bazenčić na napuhavanje i našoj djeci je i to dovoljno. Njima je bitno da su vani, da se druže s djecom iz susjedstva. Znam da je veći problem sa djecom koja idu u školu ili su već tinejđeri. Ali oni su već  veći i več bi trebali shvatit ako tata i mama nemaju novaca, da nemogu sad to dobit, ma kako jako oni to htjeli. Znam da to okrutno zvuči, al ja svojima velim iskreno da nemam novaca i da mi je žao što je tako, da bi i ja rado htjela to njima kupit, al sad nemogu.

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Nemam svoje djece još (prvo nam je na putu), ali zato imamo nećake koji žive u blizini..Dani su im ispunjeni - igraju se vani sa ostalom djecom, nešto vremena su pred TV-om ili za računalom… Ponekad odemo u knjižnicu, malo se prošetamo i tako. Djeca vole kad im je ispunjen i sadržajan dan. Pokušati ću te metode primijeniti i na svoje… 
    A što se tiče ljetovanja, niti njihovi roditelji to ne mogu priuštiti (a dvoje su tinejdžeri), pa nitko nije frustriran. Djeca su itekako svjesna situacije u kojoj je većina roditelja, pa znaju da se trenutno ne može dozvoliti odlazak na ljetovanje. Djeci to treba potanko i lijepo objasniti, shvate oni to jako brzo. A osim toga, najvažnije im je ljubav, vrijeme provedeno s obitelji i u našem slučaju sa ostatkom familije.

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar teen

    teen

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Drage mame,
    Imam tinejđericu od 14 god. U toj dobi najčešće roditelji ništa ne znaju i ne razumiju ih (no, ipak iz iskustva vidim da dijete ipak sluša, nešto ostane od onoga što pričam ). Ovo ljeto nismo išli na more, no kći to razumije i ne zahtijeva nešto što trenutno nije moguće. 
    Turbulentno razdoblje (upis u srednju, pubertet i još svašta nešto).
    Vrijeme provodi družeći se s prijateljima, šetnja s roditeljima i od sutra kreće na zumbu,  (tokom godine ide na jazz dance). 
    Djeci treba ponuditi sadržaj, aktivnostiiii, obaveze doma (npr.pospremiti svoj krevet, radni stol, obrisati suđe, staviti sušiti veš ). To nije puno, ali je potrebno da steknu radne navike.
    Što Vi mislite drage moje?

  • Avatar teen

    teen

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Dragi komarac69,

    Ne može se generalizirati citiram Vas“da kada dojdu zimski praznici svi vi iz Zagreba zapalite za Austriju, Italiju ili ne daj bože u najgorem slučaju u Sloveniju na skijanje ( snijeg ), a mi to moramo gledati na televiziji i samo sanjati”…  To nije ni približno točno za jednu prosječnu obitelj koja također plaća visoke režije, prireze, poreze i udžbenike za srednju ( za jednog tinejđera samo udžbenici i radne bilj. su 2.100 kn). No, isto tako bismo mi mogli reći da možemo samo sanjati o moru, međutim ne svodi se sve na to. Dobar odnos sa svojom djecom koja mogu razumjeti osnovne stvari, otvoren razgovor također, zagrljaj bez suvišnih riječi. 
    Preživjet će i bez mora i bez zimovanja, bez brige.
    Lp,

  • patricija273

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Ja mislim da djeca moraju od malena svatiti kako je to da ih pripremimo ja iskreno nemam problema sa novcima i mi ćemo ići u inozemstvo ali ipak čovijek uvijek mora biti spreman na najgore pa da ga male stvari razvesele pa tako i djeca

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.