Dijete želi odustati od glazbene škole

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Ja sam kao dijete bila u ovoj situaciji, pohađala sam glazbenu školu i htjela prekinuti. Razlog mojeg gubitka interesa bila je profesorica koja je bila izrazito gruba a ja izuzetno nježna i meni je svaki taj sat bio tortura i strah. Kad sam rekla roditeljima da ne želim više ići podržali su me jer su vidjeli da mi je to traumatično i zamjerilo mi se do te mjere da nisam htjela ići niti pod uvjetom da mijenjam profesoricu, jednostavno mi je stvorila odbojnost i strah i ispisali su me. Danas mi je žao što nisam završila ali i drago da su me roditelji poslušali jer mi je dan danas nelagoda na spomen te profe. 2 godine nakon što sam se ispisala sam tek ponovno sjela za klavir, dotad nisam mogla. s druge strane moj brat je također išao u glazbenu školu i gubi je interes povremeno i htio se ispisati no njegov razlog je bila čista ljenost kako i danas sam kaže ali su ga roditelji svaki put kad je došao u tu fazu malo “pogurali” i nekako je pregrmio te faze te na kraju završio i srednju glazbenu i bavi se glazbom. Hoću reči da trebate ustanoviti razloge koji vaše dijete dovode do razmišljanja o prekidu te na temelju toga donijeti konačnu odluku jer djeca ne znaju točno što žele i dobro je dugoročno za njih ali znaju ako imje nešto mučno i traumatično a to se ne smije zanemariti.

  • Mel

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Imam takav isti problem sa svojom djevojčicom,ona je treći razred muzičke škole.Ove godine smo promjenili školu, zbog mjesta stanovanja.Ona ima periode kada je super, i periode kad je loša.Mi više neznamo da li je dobro na bilo koji način prisiljavati djete da odradi ono što se traži ili ne.Mislim da tu nema prisile, vježbati se mora svaki dan, ako se to radi preko volje nema ni rezultata..Bilo bi nam jako
    žao da prekine jer je uložila i do sada dosta truda.Činjenica je da dolaze u doba puberteta, kada je sve
    interesantnije nego klavir.Treba biti dosljedan u odluci al isto tako ne pustiti na volju djetetu da ono samo
    odlučuje..Jer ona nije dovoljno svjesna što to znači za nju.

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    Meni je tlaka bila ic u glazbenu skolu. Moji me nisu htjeli ispisat iz razloga koliko god nisam vjezbala I doslovno sam mrzila ici prolazila sam razrede bez problema I s visokim ocjenama. Sad mi je drago sto sam zavrsila osnovnu glazbenu I sto mi nisu dali roditelji da odustanem od nje. Cijelo vrijeme su mi govorili kako cu jednog dana shvatiti I biti im zahvalna sto me nisu ispisali koliko god je to meni tad bilo nocna mora. Profesorica iz violoncella me nagovarala da upisem I srednju ali nisam htjela, sad kad mislim o tome, mozda sam I trebala. Dan danas mi dode zelja da opet zasviram.

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.