Dijeta u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarijaŠ
    27. Svibanj 2014. 10:58

Ja sam isto bila isfrustrirana komentarima medicinske sestre koja me vagala... Isto sam počela mrljaviti sa prehranom, malo izbacila kruh i nekako počela izbjegavati obroke. Nekako me to s psihičke strane opteretilo. Inače sam mršavica, pa se nisam nikako mogla naviknuti na takve komentare. I onda sam isto kao i ti piper razgovala s mužem (tj. on je razgovarao) i shvatila da to nema smisla, da si mogu samo dodatno naštetiti. Jedem što mi se jede, ne prežderavam se, ali se ne ustručavam niti kolača, sladoleda, bureka....Sve normalno kao i do sada. Samo sam povećala unos povrća i sezonskog voća.

Krešimir 19.08.2014. <3

missha
    27. Svibanj 2014. 11:12

3 kile u 15 tjedana je sasvim ok, a ako imate malo viška kila prije, samo pripazite da se u 2. tromjesečju ne otme kontroli jer onda apetit naglo poraste pa jedite voće, a ne slatko i sve bu ok :)

Iskrica1347
    27. Svibanj 2014. 11:15

Ma znate šta - mene stvarno više živcira i to stalno ustručavanje (i nevezano samo za trudnoću). Opet, da me se krivo ne shvati, smatram da se ne treba prežederavati burecima, sladoledima (dobro možda treba sladoledom ), kolačima, čipsevima, smokićima i sl. "glupim" hranama. ALI - zar bum ja stvarno morala CIJELI svoj život morala konstatntno se ustručavati nečega zato kaj je u časopisu prikazana neka fotošopirana manekenka koja ili a) ima više kila nego što je prikazano na slici, b) ima ih manje.
    Trebamo svi skužiti nekoliko stvari: 1) Da li imam 3-5 kg viška prema "standardima" NEMA VEZE ako se ja osjećam dobro!!
    2) Nismo svi jednaki ni mentalno a definitvno ni fizički i isto kako ja nikad neću izgledati kao Kate Moss, tako ni Kate Moss nikada neće imati sise ko ja (zanemarujući pritom mogućnosti estetske kirurgije)
    3) Trudnoća na sve djeluje drugačije i ako je sa tlakom, šećerom i bebom sve u redu ne mogu se sve trudnice isto debljati da ga j.... s oproštenjem. Naravno da se treba što bolje hraniti, ali ako je meni muka od svega osim od bureka, bogami ću u tom trenutku jesti freakin burek i baš me briga.
    4) Svi moramo TURBO paziti na prehranu, ali pušačice neka samo smanje jer da skroz prekinu pušenje to je ipak preveliki stres za organizam. WTF?!?!!? I meni je stres za organizam ak mi netko zabrani da ne smijem pojesti sladoled ak mi se jede, pa bilo to i svaki dan 2 puta po kuglicu.
    Pritom naravno ne mislim da je baš turbo super dobiti prek 20 kg u trudnoći ak se može izbjeći. ALI - neki NE MOGU izbjeći jer su takvi (recimo moja susjeda koja je u prvoj dobila 27, u drugoj 22, a i njena sestra isto tak - nemreš protiv genetike - inače su obje relativno šlank/normalne).
    Tako da - ti doktori nek sebi uskraćuju zrak ak hoće - JA imam 2 uha i ne namjeravam cijeli život provoditi STALNO nešto priželjkujući i STALNO si nešto uskraćivajući - iskreno sam umorna od toga.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

antonio
    27. Svibanj 2014. 11:35

Iskrica potpuno se slazem sa tobom ja sam u obadve zadnje trudnoce dobila preko 25 kila i nikad me nitko nije slao na nikakve djete sad u 31 tj isla sam 13 kila po mojoj racunici ali iskreno ne zamaram se sa tim,. puno toga ne mogu jest jer nazalost i dalje imam glupave mucnine ali sto god mogu ja jedem i ne gledam se,. a inace sam mrsavica jedva natucem na sebe 60 kila i meni je sad ljepo kad sam bucka he he inace sam u licu kao skeletor sve mi se celjust vidi.

piper
    27. Svibanj 2014. 11:51

Sad sam se sjetila zadnjeg komentara koji mi je MM rekao nakon što me pozvao na red zbog pokušaja kontroliranja prehrane...sad bar izgledaš ko normalna žena, imaš i cice i guzicu (da izvinete na izrazima) i konačno me nežuljaju tvoje kosti dok mi sjedneš u krilo

i btw iskrica potpisujem sve što si rekla...a pogotovo ono o bureku i sladoledu jer bolje da si to pojedem neg da pol dana razmišljam o tome i uzrujavam se jer to kao nesmijem jer mi je doktor napunio glavu glupostima

DarijaZ
    27. Svibanj 2014. 12:22

Iskrica, bravo! bas sam se nasmijala

Piper, ja bi ga ubila da mi kaze da sad tek izgledam kao pravo zensko....haha  
    iako, meni R neki dan rekao da se ne moze navinkut na moje "nove" cice, da mu sve cudno kak su ogromne....a nisu! sad su taman...inace sam relativno ravna, meni ovo sad super

piper
    27. Svibanj 2014. 12:50

Darija nisam se ja naljutila na njega...takvi su ti strojari...sve "mora" bit po točnim proporcijama...hahahahahahahahahaha
    a i inače ti on mene voli zezat jer sam do trudnoće bila ravna ko daska i od naprijed i on natrag...i da i ja volim svoje cike sad kad su velike...čak imam i šta stavit u dekolte

medsr
    27. Svibanj 2014. 14:29

cure,zaključila sam jedino da bi mogla sad pojesti neki sladoled...haha...meni je sve to pretjerivanje i zamaranje trudnice s nepotrebnim.ja od kad znam za sebe sam ne neakvoj dijeti i stalno imam višak kg.sad u trudnoći jedem sve,ali se probam suzdržavati od prekalorične hrane.pojedem jedan kolač,ali ne 5,ista stvar s sladoledom i grickalicama.ali da sad budem na restriktivno dijeti uopće mi ne pada na pamet pa taman netko napravio stoj na glavi.neću i neću.beba je ok,velika i zdrava,moj tlak je uredan,proteini negativni i s dijetom mogu postati samo nervoznija i nezadovoljna..bože,ja sam najsretnija na svijetu što ću konačno ubrzo u ruke primit mog malog dugoočekivanog anđela,a za kg ću brinuti nakon što prestanem dojiti,a ne sad...nedajte se smesti,uživajte u trudnoći

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.