Pozdrav svima!
Mi smo danas bili malo sa obitelji pa nisam se stigla javljati. Malecka je bila super sa svima, svima se smije, komuniciral, jedino nam se malo ritam smrda kad smo tak vani al šta sad ☺️ I nakon 4 dana ne kakanja, danas se pokakala 3 puta prije izlaska iz kuće i evo sada ulazim u sobu, a spavala je, soba smrdi i sto sam bliže krevetiću sve vise, a ono u peleni iznenađenje. Sad je ponovno uspavljujem 😄
Mybaby tako i ja, prvi san odradi u krevetiću ali kasnije je ne vraćam, samo joj dam dudu a ako ne prihvati dudu onda je vrijeme za cicu.
Moja je za sada ustabilila 3 kraća sna i jedan duži. Kasnije to ide na 3 sna (ujutro, oko podne pa oko 16/17), onda se izbacuje ovaj zadnji pa prvi dok ne ostane jedan veliki poslije ručka (tak mi starija sada odspava 1,5 do 2,5 sata)
Maja Nadan se da je ročkas dobro prošao!
Moj obicno ima dva kraca od po 30 do 45min i jedan duzi od 2 do 3 sata, ili dva duza jedan u jutro i jedan poslije podne. Mami su draza ova tri 😂
Sve vam zaboravim napisat, neznam jesam li vec pisala da ja imam svoj vrt koji nicim nije sprican bas EKO osim cistom vodom zaljevan i vodom u kojem je natopljena kopriva, ugl jucer sam pobrala cvjetacu, brokulu, mahune, pa blansirala i pospremila u skrinju za kasice. Ovih dana cu tako spremiti blitvu. Imam jos posadjenu mrkvu, celer, batat, tikvice, tikvu, tako da cu sve to spremiti za kasice. Samo sto kad dodje vrijeme za kasice ja pojma nemam sa cime poceti, kad uvesti prvi pravi obrok itd, tako da iskusne mame morat ce te pomagati 😉😃
Skoljka imas na fejsu grupu domace kasice za bebe i tamo imas tablicu dohrane i sto kad ide i dosta recepata, samo ignoriraj one sektaske komentare 😂 neki kazu zapoceti sa povrcem jer kao nece ga tit ako prvo voce proba. E pa ja sam zapocela sa jabukama jer sam tad u prvom mj kad sam zapocimala najvise njih imala domacih. Jednu namirnicu sam davala 3 dana pa onda drugu i tako sve redom polako. Kad krenes sa kasicama samo pitaj sigurno ces dobiti svakakvih savjeta, a sama izaberes sto mislis da je najbolje.
Malina kraći san mi je 30-45 minuta, to bude ujutro kad se probudi vrlo brzo (30-45 min) pa onda se dobro najede, malo se igra i ide na taj duži san (1,5-2,5 sata) ali taj obavezno odspava u kolicima pod napom i onda popodne sve ovisi do kad je spavala ima još dva kraća sna od pola sata, ali završe najkasnije u 18 da može se pripremiti za spavanje po noći. Naravno da ima dana kada manje spava, ali generalno je ovako.
Probaj mu upaliti bijeli šum ili u kolicima jer tako ga možeš lako douspavat- samo pronunas kolica. Mi imamo jedna kolica koja su samo za kuću 😄
Skoljka super, svaka čast za vrt!
Skoljka imas na fejsu grupu domace kasice za bebe i tamo imas tablicu dohrane i sto kad ide i dosta recepata, samo ignoriraj one sektaske komentare 😂 neki kazu zapoceti sa povrcem jer kao nece ga tit ako prvo voce proba. E pa ja sam zapocela sa jabukama jer sam tad u prvom mj kad sam zapocimala najvise njih imala domacih. Jednu namirnicu sam davala 3 dana pa onda drugu i tako sve redom polako. Kad krenes sa kasicama samo pitaj sigurno ces dobiti svakakvih savjeta, a sama izaberes sto mislis da je najbolje.
Ma nemama ja fejs 🙈
Skoljka ja kad sam pocinjala povrce mi je bilo obrok za cure a voce desert tako da moje dan danas sve jedu bas sve i meso sam tako dodavala
Karla ak se dobro sjećam, vi ste išli privatno na uzv kukića? Samo se ne sjećam kamo?
Sorry, tek sada vidim da si pitala..
Išli smo u Helenu..dobili brzo termin.
Hvala 🙂
Bok curke. Ja nikak da budem u toku razgovora svaki dan haha obavezno propustim jesno 3 4 dana i onda moram čitat 500 stranica haha 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ i naravno sve zaboravim uvijek.
Majo drzim fige da ne bude kise danas za roćkas. Super za napuhanac, to ie dobra ideja za dječje roćkase.
.
Netko je pisao za mokre pelene, meni se cak dogodi da ju cijelu noc ne presvucem. Ona se ne zali, pocica i nastavi dalje spavat i ja odmah dalje s njom tako da sam par noci i zaboravila na pelenu ali ujutro je bila jako popišana. Mi po noci cicamo u ležećem položaju. Ona spava s nama u krevetu pa kad ju čujem samo joj gurnem cicu i ona na cici zaspi natrag i to jako brzo. Pokušat ću ju sad uskoro navikavati na kinderbet jer znam da ovo nema smisla da tako spava s nama. Ali sad kad i dalje ima grceve onsa ju navecer jedva jedvice uspavamo i onda ono doslovno spavaj na plafonu ako zelis samo da spavaš haha 😂😂
.
Mmaammaa ova kolica su supeeer. Bas su moderna. Spremila sam si naziv i sliku tako da znam na jesen kad ih budemo kupovali pošto je od 6 mjeseci. 😀
.
Mi smo dogovorili krstitke 1.8. Ne planiramo imat puno ljudi negdje oko 35 ali svejedno mi nije ugodno zbog ove korone. Zadnjih dana intezivno razmisljam o tome da svima kazem da nista od toga i da ju krstimo samo s roditeljima i kumovima. Makar bas bi mi bilo zao da nam neki ljudi ne dodu ali kad je ovakva situacija, ne znam ni sama. Jel ima koka od vas da uskoro planira krstitke? Kako ćete ih organizirat s obzirom na koronu?
Mi smo 2.8 krstitke planirali i mislili smo oko 40 /50 gostiju jer imamo veliku obitelj i jedan i drugi ...Sad i ja vise neznam sta da radim ,nije mi svejedno zbog korone i bojim se da cu biti napeta taj dan pa si isto razmisljam samo roditelji i kumovi ako broj ojoljelih nastavi ovako rasti .
Pricekati cemo jos koji dan pa cu odluciti.
Sto se tice spavanja moja kako koji dan ali do podne mi spava super samo se nahranimo i ona nastavlja ,ali onda od 13 do 17 su borbe i skoro da uopce ne spava .
Spavati ide oko 21 i spava do jutra sa prekidima za jesti .
Majuška - mi isto razmišljamo da ne radimo feštu za krštenje, nego samo uži krug obitelji i to je to. Ipak se ova beštija ponovo jako širi.
Skoljka - i ja imam eko vrt, ali meni smrznute tikvice nikako ne pašu. Postanu mi nekako žilave jer previše vežu vodu.
Nama pedica daje Hippov plan prehrane - tablicu kad se što uvodi. Prije 5 god. se počinjalo sa žitaricama. Ja sam ih miješala s izdojenim mlijekom. Prvo povrće mi je bilo krumpir, tikvica i mrkva.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji