18. svibnja 2016.

Doživite virtualnu stvarnost u službi djece

Unicef Rijeka
Foto: Damir Kovačić
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

UNICEF je u povodu treće obljetnice otvaranja ureda u Rijeci u Tower Centru zahvalio Riječankama i Riječanima na podršci i suradnji u stvaranju boljeg svijeta za djecu

UNICEF je u povodu treće obljetnice otvaranja ureda u Rijeci u Tower Centru zahvalio Riječankama i Riječanima na podršci i suradnji u stvaranju boljeg svijeta za djecu.

Uz priliku da saznaju sve o aktivnostima UNICEF-a u Rijeci, Hrvatskoj i svijetu, posjetitelji su doživjeli jedinstveno iskustvo virtualne stvarnosti u službi djece. Uz posebnu VR opremu gledali su nagrađivani film koji gledatelju omogućava da „ušeta“ u najveći izbjeglički kamp na Bliskom istoku i doživi život djevojčice Sidre njezinim očima. Prijateljima UNICEF-a pridružili su se glazbenici Dražen Turina Šajeta, Nikolina Tomljanović, Vjekoslav Ključarić i Eni Jurišić.

Znate li koja su osnovna dječja prava?

Suradnja Rijeke i UNICEF-a uključuje brojne aktivnosti za dobrobit djece i obitelji na području Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatske i svijeta, kao što su: programi podrške roditeljima Rastimo zajedno i Rastimo zajedno plus, program Škole za Afriku, prilagodba pravosuđa djeci, inicijativa Rodilišta prijatelji djece, podrška obiteljima u riziku od izdvajanja djece, unaprjeđenje udomiteljstva djece te nedavno pokrenuti program cjeloživotnog obrazovanja za patronažne sestre u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci.

Unicef Rijeka | Author: Damir Kovačić Foto: Damir Kovačić

„Oblaci nad Sidrom“ prvi je film snimljen tehnologijom „virtualne stvarnosti“ za UN. Prikazuje dan u životu djevojčice Sidre u najvećem izbjegličkom kampu Za'atari u Jordanu. Film je već prikazan u Velikoj Britaniji, Meksiku, Luksemburgu, Koreji, Novom Zelandu i Maleziji, a osvojio je nagradu na međunarodnom festivalu Sheffield Doc/Fest.

Od 17. svibnja se Riječanke i Riječani mogu upoznati s aktivnostima UNICEFA i kroz iskustvo virtualne stvarnosti na štandu UNICEF-a 3. katu Tower Centra.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.