Beba 02. kolovoza 2022.

Kako smiriti napetost kod bebe i nježno je opustiti?

;Aromara je pomno odabrana eterična ulja okupila u BABY setu – kolekciji koja se sastoji od najnježnijih eteričnih ulja.

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Opuštenost, miran san i olakšanje od grčeva samo su neke od dobrobiti aromaterapije za bebe. U nastavku saznajte kako koristiti najnježnija Aromara eterična ulja i blendove koji su potpuno siguran i zdrav odabir za prostor u kojem boravi vaša beba.

Eterična ulja su esencije raznih ljekovitih biljaka, potpuno su prirodna, zdrava i učinkovita. Imaju izrazito dugu tradiciju korištenja diljem svijeta i različite načine primjene, a u blagodatima aromaterapije mogu uživati svi, pa i naši najmlađi. 

Eterična ulja i pripravci na bazi eteričnih ulja izrazito su vrijedna podrška tijekom stvaranja sigurne i zdrave okoline za bebu. Koriste se za ublažavanje fizičke nelagode i napetosti, za smirivanje i opuštanje, a djeluju i kao prirodna podrška imunološkom sustavu. Upotreba izuzetno kvalitetnih eteričnih ulja Aromara osigurat će miran san vaše bebe, pomoći će bebinoj probavi i dišnim putevima te će stoga zasigurno postati ugodan ritual u svakodnevnoj rutini vas i vaše bebe. 

Odabirom eteričnih ulja smanjujete izloženost bebe, ali i cijele obitelji, sintetičkim mirisima i osvježivačima koji mogu nadražiti dišni sustav. Uz prirodan miris, eterična ulja djeluju na psihičko i fizičko stanje, te doprinose boljoj kvaliteti života.

Koja eterična ulja odabrati?

Kod odabira eteričnih ulja bitno je obratiti pažnju na njihovu kvalitetu. Sintetički mirisi koji su često prisutni u proizvodima za djecu mogu djelovati kao iritansi i nemaju povoljan učinak na zdravlje. Za sebe i svoju bebu birajte samo 100% prirodna, čista eterična ulja, poput Aromara eteričnih ulja. 

Za sebe i svoju bebu birajte samo 100% prirodna, čista eterična ulja, poput Aromara eteričnih ulja. | Author: Aromara Foto: Aromara Za sebe i svoju bebu birajte samo 100% prirodna, čista eterična ulja, poput Aromara eteričnih ulja.

Najbolja eterična ulja za bebe

Određena eterična ulja ističu se blagim djelovanjem i sigurnošću primjene, a aromaterapeuti ih preporučuju kao siguran izbor za bebe. Primjenom eteričnih ulja doprinijet ćete zdravlju bebe, stvorit ćete sigurnu i zdravu okolinu za svoju bebu, sve to na potpuno prirodan način. Aromara je pomno odabrana eterična ulja okupila u BABY setu – kolekciji koja se sastoji od najnježnijih eteričnih ulja. 

Eukaliptus radiata

Ovu vrstu eukaliptusa aromaterapeuti rado preporučuju za bebe i djecu. Ima širok spektar djelovanja, a ističe se kao učinkovita prirodna podrška kod tegoba dišnih puteva: začepljenosti, kašlja, prehlade, angine. Za razliku od eteričnog ulja eukaliptusa, Eucalyptus Globulus, ova vrsta eukaliptusa blaga je i sigurna za djecu. Izuzetno je ugodnog mirisa i dobar izbor za difuzer u dječjoj sobi!

Ravensara 

Ovo eterično ulje čuveno je po antivirusnom djelovanju, a ujedno je izrazito blago i sigurno za primjenu. Djeluje kao prirodna podrška imunološkom sustavu, a djelotvorno je kod prehlada, gripe, bradavica. Uz antivirusno djelovanje, ima i umirujući učinak.

Mandarina

Ovo eterično ulje utjelovljuje djetinju radost, stoga I ne čudi što je u aromaterapiji poznato kao omiljeno eterično ulje djece. Odlikuje se vedrim, ugodnim mirisom, a djeluje harmonizirajuće i umirujuće. Doprinosi stvaranju ugodne, radosne atmosfere, ublažava napetost, a koristi se i u pripravcima protiv grčeva i kolika

Mirta

Eterično ulje mirte ugodnog mirisa doprinosi ublažavanju smetnji dišnih puteva i potiče iskašljavanje. Osvježava prostor na blag i prirodan način, a pritom olakšava disanje!

SWEET DREAMS

Broj 1 za opuštanje, stvaranje mirnog ugođaja, ublažavanje napetosti i podršku kvalitetnom snu. Olakšat će san i djeci i odraslima. Ovaj blend je neizostavan dio svake kućne kolekcije!

Aromara je pomno odabrana eterična ulja okupila u BABY setu – kolekciji koja se sastoji od najnježnijih eteričnih ulja. | Author: Aromara Foto: Aromara ; Aromara je pomno odabrana eterična ulja okupila u BABY setu – kolekciji koja se sastoji od najnježnijih eteričnih ulja.

Uz Aromara BABY SET dobivate na poklon i knjižicu u kojoj ćete naći recepture za:

  • Kombinacije eteričnih ulja za difuzer ovisno o željenom učinku.
  • Ambijentalne sprejeve.
  • Prirodne pripravke za njegu bebe u slučaju kolika, pelenskog osipa, prehlada i grčeva u trbuščiću!

Kako koristiti eterična ulja i blendove za bebe?

Difuzer

Najsigurnija i najjednostavnija primjena svih eteričnih ulja iz BABY seta je u difuzeru. Dodajte 3 – 5 kapi odabranog Aromara eteričnog ulja ili blenda u difuzer. Broj kapi ovisit će o načinu rada difuzera – preporučujemo način rada s pauzama – i o veličini prostorije. U aromaterapiji, a posebno u smislu primjene kod beba i djece, vrijedi pravilo: Manje je više. Tijekom rada difuzera ostavite otvorena vrata prostorije kako biste omogućili protok zraka. U prostoru u kojem boravi beba izbjegavajte upotrebu snažnih eteričnih ulja, poput cimeta, crnog papra, klinčića.

Aromara difuzori su elegantnog i suvremenog dizajna te se uklapaju u svaki interijer. Samostalno možete odabrati način rada, boju i svjetlosne efekte prema vlastitom ukusu. Difuzeri su dostupni putem Aromara webshopa i u partnerskim prodajnim mjestima diljem Hrvatske. 

Najsigurnija i najjednostavnija primjena svih eteričnih ulja iz BABY seta je u Aromara difuzoru. | Author: Aromara Foto: Aromara ;Najsigurnija i najjednostavnija primjena svih eteričnih ulja iz BABY seta je u Aromara difuzoru.

Ambijentalni sprej / sprej za osvježenje

Sami izradite sprej za osvježenje prostora, predmeta i namještaja u bebinoj sobi…ili pak za osvježenje zraka u situacijama kad vam difuzer nije pri ruci (izvan doma, u automobilu…)!

Dermalna primjena

Primjena eteričnih ulja na koži preporučuje se kod beba od 3 mjeseca starosti nadalje. Nježna masaža bebe jedno je od najljepših iskustava povezivanja između mame i bebe! Eterično ulje obavezno se miješa s baznim uljem – masnim hladno prešanim biljnim uljem koje služi kao ‘’nosač’’ eteričnog ulja. Koncentracija eteričnog ulja u baznom ulju za bebe je 0,5%.

Drugim riječima, na 30 ml baznog ulja dodajemo 2 – 3 kapi eteričnog ulja. Koristite Aromara bazna ulja prikladna za osjetljivu i nježnu kožu: MARELICA JEZGRA*, CRNI KIM*, BADEM*!

Važno! Prije primjene na koži, provedite tzv. patch test: na pregib lakta bebe dodajte kap gotove mješavine. Pričekajte do 60 minuta. Ako se na dijelu kože koji testirate pojavi crvenilo ili bilo kakav oblik iritacije, nemojte koristiti ovu mješavinu. Zamijenite eterično ulje nekim drugim i ponovite postupak testiranja!

Aromara BABY SET divan je poklon za novopečene roditelje i važan dodatak za ugodno, sigurno i zdravo okruženje u dječjoj sobi i čitavom domu! Aromara BABY SET dostupan je putem Aromara webshopa uz besplatnu dostavu unutar Hrvatske.

Aromara BABY SET divan je poklon za novopečene roditelje i važan dodatak za ugodno, sigurno i zdravo okruženje u dječjoj sobi i čitavom domu! | Author: Aromara Foto: Aromara ;Aromara BABY SET divan je poklon za novopečene roditelje i važan dodatak za ugodno, sigurno i zdravo okruženje u dječjoj sobi i čitavom domu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.