Beba Zdravlje i njega bebe 06. listopada 2015.

U Poliklinici Helena roditelj je uvijek uz svoje dijete

Poliklinika Helena
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prostor je uređen kao igraonica, opremljena suvremenim medicinskim uređajima namijenjenim djeci. Poznati su po suvremenim dijagnostičkim metodama, kao i i jedinstvenim terapijskmi tretmanima

Poliklinika za dječje bolesti Helena ove godine obilježava 10 godina svog rada! Osnovana 2005. godine Poliklinika se isključivo posvetila zdravstvenoj skrbi djece. Organizirani smo kao dijagnostičko-terapijska ustanova koja sve postupke provodi ambulantno ili na principu dnevne bolnice, tako da je roditelj uvijek uz svoje dijete. Prostor je uređen kao igraonica, opremljena suvremenim medicinskim uređajima namijenjenim djeci. Ključ našeg uspjeha je odlično educirano osoblje te potpuna i brza usluga na jednom mjestu. 

Cjelodnevna ambulanta i kompletna skrb

Poliklinika ima cjelodnevnu ambulantu iz opće pedijatrije, u kojoj se mogu realizirati sve preventivne pedijatrijske djelatnosti (sistematski pregledi, cijepljenje, savjetovanje), ali i kompletna skrb za akutno bolesnu djecu uključujući dijagnostičke i terapijske postupke (inhalacije, aspiracije, antibiotske terapije, infuzije). U Poliklinici se nudi i raznovrsna subspecijalistička djelatnost, a posebno se ističu područje pedijatrijske nefrologije i gastroenterologije te pulmoalergologije i kardiologije

Poznati smo i po suvremenim dijagnostičkim metodama: primjerice, ultrazvučnoj cistografiji koja bez zračenja dokazuje vezikoureteralni refluks, videourodinamici sa ultrazvukom za poremećaje mokrenja, anorektalnoj manometriji za poremećaje stolice, kompletnoj ultrazvučnu dijagnostici, uključujući čak i fetalnu ehokardiografiju.

Pristupačne i zanimljive vizualne metode

U Poliklinici se provode i jedinstveni terapijski tretmani, poput "Škole mokrenja"  namijenjene djeci s poremećajima mokrenja, te biofeedback vježbi - za uspostavu kontrole mokrenja i stolice, pomoću djeci pristupačne i zanimljive vizualne metode. Također su od skora uvedene, i u svijetu sasvim nove metode, neuromodulacija i vježbe zdjeličnih mišića, koji dodatno upotpunjuju liječenje navedenih poremećaja. Svojim pacijentima omogućavamo i davanje savjeta putem interneta i posebne telefonske linije. Poliklinika ima ugovore sa HZZO-om kao i sa privatnim osiguranjima (Uniqa, Croatia, Grawe).

Ponosni smo što možemo reći da surađujemo s vrhunskim stručnjacima iz zemlje i inozemstva te se kontinuirano usavršavamo, ali i sudjelujemo u edukaciji studenata i domaćim i međunarodnim znanstvenim projektima. Kao doprinos edukaciji liječnika, ove godine u suradnji s Klinikom za dječje bolesti Zagreb, organiziramo pedijatrijski ultrazvučni tečaj.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nata Mala2
    Nata Mala2

    vrlo smo zadovoljni doktoricom Palčić koja liječi našeg miša. i sestre su divne, ali imaju previše posla, malo ih je na tu količinu posla, trebalo bi ih biti više, s obzirom na cijene usluga pacijenti ne bi trebali osjetiti da su sestre preopterećene.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.